Το νέο Renault Captur Plug-In Hybrid ενώνει δύο κόσμους

Το Renault Captur Plug-In Hybrid δείχνει τον δρόμο προς ένα μέλλον αυτόνομο, δικτυωμένο και ηλεκτρικό, για την γαλλική φίρμα.

Η Renault τα τελευταία 10 χρόνια εξελίσσει διαρκώς την τεχνογνωσία της στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, γεγονός που μετουσιώνεται σε περισσότερο δυναμικούς και οικονομικούς υβριδικούς κινητήρες, ενώ ενσωματώνει και την σημαντική τεχνογνωσία που προέρχεται από την ομάδα της Renault F1 (πλέον Alpine F1).

Με το δημοφιλές Captur να αποτελεί ήδη ένα ορόσημο στη γκάμα της γαλλικής φίρμας σε όλα τα επίπεδα, η Plug-In Hybrid έκδοση του ενσαρκώνει ιδανικά τους τρεις πυλώνες του Groupe Renault για το μέλλον της αυτοκίνησης: αυτόνομο, δικτυωμένο και ηλεκτρικό. Και κάπως έτσι «γεννήθηκε» το νέο Renault Captur Plug-In Hybrid.

Το γαλλικό μοντέλο εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, με την συνολική απόδοση του συστήματος να ανέρχεται στους 160 ίππους. Μπορεί να κινηθεί με 100% ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα (με μέγιστη ταχύτητα 135 χλμ./ώρα σε μεικτές συνθήκες κίνησης και μέχρι 65 χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο), ενώ καταναλώνει περίπου 1,4 λ./100 χλμ. και οι εκπομπές του CO2 δεν ξεπερνούν τα 32 γρ./χλμ. (όλα σε τιμές WLTP).

Παράλληλα, το νέο Renault Captur Plug-In Hybrid προσφέρει και τη νέα επιλογή «Pure» στο σύστημα multi-SENSE, με την οποία επιτυγχάνεται η μετάβαση στην ηλεκτρική οδήγηση, εφόσον η ισχύς της μπαταρίας είναι ικανοποιητική.

Το νέο Renault Captur Plug-In Hybrid ενώνει δύο κόσμους

Το σύστημα multi-SENSE διαθέτει επίσης και το ειδικό πρόγραμμα «Sport», με το οποίο εφόσον υπάρχει απόθεμα ισχύος στην μπαταρία και ύστερα από έντονο πάτημα του γκαζιού, ενεργοποιούνται και οι τρείς κινητήρες χάρη στην αρχιτεκτονική σειριακής και παράλληλης λειτουργίας, δίνοντας την επιλογή στον οδηγό για πλήρη εκμετάλλευση της ισχύος του γαλλικού μοντέλου.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του συστήματος multi-SENSE είναι το πρόγραμμα «E-Save», το οποίο περιορίζει τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα εξοικονομώντας ενέργεια (τουλάχιστον κατά 40%) και δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να κινείται «ηλεκτρικά» όποτε εκείνος το επιθυμεί.

Την ίδια στιγμή, χάρη στη μοναδική χωρητικότητα της μπαταρίας, την ικανότητα ανάκτησης ενεργείας και τους δύο ηλεκτροκινητήρες του, το νέο Captur Plug-In Hybrid εκμεταλλεύεται ιδανικά όλα τα πλεονεκτήματα του υβριδικού συστήματος, όπως είναι η εκκίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και η μειωμένη κατανάλωση.

Στα ενδότερα του, το νέο Captur Plug-In Hybrid διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες, μία 10,2 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία 9,3 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων «Renault Easy Link». Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη TFT προσφέρει τη δυνατότητα εμφάνισης της διάρκειας της μπαταρίας, του υπολειπόμενου χρόνου μέχρι τη φόρτιση, την εναλλαγή της ροής ενέργειας, την ανάκτηση ενέργειας και το τρέχον επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του ηλεκτροκινητήρα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η νέα γενιά του Captur απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, ενώ σε ότι αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που συναντάμε και στην Plug-In Hybrid έκδοση του γαλλικού μοντέλου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κάμερα 360ο, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών, το σύστημα υποβοήθησης κίνησης σε αυτοκινητόδρομο και μποτιλιάρισμα (αυτονομία επιπέδου 2), κ.α.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments