3 Caves: Μια σύνθεση σπηλιών μας καλεί για διαμονή στην Οία - itravelling.gr

Για μια ξεχωριστή διαμονή στην Οία, η κατοικία 3 Caves σε περιμένει για με θέα στην καλντέρα της Σαντορίνης. 

Η κατοικία 3 Caves βρίσκεται στην Οία της Σαντορίνης, στην πλευρά της καλντέρας. Πρόκειται για μια κατοικία που δημιουργήθηκε από 3 διαδοχικά υπόσκαφα τμήματα, κατασκευής του 1987, καλύπτοντας συνολικά 85 τ.μ. Το κτίσμα βρίσκεται στο πιο πολυφωτογραφισμένο σημείο της καλντέρας της Οίας.  Η ιδιομορφία της καλντέρας είναι ότι τα κτίσματα είναι στην κυριολεξία το ένα κτισμένο πάνω από το άλλο. Ωστόσο το ηφαιστειακής προέλευσης ορυκτό, η ποζολάνη, υλικό από το οποίο είναι διαμορφωμένα τα υπόσκαφα στην περιοχή, το καθιστά θαυμάσιο υλικό στήριξης και μόνωσης.

Τη μελέτη διακόσμησης έχει αναλάβει εξ΄ολοκλήρου το γραφείο Lime Deco της Μαρίας Χατζησταύρου, μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία με τους ιδιοκτήτες. Στο ακίνητο έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να διαφοροποιήσουν τη προγενέστερη μορφή του, στη σημερινή μοντέρνα και ανάλαφρη εκδοχή του. Ο χρόνος έναρξης των εργασιών και η μελέτη διακόσμησης ξεκίνησαν τον Ιανουάριο 2018 και ολοκληρώθηκαν στο σύνολο τους, τον Μάιο 2018.

3 Caves: Μια σύνθεση σπηλιών μας καλεί για διαμονή στην Οία - itravelling.gr

Ο χώρος είναι ενιαίος και θολωτός αποτελούμενος από τρεις σπηλιές σε σειρά με διαφορετική κλίση, εξ ου και η ονομασία του «3 Caves».

Στο εσωτερικό τμήμα βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα της οποίας ο προσανατολισμός είναι προς την κεντρική είσοδο και το φως. Μέσα στην κρεβατοκάμαρα βρίσκεται σε ανοιχτή θέα η ντουλάπα με τις εναέριες κρεμάσεις, η οποία μπορεί να αυτονομηθεί με τη χρήση ενός παραπετάσματος από λευκή γάζα. Το κεφαλάρι του δωματίου στολίζει μια λήψη από drown, από το φωτογράφο Γιώργο Φάκαρο, αναδεικνύοντας το ανάγλυφο των βράχων της παραλίας της Βλυχάδας στη Σαντορίνη και το δαντελωτό άγγιγμα της θάλασσας. Το δωμάτιο χωρίζεται από τον κοινόχρηστο χώρο με ένα μεταλλικό τοιχίο με διαφανή κρύσταλλα το οποίο έχει και αυτό τη δυνατότητα σκίασης και απόδοσης ιδιωτικότητας.

3 Caves: Μια σύνθεση σπηλιών μας καλεί για διαμονή στην Οία - itravelling.gr

Το λουτρό αποτελεί ένα τμήμα της δεύτερης και τρίτης σπηλιάς με εμφανείς του δυο θόλους. Είναι περασμένο με τσιμεντοκονία για να τονίσει το φυσικό ανάγλυφο του χώρου και διακοσμείται από μαύρα φινιρίσματα στα αξεσουάρ και στα είδη υγιεινής.

3 Caves: Μια σύνθεση σπηλιών μας καλεί για διαμονή στην Οία - itravelling.gr

Η κουζίνα με τη σειρά της αποτελεί έναν αυτόνομο χώρο με μια ανοιχτή προς το σαλόνι καμάρα που φιλοξενεί το τραπέζι φαγητού σε καπλαμά δρυς και ενοποιεί το μέσα με το έξω. Η κουζίνα σχεδιασμένη σε λιτές γραμμές αποτελείται από χτιστά τμήματα περασμένα με τσιμεντοκονία και πλαισιώνεται από μαύρα μεταλλικά και ξύλινα ράφια σε δρυς φυσικό.

3 Caves: Μια σύνθεση σπηλιών μας καλεί για διαμονή στην Οία - itravelling.gr 3 Caves: Μια σύνθεση σπηλιών μας καλεί για διαμονή στην Οία - itravelling.gr

Η επίστρωση των δαπέδων έχει γίνει από πατητή τσιμεντοκονία σε μπεζ αποχρώσεις, ενώ οι τοιχοποίες είναι περασμένες με λευκό επίχρισμα, προκειμένου οι αντανακλάσεις του φωτός να τονίσουν την καμπυλότητα των θόλων της σπηλιάς.

3 Caves: Μια σύνθεση σπηλιών μας καλεί για διαμονή στην Οία - itravelling.gr

Ο κεντρικός χώρος αποτελείται από το κυρίως σαλόνι, μια γωνιά χαλάρωσης με πολυθρόνες και ένα μπαράκι. Φυτά κοσμούν τους εσωτερικούς χώρους δίνοντας το αίσθημα της ζωντάνιας και του οικείου. Η κατοικία διαθέτει ιδιωτικό μπαλκόνι με εξωτερικό jacuzzi με σαλονάκι και θέα στη μαγευτική καλντέρα.

3 Caves: Μια σύνθεση σπηλιών μας καλεί για διαμονή στην Οία - itravelling.gr

Στη διακόσμηση έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά υλικά όπως μπαμπού, ψάθα, λινά, ξύλο, μέταλλο σε μαύρο, χρυσό και λευκό χρώμα.

iTravelling info:

Έργο: «3 Caves Villa»
Τοποθεσία: Οία, Σαντορίνη
Interior Designer: Μαρία Χατζησταύρου- Lime Deco
Operators: Caldera Houses
Φωτογράφος: Βασίλης Ηλιάδης

Lime Deco

Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β’ 6, 15452, Π. Ψυχικό

Τηλ. 210-7223157

info@limedeco.gr

Comments