Το νέο Peugeot 3008 έφτασε πιο ευφυές από ποτέ!

Σημαντικά αναβαθμισμένο το γαλλικό SUV παραμένει ξεχωριστό σχεδιαστικά, ενώ την ίδια στιγμή εφοδιάζεται με όλες τις κορυφαίες τεχνολογίες αιχμής.


Το Peugeot 3008 δέχτηκε το απαραίτητο «φρεσκάρισμα» με σχεδιαστικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ είναι πλέον διαθέσιμο στη χώρα μας με τιμή από 24.900 ευρώ.

Ως βασικό συστατικό της επιτυχίας του, η σχεδίαση του νέου Peugeot 3008 παραμένει ξεχωριστή, ενώ διαθέτει στοιχεία που παραπέμπουν σε μια νέα εποχή, τεχνολογικά προηγμένη και ταυτόχρονα με τις απαραίτητες «πινελιές» κομψότητας.

Τι περιλαμβάνουν όμως οι αισθητικές αναβαθμίσεις του γαλλικού SUV; Αρχικά το εμπρόσθιο τμήμα έχει επανασχεδιαστεί, ενώ μεταξύ άλλων συναντάμε νέα πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full LED, νέα χρώματα αμαξώματος, καθώς και την προσθήκη προαιρετικού εξοπλισμού με την ονομασία «Black Pack».

Το νέο Peugeot 3008 έφτασε πιο ευφυές από ποτέ!

Σε ότι αφορά στο εσωτερικό του νέου 3008, το Peugeot i-Cockpit συνεχίζει να κυριαρχεί, όντας και αυτό αναβαθμισμένο. Παράλληλα, σε όλες τις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο σε συνδυασμό με κινητήρα εσωτερικής καύσης διατίθεται ο ειδικός επιλογέας προγραμμάτων οδήγησης με τις εξής επιλογές: Normal, Sport και Eco.

Αντίστοιχα, στις Plug-in Hybrid εκδόσεις ο εν λόγω επιλογέας συντονίζει τη λειτουργία μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης: Electric (προεπιλογή), Hybrid, Sport, 4WD (στην έκδοση Hybrid4 300).

To αναβαθμισμένο Peugeot 3008 προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής Plug-in υβριδικών εκδόσεων με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, καθώς και με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης Puretech ή Diesel BlueHDi) οι οποίοι εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Το νέο Peugeot 3008 έφτασε πιο ευφυές από ποτέ!

Πρόκειται για τους κινητήρες βενζίνης 1.2 PureTech 130 και 1.6 PureTech 180, καθώς και τον diesel 1.5 BlueHDi 130, ωστόσο την παράσταση κλέβει η έκδοση Hybrid4 300 e-EAT8. Σε αυτή συνδυάζεται ένας κινητήρας PureTech 200 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι ο ένας στο εμπρός μέρος σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 που αποδίδει 110 ίππους και ο έτερος στον πίσω άξονα με απόδοση 112 ίππους.

Η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 59 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από τα 29 γρ./ χλμ., ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου διαθέτει χωρητικότητα 13,2 kW και δύο τύπους ενσωματωμένων φορτιστών (3,7 kW και 7,4 kW). Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης ανάλογα με τις συνθήκες κυμαίνονται μεταξύ 2 έως 8 ωρών.

Τέλος, τα επίπεδα εξοπλισμού του νέου Peugeot 3008 είναι τα εξής: Active, Active Plus, Allure, Allure Plus και GT. Στην βασική έκδοση Active περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με λειτουργία ημέρας και αναγνώριση πεζών, ζάντες 17 ιντσών, αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης πίσω με οπτική και ηχητική ειδοποίηση, προβολείς LED, κουμπί εκκίνησης κινητήρα και ψηφιακό ραδιόφωνο κ.α.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments