9+1 σπάνιες ροζ παραλίες στον κόσμο - iTravelling

Το ροζ κατακτά αυτές τις σπάνιες παραλίες του κόσμου κλέβοντας τις εντυπώσεις. Μεταξύ αυτών δύο ελληνικές ροζ παραλίες βρίσκονται στη λίστα.

Παραλίες με καταγάλανα, πράσινα ή σκούρα μπλε νερά υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Κατάφυτες ή σε άγονα τοπία, το τοπίο που τις περιβάλλει διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και έχει το καθένα τη δική του γοητεία. Όταν όμως μιλάμε για παραλίες με καταγάλανα, διάφανα νερά και ροζ άμμο, τότε δεν γίνεται να μην τρίψουμε διπλά τα μάτια και να ξανακοιτάξουμε προσεχτικά. Κι όμως υπάρχουν σπάνιες, ροζ παραλίες στον κόσμο, που δεν αποτελούν ψευδαίσθηση, αλλά διαθέτουν αυτό το χρώμα.

Οι ροζ παραλίες στην ουσία δημιουργούνται από τα κόκκινα κοχύλια και τους κοραλλιογενείς υφάλους, που διαθέτουν οι συγκεκριμένες περιοχές. Με το πέρασμα του χρόνου τα κοχύλια σπάνε και δίνουν αυτό το χρώμα, το ροζ, στους κόκκους της άμμου.

Ροζ παραλίες μπορεί να διαθέτουν φυσικά τα εξωτικά νησιά του κόσμου, όπως οι Μπαχάμες,  Βερμούδες, Σεϊχέλες στον Ινδικό Ωκεανό και η Ινδονησία, όμως και η Ελλάδα δε μένει πίσω. Εάν θέλετε να απολαύσετε τη θέα μιας ροζ παραλίας και να βουτήξετε στα διάφανα νερά της, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε μέχρι την Κρήτη. Η Κρήτη διαθέτει δύο ροζ παραλίες, τη μια στον Μπάλο και την άλλη στο Ελαφονήσι. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wonderslist.com βρίσκονται ανάμεσα στις 10 πιο όμορφες ροζ παραλίες του κόσμου.

Αυτές είναι οι πιο όμορφες ροζ παραλίες στον κόσμο:

Pink Beach of Harbor Island – Μπαχάμες

Bonaire Pink Beach – Καραϊβική

Tangsi Beach of Lombok – Ινδονησία

Μπάλος – Κρήτη

Μπάλος: Μια μέρα στην εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου στην Κρήτη - itravelling.gr

Pink Beaches of Barbuda – Καραϊβική

Pink Beach of Great Santa Cruz – Φιλιππίνες

Παραλία Horseshoe Bay – Βερμούδες

Pink Beach of Komodo – Ινδονησία

Spiaggia Rosa of Budelli -Σαρδηνία Ιταλία

Ελαφονήσι – Κρήτη

Comments