Τhe Life Goddess: Το παραδοσιακό, ελληνικό παντοπωλείο που κέρδισε το Λονδίνο - iTravelling

Οι αδερφοί Νυφούδη φέρνουν ελληνικό αέρα και όχι μόνο στη βρετανική πρωτεύουσα. Μια ωδή στην Ελληνίδα μάνα. 

Στο Λονδίνο και συγκεκριμένα σ΄ έναν από τους πιο ιδιαίτερους δρόμους του, την οδό Marylebone, γεννήθηκε το The Life Goddess. Το The Life Goddess αποτελεί μια άκρως επιτυχημένη επιχειρηματική κίνηση των αδερφών Νυφούδη, Νίκο και Γιώργο από τη Θεσσαλονίκη. Ένα μοντέρνο -μα πάνω από όλα- ελληνικό παντοπωλείο στην καρδιά της Αγγλίας, το οποίο αξίζει την επίσκεψή σου.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Η βασική και αρχική ιδέα, όπως αποκαλύπτει στο iTravelling ο Νίκος Νυφούδης, ξεκίνησε από τα φοιτητικά τους χρόνια, όταν εκείνος, κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Λονδίνο, γκρίνιαζε στον αδερφό του, επειδή δεν μπορούσαν να βρουν ελληνικά, ποιοτικά προϊόντα για πρώτη ύλη. Η αγορά ήταν γεμάτη με ισπανικά και ιταλικά προϊόντα μόνο.  Έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια με μια full time μητέρα και μάλιστα καλή μαγείρισσα, η διαμονή στο εξωτερικό γινόταν δυσκολότερη. Έτσι, όταν μετακόμισε κοντά στην οδό Marylebone, όπου υπήρχαν πολλά delicatessen, γεννήθηκε η ιδέα και ιδού… το The Life Goddess είναι πραγματικότητα!

Όπως κάθε αρχή έτσι κι αυτή ήταν δύσκολη. Αν και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νυφούδης, η γραφειοκρατία ήταν ελάχιστη στο Λονδίνο, υπήρχαν άλλα τεχνικά προβλήματα όχι μόνο οικονομικά, καθώς ο ανταγωνισμός στην Αγγλία είναι μεγάλος και απαιτείται σκληρή δουλειά και προσπάθεια για να γίνει κάποιος αποδεκτός. «Όπως συνηθίζω να λέω σε φίλους και γνωστούς, η Ελλάδα, αν έλυνε το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και του στείρου συνδικαλισμού, θα ήταν παράδεισος επενδύσεων».

Τι είναι όμως το The Life Goddess, που κέρδισε την εμπιστοσύνη του βρετανικού πληθυσμού;

Το The Life Goddess δεν είναι σίγουρα ένα ακόμα εστιατόριο υπογραμμίζει ο κ. Νυφούδης.

«Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία κουζίνας και ευζωίας. Είναι στην ουσία ένα παντοπωλείο του ’60. Αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό, όπου μπορείς να ψωνίσεις, να τσιμπήσεις κάτι, να επιλέξεις καλό κρασί, να συναντήσεις φίλους, να πιεις καφέ, μα πάνω από όλα να νιώσεις σαν το σπίτι σου».

Το The Life Goddess αποτελεί μια ωδή στην Ελληνίδα μάνα σερβίροντας πιάτα και παρέχοντας προϊόντα, που μόνο εκείνη θα επέλεγε. Τα πιάτα είναι όλα της κατσαρόλας και ίσως κάποια να τελειώνουν στο φούρνο, όμως το τηγάνι για εκείνους είναι άγνωστη λέξη. Όλα τα φαγητά είναι φυσικά μαγειρεμένα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο από τη Λακωνία. Στο The Life Goddess μπορείτε να αγοράσετε ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως λαδοτύρι Ζακύνθου, ελαιόλαδο Λακωνίας, λιαστή ντομάτα Σαντορίνης, καθώς και τόνο Αλόννησου.

Η ελληνική ύπαιθρος συναντά το λονδρέζικο καιρό

Ο κόσμος έχει αγαπήσει το The Life Goddess, τόσο οι καθημερινοί πελάτες όσο και οι περαστικοί, που θα το δουν τυχαία. Οι πελάτες γοητεύονται με την πρώτη ματιά από τη βιτρίνα, όπου δεσπόζει μια παλιά ζυγαριά, ενώ το εσωτερικό του καταστήματος είναι διαμορφωμένο με μαύρη πέτρα, ξύλο και μέταλλο, παραπέμποντας στην ελληνική ύπαιθρο. Με έναν πάγκο με κρεμασμένα αλλαντικά και πεντανόστιμα ντιπ για να συνοδεύσουν το ψωμί τους , η εικόνα μιλάει από μόνη της. Το λογότυπο, που συνοδεύει και τις συσκευασίες, ένα κατσικάκι, σχεδιασμένο από την ομάδα γραφιστών Beetroot, δημιούργησε το μύθο και έδωσε εικόνα σ’ αυτό, που προσπαθεί όλη η ομάδα να περιγράψει με τον καλύτερο τρόπο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

iTravelling info:

The Life Goddess

29 store street, WC1E 7BS

Bloomsbury, London

Comments