Τι θα φάμε στη Μήλο: 8 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Διακοπές στη Μήλο σημαίνουν θάλασσα και καλό φαγητό. Όλα όσα χρειάζεσαι για να μην αναρωτιέσαι τι θα φας στη Μήλο.

 

 

Οι διακοπές στη Μήλο είναι όνειρο! Και τι δεν έχει αυτό το νησί; Παραλίες, αξιοθέατα, θαλάσσιες εκδρομές; Σε όλα αυτά πρόσθεσε και το καλό φαγητό! Εάν θέλεις να ζήσεις μια ολοκληρωτική εμπειρία διακοπών στη Μήλο, τότε σου έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σου. Για να μην αναρωτιόμαστε άλλο «τι θα φάμε στη Μήλο», το iTravelling δοκίμασε τα must πιάτα του νησιού και σου δίνει τις διευθύνσεις για να τα απολαύσεις στην καλύτερη εκδοχή τους.

Ας δούμε τι θα φάμε στη Μήλο:

Πιταράκια στο Γιαλό, Πολλώνια

Γιατί δεν μπορείς να φύγεις από τη Μήλο, εάν δεν έχεις δοκιμάσει το κορυφαίο πιάτο του νησιού. Τα πιταράκια στην ουσία είναι τα τοπικά τυροπιτάκια με μια ιδιαίτερη ζύμη και μηλεϊκό τυρί. Στο Γιαλό στα Πολλώνια θα απολαύσεις τα πιο ωραία πιταράκια –χωρίς πολύ λάδι- ξεροψημένα όσο πρέπει από τα χεράκια της κας. Ιωάννας.

Χειροποίητα λαζάνια στην Εργίνα, Τρυπητή

Εάν δεν μπορείς να αποχωριστείς τη λατρεία σου για τα ζυμαρικά ούτε στις διακοπές, τότε η επίσκεψη στην Εργίνα επιβάλλεται. Λίγο πιο κάτω από την Πλάκα, το χωριό Τρυπητή σε προσκαλεί να σε φιλοξενήσει στη βεράντα της Εργίνας και να απολαύσεις χειροποίητα λαζάνια με συνοδευτικό της επιλογής σου και με θέα το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Μήλου.

 

Μακαρονάδα θαλασσινών στην Αρμύρα, Πολλώνια

Στη Μήλο η μακαρονάδα φοράει τα καλοκαιρινά της και συνοδεύεται με φρέσκα θαλασσινά (γαρίδες, καραβίδες, αχινό και μύδια) στην Αρμύρα στα Πολλώνια. Γνήσια γεύση από θάλασσα, που δε συγκρίνεται με άλλη.

 

Μελιτζάνα καπνιστή γεμιστή με τυριά, στο Ω! χαμός, Αδάμαντας

Η Μήλος φημίζεται για τις μελιτζάνες της, δοκίμασε την στην πιο πικάντικη εκδοχή της. Καπνιστή μελιτζάνα γεμιστή με μηλεϊκά τυριά σε περιμένουν στη ταβέρνα «Ω! χαμός» στην παραλία Παπικίνου στον Αδάμαντα.

Πένες με κοτόπουλο και κατίκι Δομοκού στο Γιαλό, Πολλώνια

Η αλήθεια είναι πως στο Γιαλό δεν θα μπορέσεις να παραγγείλεις μόνο ένα πράγμα, αλλά όταν δοκιμάσεις για πρώτη φορά το πιάτο αυτό, θα δυσκολευτείς να ξεκολλήσεις. Πένες με ροζ σάλτσα και φιλέτο κοτόπουλο με κατίκι Δομοκού σερβίρονται μπροστά σου και σε κάνουν να παραμιλάς. Παρόλα αυτά αξίζει να δοκιμάσεις και τα θαλασσινά του. Η θέα προς το λιμάνι στα Πολλώνια ολοκληρώνει την τέλεια εικόνα.

Τηγανιά στην Αρχοντούλα, Πλάκα

Η βόλτα στην Πλάκα της Μήλου επιβάλλεται. Πλακόστρωτα σοκάκια, τουριστικά μαγαζιά και στο επίκεντρο η Αρχοντούλα, που σε καλεί να κάτσεις στα παραδοσιακά της τραπέζια και να απολαύσεις χοιρινή τηγανιά, που σαν αυτή δε θα βρεις εύκολα αλλού.

Κατσικάκι με πελτέ λιαστής ντομάτας στον Αλευρόμυλο

Η Μήλος φημίζεται για τη λιαστή ντομάτα της, εάν ψάχνεις για γεύση, που θα σε απογειώσει, πήγαινε στον Αλευρόμυλο και δοκίμασε το κατσικάκι με πελτέ λιαστής ντομάτας, που λιώνει στο στόμα.

Παγωτό στην Αγγελική, Αδάμαντας

Για τέλος αφήσαμε το γλυκό. Καλή η καρπουζένια της Μήλου, αλλά αν θέλεις να δροσιστείς και να απολαύσεις το γλυκό σου δίπλα στη θάλασσα, η Αγγελική είναι η ιδανική πρόταση. Δεκάδες γεύσεις παγωτού αλλά και άλλα γλυκίσματα, που θα το συνοδεύσουν, σε περιμένουν στο λιμάνι της Μήλου.

 

Comments

*Η αναδημοσίευση των άρθρων επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρουν πηγή με ενεργό σύνδεσμο στη σελίδα μας.