Το νέο Volkswagen ID.4 ανεβάζει στα ύψη τον πήχη

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volkswagen αποδίδει ισχύ 204 ίππων με 310 Nm ροπής, ενώ διαθέτει αυτονομία κίνησης έως 520 χιλιόμετρα.

Το Volkswagen ID.4 είναι το δεύτερο μέλος της οικογένειας ID. μετά το ID.3, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της γερμανικής φίρμας. Είναι ήδη διαθέσιμο στη χώρα μας στις εκδόσεις «ID.4 1ST» και «ID.4 1ST Max», με πληρέστατο επίπεδο εξοπλισμού και ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία, τα οποία προσδίδουν μία συλλεκτική ταυτότητα.

Τα ID.4 1ST και ID.4 1ST Max με μήκος 4,58 μέτρα, έχουν τον ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα και αποδίδουν ισχύ 204 ίππων (150 Kw), με τη ροπή των 310 Nm άμεσα διαθέσιμη, χαρίζοντας στο αυτοκίνητο εντυπωσιακές επιδόσεις: 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 160 χλμ./ώρα (περιορισμένη ηλεκτρονικά).

Αμφότερες οι εκδόσεις ID.4 1ST και ID.4 1ST Max χρησιμοποιούν μπαταρία καθαρής χωρητικότητας 77kWh, η οποία ζυγίζει 493 κιλά και προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 520 χιλιόμετρα. Παράλληλα, είναι διαθέσιμες σε τέσσερα ιδιαίτερα εξωτερικά χρώματα: Blue Dusk Metallic, Glacier White Metallic, Honey Yellow Metallic και Manganese Grey Metallic.

Το νέο Volkswagen ID.4 ανεβάζει στα ύψη τον πήχη

Το πακέτο Exterior Style προσθέτει μια σειρά από ελκυστικά εξωτερικά χαρακτηριστικά, καθώς η οροφή και οι εξωτερικοί καθρέφτες είναι βαμμένοι μαύροι, ενώ οι κολόνες C, η γραμμή οροφής και οι ράγες οροφής λάμπουν σε ασήμι. Ανάλογα με το χρώμα, τα πρόσθετα μέρη στο κάτω μέρος του αμαξώματος διατίθενται είτε σε Gray Tech είτε σε μαύρο.

Να σημειωθεί επίσης ότι στις κορυφαίες εκδόσεις του ID.4 θα κάνει την εμφάνισή της και μία παγκόσμια πρωτιά για τη Volkswagen. Πρόκειται για τη head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία καθοδηγεί με δυναμικό τρόπο, προβάλλοντας επιλεγμένα σύμβολα στο ευρύτερο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Για παράδειγμα, τα βέλη στροφής της πλοήγησης, θα εμφανίζονται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων, μπροστά από τον οδηγό, σε μία συνύπαρξη με τη φυσική μορφολογία της διαδρομής που επιθυμεί να ακολουθήσει.

Τα Volkswagen ID.4 1ST και ID.4 1ST Max είναι διαθέσιμα προς παραγγελία, για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ξεκινούν από τα 46.800 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί μέσω της κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το όφελος μπορεί να φτάσει έως και τα 6.000 ευρώ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments