Ταξίδι στη λίμνη των φλαμίνγκο - itravelling.gr

Άφησε τα φουσκωτά, ροζ σωσίβια και ταξίδεψε μέχρι την Κένυα και τη λίμνη Nakuru, τη λίμνη των φλαμίνγκο.

Τα φλαμίνγκο είναι αναμφισβήτητα από τα πιο εξωτικά και εντυπωσιακά πτηνά του πλανήτη. Η μανία τους έχει κατακλύσει τις ελληνικές –και όχι μόνο- παραλίες τα τελευταία δύο χρόνια, κάνοντας τα έως και αντιπαθητικά στους περισσότερους λουόμενους. Αυτό όμως δε θα πρέπει να μας επηρεάζει, καθώς παραμένουν πολύ ενδιαφέροντα πλάσματα, που αξίζουν την προσοχή μας.

Φλαμίνγκο μπορούμε να δούμε και στην Ελλάδα, ανά διαστήματα τα εξωτικά, ροζ πτηνά μεταναστεύουν στις λίμνες και τις παραλίες της Ελλάδας, που μόνο λίγοι τυχεροί μπορούν να τα δουν. Εάν θέλεις πραγματικά να ταξιδέψεις σε μαγικά μέρη και να δεις από κοντά τα εντυπωσιακά ροζ φλαμίνγκο, δεν έχεις παρά να κλείσεις εισιτήρια για την Κένυα. Κι αν σου πέφτει μακριά, σου έχουμε το εισιτήριο για ένα σύντομο ταξίδι στη Κένυα και τη λίμνη των Φλαμίνγκο με το παρακάτω βίντεο.

Ειδικότερα, στη Κένυα και στα νότια της πόλης Νακούρου, βρίσκεται η λίμνη Nakuru, γνωστή και ως η λίμνη των φλαμίνγκο. Εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο και να βρεθείς αντιμέτωπος με πάνω από 1.500.000 εκατομμύριο φλαμίνγκο. Τα φλαμίνγκο επιλέγουν τη λίμνη Nakuru λόγω της άλγης, που συγκεντρώνεται στην επιφάνεια και τους προσφέρει φαγητό. Μάλιστα, υπολογίζεται πως κάθε μέρα τα φλαμίνγκο καταναλώνουν 500 τόνους άλγης από τη λίμνη.  Στη λίμνη Nakuru μπορεί κανείς να απολαύσει ακόμα λευκούς ρινόκερους, βουβάλια και ακόμα 56 είδη θηλαστικών.

Ταξιδέψτε στη λίμνη των φλαμίνγκο μέσα από το παρακάτω βίντεο:

Comments