5 εντυπωσιακές οάσεις στον κόσμο - iTravelling

Η ομορφιά της ερήμου παρουσιάζεται στις ξαφνικές δροσερές γωνίες της, που κερδίζουν τα βλέμματα όλων. Ας γνωρίσουμε τις 5 εντυπωσιακές οάσεις στον κόσμο.

Πολλοί είναι εκείνοι, που επιθυμούν ένα ταξίδι σε άγονους προορισμούς, που θα τους προσφέρουν μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία. Το ταξίδι σε μία έρημο είναι ένας από αυτούς τους προορισμούς, που ενθουσιάζουν αρχικά τους ψαγμένους ταξιδιώτες, παράλληλα όμως τους προβληματίζουν λόγω του αφιλόξενου χαρακτήρα τους. Οι έρημοι έχουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ αμμοθύελλες, ξηρασία και ανυπόφορη ζέστη είναι λίγα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Το ερημικό τοπίο έχει μια απόκοσμη ομορφιά και δίνει την εντύπωση πως ο ορίζοντας είναι ατελείωτος μέχρι…. τις οάσεις.

Η στιγμή, που θα συναντήσει κανείς μικρές δροσερές γωνιές, που αλλάζουν ριζικά το τοπίο, είναι μαγική! Μικρές οάσεις ξεπηδούν ανάμεσα στο άγονο τοπίο της ερήμου δημιουργώντας μια όμορφη αντίθεση με την έντονη βλάστηση και το υγρό στοιχείο δίπλα στην καυτή άμμο. Μικροί, δροσεροί παράδεισοι προσκαλούν τους επισκέπτες να ξεχάσουν για λίγο το καυτό τοπίο της ερήμου και να απολαύσουν τη σύντομη δροσιά της..

Ας γνωρίσουμε τις 5 εντυπωσιακές οάσεις του κόσμου:

Ubari στη Λιβύη

Huacachina στο Περού

Ein Gedi στο Ισραήλ

Chebika στην Τυνησία

Timia στο Νίγηρα

Comments