4 vertiports έρχονται στην Ελλάδα από τα Aria Hotels - itravelling.gr

Τα Aria Hotels σχεδιάζουν την κατασκευή και λειτουργία 4 vertiports στην Ελλάδα για ηλεκτρικά αεροσκάφη.

Τα Aria Hotels, η ελληνική θυγατρική εταιρεία του ομίλου Libra Group, συνεχίζει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα και προχωρά στην κατασκευή και λειτουργία τεσσάρων vertiports (eVTOL) στην χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, τα Aria Hotels στο πλαίσιο της επένδυσης τους ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στις οικοτουριστικές υποδομές της Ελλάδας, προχωρούν με μια ακόμα πρωτοπόρα κίνηση για μια νέα υποδομή για κάθετη απογείωση και προσγείωση ηλεκτρικών αεροσκαφών (eVTOL).

Ο σχεδιασμός τους στηρίζεται στην τοποθέτηση τους σε στρατηγικά σημεία, όπως η Αθήνα, η νότια ηπειρωτική Ελλάδα και οι Κυκλάδες, με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής συνδεσιμότητας και την προώθηση του οικοτουρισμού. Αποτελεί την πρώτη πανελλαδική κατασκευή αυτού του είδους και είναι μέρος μιας σημαντικής επένδυσης του ομίλου για την ενίσχυση της βιώσιμης οικονομίας στην Ελλάδα.

Aria Hotels: Με 70 καταλύματα και 10 ηλεκτρικά αεροσκάφη

Από το 2022, χρονιά την οποία ανακοίνωσαν τα Aria Hotels ότι θα προχωρήσουν στη διαχείριση και λειτουργία των καινοτόμων αεροσκαφών eVTOL, φτάσαμε στο 2024 να έχουν μισθώσει 10 αμιγώς ηλεκτρικά αεροσκάφη ALIA eVTOL μέσω συμφωνίας με την LCI και να διαθέτουν ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο με 70 καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.

4 vertiports έρχονται στην Ελλάδα από τα Aria Hotels - itravelling.gr

Τι θα περιλαμβάνουν τα νέα vertiports των Aria Hotels

Τα νέα vertiports θα περιλαμβάνουν σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά αεροσκάφη και χώρους αναμονής για τους επισκέπτες, χωρίς να απαιτούν μεγάλη έκταση και με μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε σύγκριση με τις υποδομές των παραδοσιακών αεροσκαφών. Τα αεροσκάφη eVTOL είναι μηδενικής εκπομπής άνθρακα και έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν πέντε επιβάτες και έναν πιλότο ή ωφέλιμο φορτίο έως 635 κιλά. Με μέγιστη εμβέλεια 250 ναυτικών μιλίων και τη δυνατότητα επαναφόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα, είναι ιδανικά για τη μεταφορά επισκεπτών από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά της και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο μεταξύ τους.

Τα πλεονεκτήματα των αεροσκαφών eVTOL

Τα αεροσκάφη eVTOL αντιπροσωπεύουν το μέλλον της εναέριας μεταφοράς με πολλά βασικά πλεονεκτήματα:

Περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Τα αεροσκάφη eVTOL παράγουν μηδενικές εκπομπές κατά τη διάρκεια της πτήσης, μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση και υποστηρίζοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Μειωμένη ηχορύπανση

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ελικόπτερα, τα αεροσκάφη eVTOL λειτουργούν απόλυτα αθόρυβα και ελαχιστοποιούν την ηχορύπανση..

Επιχειρησιακή αποδοτικότητα

Τα eVTOL προσφέρουν ταχύτερους χρόνους ταξιδιού παρακάμπτοντας την παραδοσιακή κυκλοφοριακή συμφόρηση, παρέχοντας μια ταχύτερη εναλλακτική λύση για ταξίδια μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Οικονομικός αντίκτυπος

Η ανάπτυξη και η λειτουργία των υποδομών eVTOL δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την οικονομία στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού.

Στήριξη των τοπικών κοινοτήτων

Η αυξημένη προσβασιμότητα και συνδεσιμότητα που παρέχουν τα eVTOL έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες, φέρνοντας περισσότερους επισκέπτες σε μικρές και απομακρυσμένες κοινότητες, υποστηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά.

Τα Aria Hotels θα επιβλέπουν τη λειτουργία των αεροδρομίων και θα διαχειρίζονται τα 10 eVTOL. Παράλληλα, θα προσφέρουν αποτελεσματικές και φιλικές προς το περιβάλλον ταξιδιωτικές επιλογές για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους.

Τι δήλωσαν οι Διευθ. Σύμβουλοι των Aria Hotels και Libra Group

Όπως δήλωσε ο κ. Μάκης Πανταζάτος, Διευθύνων Σύμβουλος των Aria Hotels: «Τα Aria Hotels με την συγκεκριμένη επένδυση έχουν ως βασική επιδίωξη την ενίσχυση του τουρισμού στην Ελλάδα, την προσφορά μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών μέσω της συνδεσιμότητας που θα προσφέρουν τα EVTOL,δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας, προωθώντας ταυτόχρονα τη βιώσιμη ανάπτυξη γεγονός που αποτελεί μία από τις βασικές αξίες μας ως εταιρεία του Libra Group».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «με τον σχεδιασμό αυτής της στρατηγικής υποδομής, είμαστε υπερήφανοι που πραγματοποιούμε τις πρώτες στο είδος τους και στον συγκεκριμένο τομέα επενδύσεις που θα επιτρέπουν στην Ελλάδα να επωφεληθεί από τις καινοτόμες τεχνολογίες σε συνδυασμό με την οικολογική βιωσιμότητα. Η επένδυση αυτή προάγει επίσης την κινητήρια αποστολή της Aria Hotels να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες έτσι ώστε να συνδεθούν με τον αυθεντικό πολιτισμό, την ιστορία και την απαράμιλλη και ποικίλη ομορφιά της Ελλάδας».

Παράλληλα, ο κ. Μάνος Κουλίγκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Libra Group, ανέφερε ότι: «Η Libra Group έχει πολυετή παρουσία στην Ελλάδα και δεσμεύεται να στηρίξει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της, μεταξύ άλλων μέσω στρατηγικών επενδύσεων που αντικατοπτρίζουν τις απεριόριστες δυνατότητες της χώρας».

Αντίστοιχα, ο ίδιος πρόσθετε ότι μέσω του καινοτόμου έργου των Aria Hotels και σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία αεροδιαστημικής και τον κορυφαίο παγκόσμιο εκμισθωτή αεροσκαφών LCI, θα υποστηρίξουν τον βιώσιμο τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Comments