Το καλύτερο κρασί στον κόσμο δεν είναι γαλλικό και κοστίζει 5,5 ευρώ - iTravelling

Το συγκεκριμένο ποτό κατάφερε να ρίξει από το βάθρο τα κλασσικά γαλλικά κρασιά και να κατακτήσει τα τραπέζια ως το καλύτερο κρασί στον κόσμο.

Είναι βέβαιο πως όταν ακούς για το καλύτερο κρασί στον κόσμο απευθείας το μυαλό σου πηγαίνει σε ένα ακριβό, γαλλικό μπουκάλι, όμως -όπως όλα δείχνουν- θα πρέπει να αλλάξεις γνώμη, γιατί τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει ριζικά. Το καλύτερο κρασί στον κόσμο έρχεται από τη μακρινή Χιλή και κοστίζει μόνο 5,5 ευρώ η φιάλη, αφήνοντας κατά πολύ πίσω του τα ακριβά κρασιά της Γαλλίας με τις επώνυμες ετικέτες τους. Ο λόγος για το κρασί «Moneda Reserva Malbec», το οποίο έρχεται από την κεντρική πεδιάδα της Χιλής και κατάφερε να κερδίσει το «τυφλό» τεστ σε ένα πάνελ με 240 ειδικούς ανάμεσα σε 16.000 κρασιά.

Οι οινογνώστες, οι οποίοι δοκίμασαν τα κρασιά ξεχώρισαν την «εξαιρετική φρεσκάδα», ενώ μίλησαν για μια επίγευση «γεμάτη ενέργεια». Διέκριναν στη γεύση του καλύτερου πλέον κρασιού στον κόσμο νότες από «φρέσκο μαύρο φρούτο, κρεμώδες γιαούρτι βανίλιας και πιπέρι», ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στη σχέση ποιότητας – τιμής.

Comments