6 προορισμοί για σπα μέσα στη φύση - itravelling.gr

Εάν ψάχνεις προορισμούς για ένα ταξίδι στην ευζωία και την χαλάρωση, τότε τα παρακάτω σπα θα σε κάνουν να ψάχνεις για εισιτήρια.

Το νέο trend στον τουρισμό επιβάλλει ταξίδι στην ευζωία. Εάν αγαπάς την περιποίηση και τη χαλάρωση και ψάχνεις νέες εμπειρίες στα ταξίδια σου, αφέσου στα πιο διάσημα σπα και απόλαυσε μαγευτικά ταξίδια σε ιδιαίτερα μέρη του κόσμου. Θερμές πηγές σε κοσμοπολίτικα ξενοδοχεία αλλά και ακόμα μέσα στη φύση περιμένουν να σε μυήσουν στη φιλοσοφία του ευ ζην και να σε κάνουν να γυρίσεις άλλος άνθρωπος.

Το itravelling.gr βρήκε 6 προορισμούς για σπα μέσα στη φύση, που θα σε αναζωογονήσουν και θα «διορθώσουν» όποιο πρόβλημα υγείας σε ταλαιπωρεί από την καθιστική ζωή και την ορθοστασία.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η «Μέκκα» των σπα είναι στη Βουδαπέστη. Στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα βρει κανείς παλιά και εντυπωσιακά ρωμαϊκά λουτρά, τα οποία αποτελούν hot spot για τους ταξιδιώτες και τους μόνιμους κατοίκους. Δημόσια και ιδιωτικά θερμά λουτρά υπάρχουν στην πόλη για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να αναζωογονηθούν στα θερμά νερά της πόλης. Οι μεγάλες πισίνες με μεταλλικό νερό, θα αποτελέσει «φάρμακο» για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα, ρευματισμούς και προβλήματα σε κυκλοφορικό και αναπνευστικό σύστημα.

Bath, Ηνωμένο Βασίλειο

Στο ίδιο μέρος παλαιότερα οι Κέλτες σύχναζαν για να απολαύσουν τα θαυματουργά, θερμά νερά. Τώρα μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο όμως σε υποδομές με σύγχρονο design, που εναρμονίζονται με τα ιστορικά κτίρια.

Νεκρά Θάλασσα, Ιορδανία

Η Νεκρά Θάλασσα έχει 33% περιεκτικότητα σε αλάτι και 8 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο σε σχέση με το θαλασσινό νερό. Εκεί δε θα επιπλέεις απλά, αλλά θα έχεις μια ιδιαίτερη εμπειρία αναζωογόνησης. Το μέρος αυτό το προτιμούν, όσοι πάσχουν από ψωρίαση, καθώς το πρόβλημα τους βελτιώνεται κατά 88%. Ακόμα, το νερό της Νεκράς Θάλασσας φαίνεται πως βελτιώνει τα συμπτώματα αλλεργίας και αρθρίτιδας.

Spa, Βέλγιο

Όπως μαρτυρά και το όνομα της πόλης, εκεί θα απολαύσεις μια μοναδική εμπειρία σπα. Το Spa βρίσκεται σε μια καταπράσινη κοιλάδα με λόφους, ποτάμια και θερμές πηγές. Από τον 14ο αιώνα είναι ξακουστός προορισμός για ευζωία, ενώ στις μέρες μας το Les Thermes De Spa κατακτά ακόμα και το Instagram με τις φωτογραφίες, όπου το νερό φτάνει στις πισίνες από τις πλούσιες σε σίδηρο πηγές Clementine.

Θερμές πηγές Kangal, Τουρκία

Στη γειτονική Τουρκία μπορεί να βρει κανείς να θερμές πηγές Kangal, οι οποίες είναι πλούσιες σε σε ασβεστόλιθο. Τα γαλανά νερά τους φιλοξενούν μικρά ψάρια, τα οποία θα σου κάνουν φυσικό πίλινγκ και θα φύγεις με δέρμα σαν της Κλεοπάτρας, κάτι ήξερε εκείνη που ορκιζόταν στο αντίστοιχο λουτρό.

Arima Onsen, Ιαπωνία

Εάν οργανώνεις ταξίδι στην Ιαπωνία,, τότε αξίζει να επισκεφτείς τις θερμές πηγές Arima Onsen, τον παλαιότερο προορισμό για σπα στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν 9 ουσίες στα ζεστά νερά τους, που βοηθούν στο έκζεμα, ενώ ανακουφίζουν μυϊκούς πόνους και πόνους στις αρθρώσεις.

Comments