Το Intelligent Range της νέας Ford Mustang Mach-E

Η νέα Ford Mustang Mach-E με το καινοτόμο σύστημα Intelligent Range εξαφανίζει το άγχος για την επόμενη φόρτιση, δίνοντας λύση για την ηλεκτρική αυτονομία.


Η Ford αφουγκράζεται τις ανάγκες των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων και τους προσφέρει την απαραίτητη ξεγνοιασιά χωρίς το άγχος της αυτονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο η νέα Mustang Mach-E έρχεται εξοπλισμένη με ένα σύστημα το οποίο υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία.

Πιο συγκεκριμένα το σύστημα Intelligent Range της Mustang Mach-E θα μπορεί να υπολογίζει με ακρίβεια πόσα χιλιόμετρα αυτονομίας έχουν απομείνει στο ηλεκτρικό SUV της Ford, απαλλάσσοντας τους οδηγούς από το άγχος της επαναφόρτισης.

Αξιοποιώντας το cloud ως προς την ποσότητα της ενέργειας που θα απαιτηθεί για τη συνέχεια του ταξιδιού, το Intelligent Range θα υπολογίζει την αυτονομία με βάση τις προηγούμενες συνήθειες και επιλογές του οδηγού, λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη και τις καιρικές προγνώσεις.

Το σύστημα της μπαταρίας θα αναφέρει πόση ενέργεια είναι διαθέσιμη, ενώ τα ηλεκτρονικά ισχύος θα παρακολουθούν την τρέχουσα κατανάλωση. Οι υψηλότερες ή χαμηλότερες θερμοκρασίες ενδέχεται να επηρεάσουν την αυτονομία, επομένως το Intelligent Range θα λαμβάνει και αυτό υπόψη, αναθεωρώντας στην πορεία την εκτιμώμενη αυτονομία.

Το Intelligent Range της νέας Ford Mustang Mach-E

Εφόσον το επιθυμούν οι οδηγοί, τα δεδομένα που συλλέγονται από άλλα συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα Ford μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τους υπολογισμούς. Το ηλεκτρικό SUV της Ford μπορεί να παρακολουθεί πόση ενέργεια χρησιμοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις και οδηγικά σενάρια, όπως σε μεταβολές της ταχύτητας κίνησης, της μορφολογίας του εδάφους, καθώς και των κλιματικών συνθηκών.

Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι μέσες τιμές από όλο το στόλο των Mustang Mach-E για τη βελτίωση των υπολογισμών αυτονομίας, ακόμη και για άγνωστες διαδρομές και συνθήκες.

Εάν η αυτονομία επηρεάζεται αισθητά από κάποιους παράγοντες στην έναρξη ενός ταξιδιού, οι οδηγοί της Mustang Mach-E θα λάβουν τη σχετική ειδοποίηση στην οποία θα επισημαίνεται ο νέος υπολογισμός της αυτονομίας, καθώς και τυχόν λεπτομέρειες για τη διαφοροποίησή της.

Το Intelligent Range της νέας Ford Mustang Mach-E

Στην περίπτωση που μία Mustang Mach-E «ξεμείνει» από ηλεκτρική ενέργεια, το πρόγραμμα BEV Roadside Assistance προβλέπει τη ρυμούλκηση του οχήματος στο πλησιέστερο σημείο φόρτισης του Δικτύου Φόρτισης FordPass, σε έμπορο της Ford πιστοποιημένο για EV, στον τόπο κατοικίας του χρήστη ή στον πλησιέστερο δημόσιο φορτιστή.

Με μία μελλοντική αναβάθμιση, η Mustang Mach-E θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του cloud, ώστε να συνυπολογίζονται παράγοντες, όπως οι συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, οι κλίσεις των δρόμων, η μορφολογία του εδάφους, το υψόμετρο σε μία συγκεκριμένη διαδρομή, ακόμα και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος στον τελικό προορισμό.

Ταυτόχρονα με αναμενόμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 600 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, η Mustang Mach-E ηγείται μιας ταχέως επεκτεινόμενης γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων για λογαριασμό της Ford, καθώς αποτελεί ένα από τα 18 νέα εξηλεκτρισμένα οχήματα που θα λανσάρει η εταιρεία στην Ευρώπη, πριν το τέλος του 2021.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments