Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ - itravelling.gr

Ε. Τ. Α. Χόφμαν, Η Ιστορία του Καρυοθραύστη σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο ΚΠΙΣΝ.

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ - itravelling.gr

 

Φέτος τις γιορτές οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες επιστρέφουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Για δέκα μόνο απογεύματα, από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, στις 18.00, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σ’ ένα παραμυθένιο τοπίο με την Ιστορία του Καρυοθραύστη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Ο Καρυοθραύστης, το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που έχει σαγηνεύσει παιδιά και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, δεν ήταν πάντα το μουσικό έργο για μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι που όλοι ξέρουμε. Το 1816, ο E. T. A. Χόφμαν εκδίδει ένα μυστηριώδες, συναρπαστικό αφήγημα με ήρωες παιχνίδια που ζωντανεύουν, πολεμούν και ερωτεύονται.

Το αρχικό κείμενο του Καρυοθραύστη παραμένει σήμερα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Γι’ αυτό και τα φετινά Χριστούγεννα, τρεις (και ένας) παράξενοι παραμυθάδες, τρία (και ένα) πλάσματα με την περίεργη συνήθεια να γλιστρούν χορευτικά από την αφήγηση και τη μουσική, στο θέατρο και τη μυθοπλασία και να μπερδεύουν γλυκά το φανταστικό με το πραγματικό, ανέλαβαν να ζωντανέψουν την παλιά αυτή ιστορία σε μια πρωτότυπη παράσταση-αφήγηση με πολλή μουσική, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θωμά Μοσχόπουλου.

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ - itravelling.gr

Ο διεθνής δημιουργός, με πλούσιο διδακτικό έργο και βραβεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο του θεάτρου της χώρας, τόσο από τη θέση του σκηνοθέτη όσο και από αυτήν του συγγραφέα. Καλλιτεχνική του εστία είναι το ιστορικό πια Θέατρο Πόρτα, το οποίο και διευθύνει τα τελευταία χρόνια.

Στην παράσταση, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά) η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο Νικόλας Παπαγιάννης και ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Οι συντελεστές της παράστασης (αναλυτικά):

Απόδοση, Διασκευή, Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Μουσική επεξεργασία: Νίκος Γαλενιανός

Σκηνικά, Κοστούμια: Βασίλης Παπατσαρούχας

Επιμέλεια Κίνησης: Χαρά Κότσαλη

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Εριφύλη Στεφανίδου

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νικόλας Παπαγιάννης, Γιώργος Χρυσοστόμου

Μουσικός επί σκηνής (πιάνο): Κατερίνα Κωνσταντούρου

iTravelling info:

Εισιτήρια €5. Η προπώληση των εισιτηρίων για το κοινό ξεκινά την Τρίτη 10/12 στο SNFCC.org, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμεία ΕΛΣ), καθώς και στα ταμεία της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39).

Ημερομηνίες παραστάσεων:

Κυριακή 22/12, 29/12, 05/01

Δευτέρα 23/12, 30/12

Τρίτη 24/12

Πέμπτη 26/12, 02/01

Παρασκευή 27/12, 03/01

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 18.00.

Προτείνεται για παιδιά από 4 ετών και άνω.

 

Comments