Το πρώτο εστιατόριο με 3D εκτυπωμένο φαγητό είναι γεγονός! - iTravelling

Υπάρχουν και αυτά! Στη Βρετανία άνοιξε το Food Ink, το πιο περίεργο εστιατόριο με 3D εκτυπωμένο φαγητό.

Θα έτρωγες ποτέ εκτυπωμένο φαγητό; Ακόμα κι αν ήταν 3D; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε το βρετανικό εστιατόριο Food Ink σε περιμένει για μια διαφορετική εμπειρία δείπνου. Εάν πάλι απάντησες αρνητικά, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι θα μπορέσεις να καταλάβεις τις διαφορές ανάμεσα στο εκτυπωμένο και το κλασσικό φαγητό. Οι φωτογραφίες από το 3D εκτυπωμένο φαγητό, που ακολουθούν, θα σε πείσουν…

Ο λόγος για μια εταιρεία στη Βρετανία, η οποία αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την μόδα της τρισδιάστατης εκτύπωσης και να τη μεταφέρει στην εστίαση. Το Food Ink είναι το πρώτο εστιατόριο με 3D εκτυπωμένο φαγητό είναι γεγονός και θα σερβίρει γεύματα με εννέα λαχταριστά πιάτα, που μοιάζουν περισσότερο με γλυπτά. Το φαγητό σχεδιάζεται από φορητούς εκτυπωτές 3D και όχι από την κλασσική κουζίνα, ενώ οι γκουρμέ σεφ, που συνθέτουν την ομάδα, ετοιμάζουν τις δικές τους πρωτότυπες συνταγές.

Με αγνά υλικά και 3D εκτυπωτή, οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε πάστα, μπορεί να εκτυπωθεί και να δημιουργήσει εντυπωσιακά και γευστικά, εκτυπωμένα πιάτα. Η βάση του φαγητού αποτελεί προϊόν εκτύπωσης, ενώ οι γαρνιτούρες προετοιμάζονται με τον κλασικό τρόπο. Το Food Ink έχει ανοίξει ήδη τις πύλες του, ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Comments