Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στο ΚΠΙΣΝ για τους μικρούς μας φίλους! - itravelling.gr

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη.

 

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στο ΚΠΙΣΝ για τους μικρούς μας φίλους! - itravelling.gr

 

Την περίοδο των Χριστουγέννων ο Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετατρέπεται σ’ ένα ονειρικό τοπίο. Με τη σκηνοθετική επιμέλεια του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη και τη συνεργασία στα κοστούμια του Λάζαρου Τζοβάρα, αγαπημένοι καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής, (η Χάρις Αλεξίου, η Κόρα Καρβούνη, η Όλια Λαζαρίδου, ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Ιωάννα Παππά, ο Μιχάλης Σαράντης και ο Χάρης Φραγκούλης) αφηγούνται παραμύθια των Αδελφών Γκριμ, του Ντύλαν Τόμας, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, του Μισέλ Τουρνιέ, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αλλά και σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 22/12, 18.00 & Σάββατο 05/01, 18.00

Αδερφοί Γκριμ: Παραμύθια

Οι ηθοποιοί Iωάννα Παππά και Μιχάλης Σαράντης διαβάζουν τέσσερα παραμύθια των αδελφών Γκριμ («O xαρούμενος κορυδαλλός», «Η έξυπνη χωριατοπούλα», «Το παιδί της Παναγίας», «Οι τρεις νάνοι του δάσους»), των παραμυθάδων που συνέλεγαν παραδοσιακές ιστορίες και τις αποτύπωναν στο χαρτί δημιουργώντας μια συλλογή με περισσότερα από 200 παραμύθια. Τους συνοδεύει στην άρπα η Λίλια Εσίποβα.

Η χρήση των ιστοριών γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Άγρα, από την έκδοση Τα Παραμύθια των Αδερφών Γκριμμ, τόμος Α‘ για «Το Παιδί της Παναγίας» και «Οι τρεις Νάνοι του Δάσους» και τόμος Β‘ για τις ιστορίες «Ο Χαρούμενος Κορυδαλλός» και «Η Έξυπνη Χωριατοπούλα», μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου, 1994 και 1995.

Τρίτη 25/12, 18.00 & Τρίτη 01/01, 18.00

Ντύλαν Τόμας: Τα Χριστούγεννα ενός παιδιού από την Ουαλία

Η Όλια Λαζαρίδου και ο Γιώργος Νανούρης αφηγούνται «Τα Χριστούγεννα ενός παιδιού από την Ουαλία»,  μια αυτοβιογραφική ματιά στα Χριστούγεννα από τον Ντύλαν Τόμας, έναν από τους σημαντικότερους Άγγλους ποιητές. Γεμάτη εικόνες, μυρωδιές και φαντασία, αυτή η χριστουγεννιάτικη ιστορία θα μας κάνει να ξανανιώσουμε για λίγο παιδιά και να θυμηθούμε πώς ήταν οι γιορτές κάποτε.

Η χρήση της ιστορίας γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Ερατώ, από την έκδοση Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες (2001) σε μετάφραση Κατερίνας Σχινά και  των Εκδόσεων Πλέθρον, από την έκδοση Προοπτική της Θάλασσας (1994) σε μετάφραση Μιράντας Σταυρινού.

Πάμε για ατελείωτο παιχνίδι στο παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ - itravelling.gr

Τετάρτη 26/12, 18.00 & Πέμπτη 27/12, 18.00

Έλληνες Συγγραφείς: Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους

Η Χάρις Αλεξίου διαβάζει επιλεγμένα παραμύθια για τα Χριστούγεννα -και όχι μόνο- γραμμένα από σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς: «Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα πάνω κάτω!» της Μαρίας Παπαγιάννη, «Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο» του Δημήτρη Παπαδόπουλου, «Ο Γουργούρης» της Τασούλας Επτακοίλη, και «Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης» του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Τη συνοδεύει στο πιάνο ο Χρίστος Θεοδώρου.

Η χρήση των ιστοριών γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των συγγραφέων και: των Εκδόσεων Πατάκη: Μαρίας Παπαγιάννη, Εκείνα Τα Χριστούγεννα Ήρθαν τα πάνω κάτω! (2012), Τασούλας Επτακοίλη, Ο Γουργούρης (2017), των Εκδόσεων Πάπυρος: Δημήτρη Παπαδόπουλου, Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο (2016) και των Εκδόσεων Καστανιώτη: Βασίλη Παπαθεοδώρου, Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης (2013).

Παρασκευή 28/12, 18.00 & Πέμπτη 03/01, 18.00

Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα

Ο ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης διαβάζει τρία από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Το Χριστόψωμο», «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» και «Φώτα Ολόφωτα», που στις σελίδες τους ξεδιπλώνεται το παπαδιαμαντικό σύμπαν και οι χαρακτήρες του. Στα κρουστά τον συνοδεύει ο Μανούσος Κλαπάκης.

Τετάρτη 02/01, 18.00 & Παρασκευή 04/01, 18.00

Φ. Ντοστογιέφσκι, Μ. Τουρνιέ: Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

Οι Κόρα Καρβούνη και Χάρης Φραγκούλης αφηγούνται τα διηγήματα «Το ουράνιο χριστουγεννιάτικο δέντρο» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι και «Ο γάιδαρος και το βόδι» του Μισέλ Τουρνιέ. Σ’ αυτές τις ιστορίες, ένα αγόρι στη Ρωσία και ένας γάιδαρος από τη φάτνη της Βηθλεέμ δίνουν το δικό τους ορισμό των Χριστουγέννων.

Η χρήση των ιστοριών γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Ερατώ, από την έκδοση Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες (2001) σε μετάφραση Κατερίνας Σχινά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org. Η ηλεκτρονική προεγγραφή θα ξεκινήσει στις 12/12 στις 14.00 για τις αφηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως τις 28 Δεκεμβρίου, ενώ για τις αφηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως τις 5 Ιανουαρίου, η ηλεκτρονική προεγγραφή θα ξεκινήσει στις 19/12 στις 13.00.

 

Comments