Αλλάζει το Λούβρο! Όλες τις αλλαγές που θα γίνουν στο διάσημο μουσείο - itravelling.gr

Το Λούβρο ετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές. Μάθε τι θα γίνει με τα εισιτήρια του μουσείου.

Το Λούβρο αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα μουσεία στον κόσμο. Η επισκεψιμότητα του σπάει ρεκόρ κάθε μέρα με εκατομμύρια ταξιδιώτες να βρίσκονται εκεί καθημερινά από όλο τον κόσμο. Η μεγάλες ουρές αναμονής είναι συχνό φαινόμενο, τόσο στην έκδοση εισιτηρίων, όσο και γύρω από τα διάσημα εκθέματα, όπως την Αφροδίτη της Μήλου αλλά και τον πίνακα της Μόνα Λίζα.

Το Λούβρο βλέποντας το κύμα δυσαρέσκειας των επισκεπτών του αποφάσισε να πάρει σημαντικά μέτρα για να διευκολύνει τόσο την έλευση των επισκεπτών, όσο και να σώσει τα εκθέματά του. Το πρώτο μέτρο περιλαμβάνει την υποχρεωτική προκράτηση εισιτηρίων. Από το τέλος του 2019 κιόλας το μέτρο θα μπει σε εφαρμογή για να μπορούν οι επισκέπτες να κρατούν ηλεκτρονικά τα εισιτήρια του χωρίς να περιμένουν ώρες στην ουρά. Με αυτό τον τρόπο και το ίδιο το μουσείο θα μπορεί να ελέγχει την έλευση των επισκεπτών και να περιορίζει τον κόσμο στις ώρες αιχμής.

Αλλάζει το Λούβρο! Όλες τις αλλαγές που θα γίνουν στο διάσημο μουσείο - itravelling.gr

«Το να γίνονται κρατήσεις επιτρέπει να εξομαλυνθεί η ροή των επισκεπτών στο σύνολο της ημέρας και στο σύνολο της εβδομάδας» εξήγησε ο Βενσάν Πομαρέντ, αναπληρωτής γενικός διοικητής του μουσείου του Λούβρου.

«Έως σήμερα, αυτό το σύστημα κρατήσεων δεν ήταν υποχρεωτικό, καθώς όσοι είχαν δικαίωμα δωρεάν εισόδου και όσοι διέθεταν ειδικό εισιτήριο για τα μουσεία του Παρισιού δεν ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν κράτηση» διευκρίνισε ο ίδιος.

«Θα εφαρμόσουμε το σύστημα υποχρεωτικής κράτησης όπως κάνουν πολλά άλλα μουσεία και πριν από το τέλος του έτους όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση. Με την υποχρεωτική κράτηση μπορούμε να ελέγξουμε την είσοδο των επισκεπτών. Ένας επισκέπτης που δεν μπορέσει να μπει στις 10.00 θα επιστρέψει στις 10.30. Ένας επισκέπτης που δεν θα μπορεί να πάει μια μέρα θα επιστρέψει την επομένη».

Αλλάζει το Λούβρο! Όλες τις αλλαγές που θα γίνουν στο διάσημο μουσείο - itravelling.gr

Ακόμα, μετά από απαίτηση των επισκεπτών του Λούβρου, η ιστοσελίδα του μουσείο αναβαθμίζεται και ενημερώνεται με τα τελευταία νέα για τους λάτρεις της τέχνης.

Τέλος, μετά από τον περασμένο Ιούλιο με τους συνεχούς καύσωνες, το Λούβρο ανακαινίζεται για να χαρίσει την καλύτερη φιλοξενία τόσο στους επισκέπτες του, όσο και τα διάσημα εκθέματά του.

Comments