Το ανανεωμένο Mazda MX-5 συνεχίζει να «προκαλεί»

Το διαχρονικό ιαπωνικό roadster δέχεται ένα επί μέρους φρεσκάρισμα, συνεχίζοντας να αποτελεί την επιτομή του «fun to drive».

Για το Mazda MX-5 τα λόγια είναι περιττά. Αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή roadster και όχι άδικα, καθώς σε όλες τις γενιές του συνδυάζει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων ενός κάμπριο μοντέλου, με κορυφαία αίσθηση για τον εκάστοτε οδηγό του.

Μετά την επιστροφή της Mazda στην Ελλάδα, το MX-5 επανήλθε δυναμικά, ενώ πλέον όλες οι εκδόσεις του διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό τα Apple Carplay και Android Auto, με τα οποία ο οδηγός μπορεί να παραμείνει συνδεδεμένος χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

Μία άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι σε όλες τις εκδόσεις προστίθεται νέα ασημένια ραφή στα καθίσματα, στο λεβιέ ταχυτήτων, στο τιμόνι και στις εσωτερικές επενδύσεις πορτών. Οι διαθέσιμες εκδόσεις για τον κινητήρα Skyactiv-G132 είναι οι Challenge και Revolution, ενώ ο κινητήρας Skyactiv-G184 διατίθεται στην έκδοση Revolution Top.

Παράλληλα, στο ανανεωμένο MX-5 προστίθεται μία νέα έκδοση που ονομάζεται Takumi και ξεχωρίζει σε 3 σημεία. Αρχικά φέρει δερμάτινες εσωτερικές επενδύσεις σε κόκκινο σκούρο χρώμα, καθώς και μαύρη ζάντα νέας σχεδίασης 16 ιντσών και 17 ιντσών για την έκδοση RF.

Το ανανεωμένο Mazda MX-5 συνεχίζει να «προκαλεί»

Ωστόσο, η σημαντικότερη προσθήκη στην εν λόγω έκδοση είναι το πακέτο συστημάτων ασφαλείας i-Activsense, το οποίο περιλαμβάνει:

– Προειδοποίηση απόσπασης προσοχής του οδηγού (DAA – Driver Attention Alert)

– Εμπρός υποβοήθηση πέδησης στην πόλη (FSCBS – Front Smart City Brake Support)

– Αναγνώριση οδικής σήμανσης (TSR – Traffic Sign Recognition)

– Πίσω υποβοήθηση πέδησης στην πόλη (RSCBS – Rear Smart City Braking Support)

– Κάμερα οπισθοπορείας

Επιπροσθέτως η έκδοση Takumi προσφέρεται σε 5 χρώματα: Snowflake White Pearl, Jet Black, Machine Grey, Polymetal Gray & Arctic White. Οι υπόλοιπες εκδόσεις Challenge, Revolution & Revolution Top, διατίθενται σε 2 επιπλέον χρώματα, στο Eternal Blue και στο χαρακτηριστικό κόκκινο της Mazda, το Soul Red Crystal.

Το ανανεωμένο Mazda MX-5 συνεχίζει να «προκαλεί»

Σε ότι αφορά στις τιμές για το ανανεωμένο MX-5 διαμορφώνονται ως εξής:

– MX-5 / G132 / Challenge από 27.509 ευρώ
– MX-5 / G132 / Revolution από 34.677 ευρώ
– MX-5 / G132 / Takumi από 36.739 ευρώ
– MX-5 / G184 / Revolution Top από 42.159 ευρώ
– MX-5 / RF / G132 / Revolution από 36.739 ευρώ
– MX-5 / RF / G184 / Takumi από 45.040 ευρώ
– MX-5 / RF / G184 / Revolution Top από 44.647 ευρώ

Τέλος, να υπενθυμίσουμε για του μη μυημένους ότι το Mazda MX-5 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1989, με την ιαπωνική φίρμα αν αποτελεί την μοναδική που αναβίωσε την ιστορική κατηγορία των roadsters, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του Jinba Ittai, ή αλλιώς «αναβάτης και άλογο σε ένα σώμα».

Θέτοντας νέα πρότυπα στην προσιτή οδηγική απόλαυση, το MX-5 γίνεται αμέσως best-seller, καταρρίπτοντας συνεχώς τα δικά του ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων, κατακτώντας εκατοντάδες διεθνή βραβεία, και δημιουργώντας ένα εξαιρετικά δυναμικό κοινό φανατικών οπαδών. Το αυτοκίνητο κατάφερε επίσης να γίνει και το μοντέλο παραγωγής με τις περισσότερες αγωνιστικές συμμετοχές.

Το 2000 το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ανακηρύσσει επίσημα το MX-5 ως το best-selling διθέσιο σπορ αυτοκίνητο της ιστορίας, με πωλήσεις που έφταναν τις 532.000 μονάδες. Με αρκετές αναβαθμισμένες εκδόσεις από τότε, το MX-5 εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κατέχει το συγκεκριμένο τίτλο με πωλήσεις πάνω από 1.000.000 «αντίτυπα».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments