Βρήκαμε γιατί στο σαλόνι του πλοίου έχει τόσο κρύο! - itravelling.gr

Ένα αιώνιο ερώτημα βρίσκει επιτέλους λύση! Ψάξαμε, ρωτήσαμε και μάθαμε γιατί έχει τόσο κρύο στο σαλόνι του πλοίου.

Εάν και εσύ απορείς γιατί η θερμοκρασία στο σαλόνι του πλοίου μπορεί να φιλοξενήσει πολικές αρκούδες, σου έχουμε την απάντηση. Ας μην κρυβόμαστε, είναι μια κατάσταση με την οποία όλοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι κάποια στιγμή. Φυσικά αναφερόμαστε στις χαμηλές θερμοκρασίες στα σαλόνια των πλοίων. Κάθε καλοκαίρι η ίδια απορία, κάθε καλοκαίρι επιβεβλημένη η ζακέτα, όμως γιατί η θερμοκρασία στα πλοία είναι σχεδόν κάτω του μηδενός;

Γιατί κάνει τόσο κρύο στο σαλόνι του πλοίου;

Ο κυριότερος λόγος είναι η πολυκοσμία. Κι όμως, τα πλοία επειδή φιλοξενούν και μεταφέρουν εκατοντάδες ταξιδιώτες προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να καταπολεμήσουν τα μικρόβια. Εξαιτίας του συνωστισμού αυξάνονται οι πιθανότητες να μεταδοθούν διάφορες ασθένειες που μεταδίδονται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων. Εκτός από τον εξαερισμό, η χαμηλή θερμοκρασία στο χώρο βοηθάει στο να μην αναπτύσσονται εύκολα τα μικρόβια.

Ένας ακόμα παράγοντας είναι οι οσμές. Ο έντονος κλιματισμός εξυπηρετεί επίσης στην απορρόφηση των οσμών και τη δημιουργία ενός καλύτερου μικροκλίματος.

Τέλος, υπάρχει η θεωρία ότι λόγω της μεταλλικής κατασκευής τα πλοία ελκύουν τη θερμότητα του ήλιου, ανεβάζοντας σημαντικά την θερμοκρασία στα κατασκευαστικά υλικά του. Με την χαμηλή θερμοκρασία του κλιματιστικού εξισορροπείται η θερμοκρασία στο πλοίο.

Εμείς δεν μπρούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιά θεωρία ισχύει, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζακέτα είναι προαπαιτούμενο κατά την είσοδό σου στο πλοίο της γραμμής.

Εάν θέλεις να μάθεις τι πρέπει να έχεις μαζί σου οπωσδήποτε στο πλοίο, κάνε κλικ ΕΔΩ.

Comments