6 νησιά που μπορείς να πας με τα πόδια - iTravelling

Ούτε αυτοκίνητο, ούτε πλοίο! Αυτά τα νησιά τα γυρίζεις με τα πόδια και απολαμβάνεις χαλαρές στιγμές.

Ψάχνεις για παραδεισένια τοπία γεμάτα ιστορία και εμπειρίες; Τότε αυτά τα νησιά είναι για εσένα! Τα συγκεκριμένα νησιά σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση και σου επιτρέπουν να τα εξερευνήσεις με τα πόδια. Γραφικά με φυσική ομορφιά, αυτά τα νησιά συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα με μια μόνο λωρίδα γης και σου προσφέρουν ένα μαγικό τοπίο στις διακοπές σου. Πρόκειται για τα γνωστά και ως παλιρροϊκά νησιά, τα οποία μπορείς να διασχίσεις με τα πόδια, όταν τα νερά πέφτουν, εναλλακτικά με κάποιο καραβάκι ή γέφυρα, εάν διαθέτει η περιοχή.

Ας γνωρίσουμε τα νησιά που μπορείς να πας με τα πόδια:

St Michael’s Mount, Ηνωμένο Βασίλειο

Πρόκειται για ένα νησί σε απόσταση 366 μέτρων από την ακτή Mount’s Bay στην Κορνουάλλη. Είναι ενωμένο  με την πόλη Μarazion με ένα τεχνητό δρόμο φτιαγμένο από κυβόλιθους γρανίτη, ώστε να μπορεί να διασχιστεί ακόμα και όταν ανέβουν τα νερά.

Haji Ali Dargah, Ινδία

Στα νότια της Βομβάης βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, το Haji Ali Dargah. Εκεί θα δει κανείς ένα παλιό ναό και ένα τάφο, ενώ θα περπατήσει μέσα στη θάλασσα για να πάει εκεί, όταν η παλίρροια το επιτρέπει.

Ko Nang Yuan, Ταϊλάνδη

Το Ko Nang Yuan θα το βρεις στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της ΚοTao.  Όταν η παλίρροια βρίσκεται σε έξαρση, το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας βυθίζεται σχηματίζοντας έτσι τρία ξεχωριστά νησιά.

Mont Saint-Michel, Γαλλία

Το διάσημο και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Mont Saint-Michel βρίσκεται στη Νορμανδία και δέχεται πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, που διασχίζουν τη γέφυρα από την ηπειρωτική χώρα για να το δουν από κοντά.

Sveti Stefan, Κροατία

Το παραθαλάσσιο θέρετρο στο Μαυροβούνιο, το Sveti Stefan αποτελούσε τον 15ο αιώνα ένα μικρό ψαροχώρι. Το 2007, ένας επενδυτής από τη το νοίκιασε για 30 χρόνια και πλέον μπορείς να το επισκεφτείς με τα πόδια απολαμβάνοντας μια από τις καλύτερες πεζοπορίες στην περιοχή.

Eilean Donan, Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Eilean Donan, το σκωτσέζικο αυτό νησί, θα πας μέσω μιας πεζογέφυρας και θα απολαύσεις τη θέα και το μεσαιωνικό κάστρο σχεδόν μόνος σου, αφού στην περιοχή δεν κατοικεί κανείς.

Comments