Αναζήτηση ξενοδοχείου: 5 tips για βρεις εύκολα και γρήγορα το καλύτερο ξενοδοχείο! - itravelling.gr

Συλλέγουμε τα καλύτερα tips στην αναζήτηση ξενοδοχείου για να βρεις το δωμάτιο των ονείρων σου στην τιμή που θέλεις!

Η οργάνωση των διακοπών ξεκινά με γοργούς ρυθμούς! Είτε καλοκαιρινές, είτε χειμερινές διακοπές, ολιγοήμερες εκδρομές ή πολυήμερα ταξίδια, ένα είναι το σίγουρο: η αναζήτηση ξενοδοχείου είναι επιβεβλημένη! Μπορεί σημασία να έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός, όμως δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς πως και το περιβάλλον, που θα σε φιλοξενήσει για κάποιες μέρες είναι σημαντικό. Τώρα το τι θεωρεί κανείς καλό, όμορφο και βολικό εξαρτάται από τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και πολλές φορές το budget του.

Για να μην ταλαιπωρείσαι άλλο ψάχνοντας ώρες ακόμα και μέρες ή εβδομάδες για ένα ξενοδοχείο ή δωμάτιο, σου συλλέξαμε όλα τα tips για να γίνει η αναζήτηση ξενοδοχείου παιχνιδάκι! Μάθε πως σε λίγα βήματα μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα το καλύτερο ξενοδοχείο για εσένα και στο budget, που θέλεις!

Το iTravelling.gr σου λέει πως σε 4 βήματα η αναζήτηση ξενοδοχείου θα γίνει παιχνιδάκι!

Βήμα 1: Εξερεύνησε το μέρος που θα επισκεφτείς

Αναζήτηση ξενοδοχείου: 5 tips για βρεις εύκολα και γρήγορα το καλύτερο ξενοδοχείο! - itravelling.gr

Είναι σημαντικό πριν από όλες τις ενέργειές, που θα κάνεις, να ξέρεις πως είναι το μέρος που θα επισκεφτείς και τι θέλεις να κάνεις. Για παράδειγμα, εάν επισκεφτείς κάποιο κυκλαδονήσι, αξίζει να μείνεις στη Χώρα για να τα έχεις όλα συγκεντρωμένα τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Αντίθετα, αν επισκεφτείς κάποιο μεγαλύτερο νησί και δεν έχει μεταφορικό μέσο, ίσως να θέλεις να μείνεις παραθαλάσσια για να έχεις εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα. Το ίδιο ισχύει και για τους χειμερινούς προορισμούς, θα χρειαστεί να μείνεις εντός τειχών πόλεως για να τα έχεις όλα κοντά, εκτός αν θες απομόνωση και ρομαντικές στιγμές σε κάποιο απομακρυσμένο σαλέ. Έλεγξε τις περιοχές του προορισμού και σημείωσε 2-3 που προτιμάς να μείνεις!

Βήμα 2: Μη μείνεις μόνο στις μηχανές αναζήτησης

Αναζήτηση ξενοδοχείου: 5 tips για βρεις εύκολα και γρήγορα το καλύτερο ξενοδοχείο! - itravelling.gr

Το παραδέχομαι, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις για να βρεις ξενοδοχείο είναι να κάνεις πολλά κλικς στις διάσημες μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων. Η αλήθεια είναι πως εκεί θα βρεις αρκετές φορές κάποιες προσφορές, αλλά μέχρι εκεί. Εάν ψάχνεις για ιδιαίτερα δωμάτια, παραδοσιακές κατοικίες ή ακόμα και χλιδάτη διαμονή με low budget χαρακτήρα στην περιοχή της επιλογής σου, οι μηχανές αναζήτησης δεν είναι μονόδρομος. Όπως θα έχεις παρατηρήσει ίσως, δεν συνεργάζονται με όλα τα ξενοδοχεία και τα περισσότερα βρίσκονται μάλιστα σε δύο συγκεκριμένες περιοχές του νησιού. Ακόμα, τις περισσότερες φορές δεν έχουν διαθέσιμα δωμάτια, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν! Πώς θα το ανακαλύψεις αυτό; Μα φυσικά με ένα τηλέφωνο στο ίδιο ξενοδοχείο. 8 στις 10 φορές υπάρχει δωμάτιο! Κάνε αναζήτηση ξενοδοχείου στις ιστοσελίδες των δήμων, που παρέχουν πολλές πληροφορίες με όλα τα ξενοδοχεία και ψάξε στους χάρτες επίσης για τις πινέζες ξενοδοχείων.

Βήμα 3: Πόλεμος e-mail

Αναζήτηση ξενοδοχείου: 5 tips για βρεις εύκολα και γρήγορα το καλύτερο ξενοδοχείο! - itravelling.gr

Φυσικά και θα στείλεις e-mail, όχι ένα, αλλά πολλά! Καλύτερα να έχεις στείλει σε παραπάνω από όσα σου αρέσουν ξενοδοχεία για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα και τιμών αλλά και διαθεσιμότητας. Ειδικά αν ψάχνεις δωμάτιο ή ξενοδοχείο σε high season, είναι πρόβλημα! Έτσι, θα καταφέρεις στο τέλος να έχεις μια μεγάλη γκάμα επιλογών για εσένα και την παρέα σου.

Βήμα 4: Γίνε παραδοσιακός, πάρε τηλέφωνο!

Αναζήτηση ξενοδοχείου: 5 tips για βρεις εύκολα και γρήγορα το καλύτερο ξενοδοχείο! - itravelling.gr

Μετά τις πρώτες απαντήσεις ή ακόμα και τις απορρίψεις, πάρε τηλέφωνο. Είναι ο παραδοσιακός τρόπος, όμως και ο πιο αποτελεσματικός. Ρωτάς τα πάντα, σου απαντούν αμέσως και ίσως να μπορείς να εξασφαλίσεις και κάποιες καλύτερες τιμές ή παροχές, πράγμα που δεν σου δίνει τη δυνατότητα το διαδίκτυο (όπως πρωινό στην ίδια τιμή, check in – check out σε άλλη ώρα, επιλογή κρεβατιού, θέα, όροφο ή ακόμα και ενοικίαση αυτοκινήτου και πληροφορίες δρομολογίων).

Αφιερώνοντας λίγη αλλά ουσιαστική ώρα στην αναζήτηση ξενοδοχείου με αυτό τον τρόπο, θα ενθουσιαστείς με το τι ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια βρίσκονται ανάμεσά μας, που δεν τα έχεις καταλάβει τόσο καιρό! Εξυπηρετικές οι μηχανές αναζήτησης, αλλά δεν είναι μονόδρομος!

Καλή εξερεύνηση!

Comments