«Ταξίδι Προς την Ελευθερία»: Το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ’21 κάνει την Επανάσταση… παιχνίδι! - itravelling.gr

Το πρωτότυπο επιτραπέζιο ανέπτυξε με πολύ σεβασμό και αγάπη η εταιρεία My Greek Games, με την επιστημονική τεκμηρίωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το «Ταξίδι προς την Ελευθερία», ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού ΜΟΡΙΑΣ ’21, μας προσκαλεί να «ζήσουμε» την Επανάσταση του 1821 με τον πιο ευφάνταστο τρόπο!

«Ταξίδι Προς την Ελευθερία»: Το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ’21 κάνει την Επανάσταση… παιχνίδι! - itravelling.gr

Πρόκειται για ένα γρήγορο παιχνίδι, στο οποίο οι συμμετέχοντες γίνονται συνοδοιπόροι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, ξεκινώντας από την δημιουργία της Φιλικής εταιρείας και καταλήγοντας στη γέννηση του νέου Ελληνικού Έθνους. Το παιχνίδι εκτυλίσσεται στην εποχή της Επανάστασης και με οδηγό τα απομνημονεύματα του Γέρου του Μοριά, όλοι οι παίκτες περνούν μέσα από πόλεις και χωριά, συμμετέχοντας στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που έπαιξαν βασικό ρόλο, στην πορεία μας προς την Ελευθερία.

Η δράση λαμβάνει χώρα στην Πελοπόννησο, το επίκεντρο της Επανάστασης, και οι συμμετέχοντες επιλέγουν έναν από τους τέσσερις χαρακτήρες της εποχής, που αποτυπώνουν όλες τις εκφάνσεις της Επανάστασης: το Μέλος της Φιλικής Εταιρείας, τον Φιλέλληνα, τη Γυναίκα της Επανάστασης και τον Αγωνιστή του 1821. Η επιλογή του χαρακτήρα καθορίζει και τον τρόπο που αυτός/ή κινείται μέσα στο παιχνίδι. Κατά το επικό αυτό ταξίδι ο/η κάθε παίκτης/ρια συναντά εμπόδια ή βοήθειες που τον/την κάνουν να μετακινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Μάλιστα, τα τυχαία τοποθετημένα πλακίδια κάνουν το παιχνίδι κάθε φορά διαφορετικό! Το παιχνίδι τελειώνει όταν κάποιος/α από τους παίκτες φτάνει στον σκοπό του ταξιδιού (τερματισμός), που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία του νέου Ελληνικού Έθνους.

Το «Ταξίδι προς την Ελευθερία» είναι ιδανικό δώρο για τις γιορτές και απευθύνεται μικρούς και μεγάλους, ηλικίας από 8 ετών και άνω. Παίζεται από 2-4 παίκτες και συνδυάζει ιστορικές γνώσεις και διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

Διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα παιχνιδιών σε όλη την Ελλάδα.

Comments