Το νέο Audi A3 προκαλεί ψηφιακή επανάσταση

Οι τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας του γερμανικού μοντέλου, φέρνουν το μέλλον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας ακόμη ένα βήμα πιο κοντά.

Το νέο Audi A3 επαναπροσδιορίζει την premium compact κατηγορία, η οποία άλλωστε δημιουργήθηκε επί της ουσίας το 1996 με το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς του γερμανικού μοντέλου.

Λίγο πριν την άφιξη της τελευταίας γενιάς του Α3 στις εκθέσεις της Audi, η γερμανική φίρμα έχει ξεκινήσει ήδη την εκπαίδευση των στελεχών της στο νέο μοντέλο, αποκλειστικά με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής συγκυρίας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο αφορά περισσότερους από 15.000 εκπρόσωπους πωλήσεων και after sales, καθώς και 20.000 τεχνικούς service σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το νέο Audi A3 προκαλεί ψηφιακή επανάσταση

Στη διάθεσή τους έχουν ειδικά προσαρμοσμένο υλικό, καθώς και τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (virtual και augmented reality), οι οποίες καθιστούν τη φυσική παρουσία τους στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Audi ως μη αναγκαία.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της μάρκας με έδρα το Ingolstadt, βασίζεται στην αρχή της «εκπαίδευσης του εκπαιδευτή» (train the trainer). Σε κανονικές συνθήκες, σε πρώτο στάδιο, η γερμανική φίρμα παρέχει στα κεντρικά της αναλυτική τεχνική εκπαίδευση σε περίπου 400 και 250 εκπαιδευτές αντίστοιχα, προερχόμενους από 90 χώρες.

Οι συγκεκριμένοι όταν εξειδικεύονται στον τομέα τους για το κάθε νέο μοντέλο, προχωρούν με τη σειρά τους σε εκπαίδευση των συναδέλφων τους στις χώρες ή τις γεωγραφικές περιοχές ευθύνης τους. Ωστόσο ακόμη και αυτή η αρχική εκπαίδευση διεξάγεται πλέον εξ αποστάσεως με ψηφιακές μεθόδους.

Το νέο Audi A3 προκαλεί ψηφιακή επανάσταση

Η Κεντρική Εμπειρία Λανσαρίσματος (Central Launch Experience – CLX), όπως αποκαλείται, για τους 650 εκπαιδευτές του νέου Α3, ξεκίνησε πριν από αρκετές εβδομάδες. Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, ώστε οι εκπαιδευτές να «βιώσουν» το νέο μοντέλο στον κορυφαίο βαθμό, χωρίς την ανάγκη να ταξιδέψουν στο Ingolstadt.

Μία ολόκληρη σειρά από διαδικτυακά εκπαιδευτικά μαθήματα και βίντεο για τα νέα χαρακτηριστικά σχεδίασης, τις παραλλαγές κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων και τα συστήματα υποβοήθησης έχουν παραχθεί ήδη, τα περισσότερα εξ αυτών στα τηλεοπτικά στούντιο της ίδιας της εταιρείας.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί ειδικές, τακτικές συνεδρίες μέσω βιντεοκλήσης, όπου παρέχονται διευκρινίσεις σε μεμονωμένες ερωτήσεις από ειδικούς, ενώ το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού θα είναι επίσης διαθέσιμο στο cloud, στη βάση δεδομένων ψηφιακής γνώσης «Audi Knowledge Tank», για άμεση πρόσβαση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι περισσότεροι από τους 35.000 εκπαιδευόμενους θα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την εκπαίδευση τους πριν καν τα αυτοκίνητα αφιχθούν στις εκθέσεις. Τέλος, να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, τα νέα A3 Sportback και A3 Sedan αναμένονται στις εκθέσεις της Audi το καλοκαίρι, με το λανσάρισμα στις υπόλοιπες ηπείρους να ακολουθεί εν συνεχεία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments