5 travel trends που θα υιοθετήσουμε μετά τον COVID-19 - itravelling.gr

Τα ταξίδια μετά τον COVID-19 αλλάζουν αλλά δε σταματούν. Ξεχωρίσαμε τα 5 travel trends, που θα υιοθετήσουμε στις επόμενες εξορμήσεις μας.

Το 2020 ήταν μια πρωτόγνωρη χρονιά για τον τουριστικό κλάδο και όχι μόνο. Οι υγειονομικές εξελίξεις έφεραν ανακατατάξεις, ανάγκη για νέες τεχνολογίες και αλλαγές σε νοοτροπίες χρόνων. Μετά τα κατακόρυφα lockdowns, τις αυστηρές συστάσεις των ιατρών και τα νέα μέτρα πρόληψης κατά τη πανδημίας από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως, ο τρόπος που ταξιδεύουμε αλλάζει και θα συνεχίσει να προσαρμόζεται στις εκάστοτε υγειονομικές συνθήκες. Καθώς τα ταξίδια μπορεί να αλλάζουν, αλλά δε σταματούν, συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά travel trends, τα οποία αναμένεται να υιοθετήσουμε στις επόμενες εξορμήσεις μας.

Το iTravelling.gr ξεχώρισε τα 5 travel trends, που θα υιοθετήσουμε στα ταξίδια μας την εποχή του COVID-19.

Road trips

Road trips μετά τον COVID-19 - itravelling.gr

Τα οδοιπορικά ταξίδια βρέθηκαν ψηλά στις προτιμήσεις το καλοκαίρι του 2020 και όπως όλα δείχνουν η νέα χρονιά θα μας βρει με περισσότερα road trips σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα ταξίδια με αυτοκίνητο προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση σε μια αβέβαιη υγειονομικά εποχή. Η άνεση του αυτοκινήτου μπορεί να φιλοξενήσει ολόκληρη την οικογένεια ή την παρέα με άνεση, ασφάλεια, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και φυσικά με αισθητά λιγότερα έξοδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του τουρισμού και των αγορών, αναμένεται αύξηση των πωλήσεων εξοπλισμού για ένα ακόμα πιο άνετο ταξίδι με αυτοκίνητο, καθώς και άνοδος στις πωλήσεις αυτοκινήτων για πιο απαιτητικά ταξίδια.

City breaks

City breaks μετά τον COVID-19 - itravelling.gr

Η πανδημία του κορωνοϊού ακόμα δεν έχει παρέλθει, οπότε απαιτείται να δείξουμε την κατάλληλη σοβαρότητα στην κατάσταση. Τα μακρινά ταξίδια στο εξωτερικό και οι πολυήμερες διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς φαίνεται πως θα αργήσουν να μπουν ξανά στο πρόγραμμα των διακοπών μας, ενώ τη θέση τους παίρνουν τα σύντομα ταξίδια σε κοντινούς προορισμούς. Μεταξύ των νέων travel trends του 2021 βρίσκονται τα city breaks, μικρές συχνές εξορμήσεις – συνήθως του σαββατοκύριακου- σε εγχώριους προορισμούς, σχετικά κοντά στον τόπο διαμονής.

Wellness travel

Wellnes travel - itravelling.gr

Για ακόμα μια χρονιά πρωταγωνιστεί στα travel trends. Ο λόγος για τον τουρισμό ευεξίας, που είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρος. Μετά από τα συνεχόμενα lockdowns, τον εγκλεισμό και την απομάκρυνση από τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και τη φύση, η ανάγκη για επαφή με το φυσικό περιβάλλον είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Οι αθλητικές δραστηριότητες είναι επίσης στο πρόγραμμα, καθώς και οι συνεδρίες αυτοβελτίωσης για ένα καλύτερο εαυτό εσωτερικά και εξωτερικά. Στο πλαίσιο του wellness travel παρατηρούμε αύξηση της επιθυμίας για διαμονή στη φύση σε απομακρυσμένους προορισμούς χωρίς πολυκοσμία.

Touchless Tourism

Ανέπαφες συναλλαγές - itravelling.gr

Με την έλευση του COVID-19, οι ανέπαφες συναλλαγές έγιναν πιο απαραίτητες από ποτέ. Ανέπαφες πληρωμές, ηλεκτρονικές εφαρμογές για συναλλαγές, ακόμα και digital επικοινωνία με το Δημόσιο. Τα ταξίδια την εποχή του κορωνοϊού επιβάλλουν, όσο το δυνατόν, λιγότερες επαφές με έγγραφα, που μοιράζονται από τον έναν υπάλληλο στον άλλο. Πλέον τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, τα έγγραφα και οι πληρωμές γίνονται ανέπαφα από την έναρξη του ταξιδιού στο αεροδρόμιο, την είσοδο στο ξενοδοχείο έως το εστιατόριο και τις λοιπές αγορές.

Travel Insurance

Travel insurance - itravelling.gr

Μέχρι τώρα η ταξιδιωτική ασφάλεια ήταν απαραίτητη μόνο σε πολύ μακρινά ταξίδια, είτε κατά τη διοργάνωση ενός ταξιδιού μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου. Με την πανδημία να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, η ταξιδιωτική ασφάλεια γίνεται το απαραίτητο βήμα πριν τη διοργάνωση κάθε ταξιδιού. Με περισσότερες παροχές κατά της πανδημίας, οι ταξιδιωτικές ασφάλειες αναβαθμίζονται και μπαίνουν πιο δυναμικά στον κλάδο του τουρισμού.

 

Comments