Βοβούσα: Το διάσημο ελληνικό χωριό που χωρίζεται στα δύο

Το γραφικό χωριό Βοβούσα στην Ήπειρο μαγνητίζει τα βλέμματα των τουριστών με τον ποταμό Αώο, που το χωρίζει στα δύο. 

 

 

Ένα μαγευτικό θέαμα θα συναντήσει κανείς κατά το ταξίδι του στην Ήπειρο. Στην βόρεια Ελλάδα θα συναντήσει κανείς ένα χωριό, το οποίο χωρίζεται στα δύο στην κυριολεξία από ένα ποτάμι, κάνοντας τον καθένα να τρίβει τα μάτια του από την ομορφιά και την απεραντοσύνη της φύσης. Ο λόγος για το χωριό Βοβούσα και τον ποταμό Αώο.

 

 

Η Βοβούσα αποτελεί το πιο βόρειο και απομακρυσμένο χωριό του ανατολικού Ζαγορίου της Ηπείρου. Κατά την επίσκεψη σου, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις εκεί είναι ένα μεγάλο, πέτρινο γεφύρι, το οποίο χρονολογείται από το 1748 και συνδέει στα δύο χωριά, δεξιά και αριστερά του ποταμού. Κάτω από το γεφύρι έχει δημιουργηθεί ένα φράγμα, το οποίο σχηματίζει μια όμορφη φυσική πισίνα κατάλληλη για μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

Η επίσκεψη στη Βοβούσα είναι ιδανική το φθινόπωρο, εποχή που το μέρος μοιάζει ειδυλλιακό. Παρ’ όλα αυτά και το χειμώνα μπορεί κανείς να θαυμάσει την ομορφιά της περιοχής, η οποία ντύνεται στα λευκά. Το χωριό αν και είναι υψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών, καθώς ο διαχωρισμός του χωριού από το ποταμό Αώο το κάνει διάσημο, παρόλα αυτά οι μόνιμοι κάτοικοι του είναι ελάχιστοι. Μόλις 100 άτομα μένουν μόνιμα στη Βοβούσα, ενώ οι επισκέπτες τους ξεπερνούν κατά πολύ! Το χωριό επισκέπτονται δεκάδες άτομα από όλη την Ελλάδα, όχι μόνο για να απολαύσουν το παράξενο θέαμα του χωρισμένου χωριού, αλλά  για να κάνουν rafting και να αποδράσουν το σαββατοκύριακο δίπλα στη φύση.

 

Πρόσβαση:

Για να φτάσει κανείς στο χωριό Βοβούσα, μπορεί να πάρει την Εγνατία Οδό, που συνδέει το Μέτσοβο με τα Γιάννενα. Η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη.

Comments

*Η αναδημοσίευση των άρθρων επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρουν πηγή με ενεργό σύνδεσμο στη σελίδα μας.