Μία χριστουγεννιάτικη πουτίγκα για εκατομμυριούχους! - iTravelling

Η οικογένεια Κωνσταντινίδη στην Πέλλα προσφέρει premium πούρα αντάξια της Λατινικής Αμερικής.

Το iTravelling ταξίδεψε έως την Πέλλα και μίλησε με τον Άρη Κωνσταντινίδη, έναν από τους συνιδιοκτήτες της οικοτεχνίας Vamma del sol. Η Vamma del Sol σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να απασχολήσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς και να κάνει την Πέλλα διάσημη για τα πούρα της.  Η οικοτεχνία Vamma del Sol  (Αποστάγματα του ήλιου) ιδρύθηκε από τους αδερφούς Άρη και Κώστα Κωνσταντινίδη. Προερχόμενοι από μια οικογένεια τριών γενεών καπνοπαραγωγών, τα αδέρφια Κωνσταντινίδη θέλησαν να ξεφύγουν από την καθιερωμένη καλλιέργεια καπνού burley και πήγαν ένα βήμα παραπέρα.

Η ιστορία πίσω από την μεγάλη επιτυχία

Ο Άρης Κωνσταντινίδης, πτυχιούχος Χρηματοοικονομικών και λογιστικής του LSC μας εκμυστηρεύτηκε πως αποφάσισε να ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική και Η.Π.Α, αποκρυπτογραφώντας τα μυστικά της παραγωγής πούρων, επισκέπτοντας τους κολοσσούς της αντίστοιχης βιομηχανίας (εργοστάσιο Partagas).

Η οικοτεχνία της οικογένειας Κωνσταντινίδη άρχισε να καλλιεργεί μεγαλόφυλλα καπνά ανατολικού τύπου, προερχόμενα από τη Λατινική Αμερική, τα οποία εγκλιματίστηκαν στην Ελλάδα. Το κλίμα της Κρύας Βρύσης Πέλλας ήταν ιδανικό για την καλλιέργεια αυτού του τύπου. Η λίμνη, που υπήρχε στην περιοχή, έδωσε την υγρασία, που χρειαζόταν ο σπόρος, ενώ η αυξημένη ηλιοφάνεια έκανε το κλίμα όμοιο με της Κούβας. «Αυτό ήταν το δώρο του μεσογειακού κλίματος σ΄ εμάς» λέει στο iTravelling.

Όσον αφορά την παραγωγή, είναι όμοια με εκείνη της Λατινικής Αμερικής. Υπάρχει μονάδα κάθετης παραγωγής με βιολογικά προϊόντα, με τη διαφορά όμως ότι ακολουθούνται πιστά οι ευρωπαϊκοί κώδικες γεωργικής πρακτικής και όλα τα στάδια κατασκευής πούρου γίνονται στον ίδιο τόπο, από την καλλιέργεια έως την τυποποίηση και διανομή τους.

Το μοντέλο της οικοτεχνίας, δηλαδή της μικρής ομάδας παραγωγής δεν είναι τυχαίο ή ευκαιριακό. Η οικογένεια Κωνσταντινίδη θεωρεί πως οι μικρές ομάδες μπορούν να αναπτυχθούν και να δώσουν τη μέγιστη υπεραξία στα ήδη παραγόμενα προϊόντα τους. Με την πάροδο του χρόνου και την ανάπτυξη της εταιρείας, η Vamma del Sol θα δημιουργήσει περισσότερες μικρές ομάδες παραγωγής και σ’ άλλες περιοχές.

Πούρα made in Pella

Τα premium πούρα της Vamma del Sol δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα αντίστοιχα της Κούβας. Χρησιμοποιούν την ίδια ποικιλία καπνού, τις ίδιες τεχνικές επεξεργασίας και τυλίγματος πούρου. Αντίθετα, είναι ένα ανταγωνιστικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά.  Με ιδιαίτερη γεύση, λεπτό άρωμα και φύλλο, τα πούρα Vamma del Sol έχουν επιτύχει να προσφέρουν ένα ποιοτικό, χειροποίητο, βιολογικό πούρο χωρίς πρόσθετα γεύσεων και άλλων χημικών παραγόντων. Ιδανικά για κάπνισμα σε κλειστό χώρο, οφείλουν αυτό το χαρακτηριστικό τους στην αργή ζύμωση του καπνού (3-4 χρόνια πριν την τύλιξη του πούρου).

Έχοντας πάρει την έγκριση από εργοστάσια ελέγχου των ΗΠΑ, τα πούρα της Vamma del Sol είναι έτοιμα προς διάθεση στην παγκόσμια αγορά από πέρσι τον Ιούλιο. Ήδη η πρώτη custom εξαγωγή έχει πραγματοποιηθεί στο Hong Kong, ενώ σ΄  όλη την Ευρώπη αποστέλλονται πούρα με αντικαταβολή.  Ετησίως η οικοτεχνία Vamma del Sol παράγει κατά μέσο όρο 20.000 – 30.000 πούρα (corona, petit corona), ενώ τα premium πούρα Vamma del Sol βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Comments