Τα Υπόγεια Ρεύματα μας τρολάρουν και τζαμάρουν στον Σταυρό του Νότου - itravelling.gr

Μιλήσαμε με τα Υπόγεια Ρεύματα για το επερχόμενο live τους αλλά και για το πως το βινύλιο και το cd συνδυάζονται με την ελληνική πολιτική σκηνή.

Αγαπημένο συγκρότημα με ήχο που ηλεκτρίζει, δυνατό στίχο και πιστό κοινό. Τα Υπόγεια Ρεύματα ετοιμάζονται να μας παρασύρουν σε μια ροκ βραδιά στον Σταυρό του Νότου Club στις 15 Φεβρουαρίου. Μπορεί να τους αρέσει να μη λένε πολλά, όμως εμείς δε χάσαμε ευκαιρία και μιλήσαμε μαζί τους για όλα: για το νέο τους ήχο, τα μελλοντικά τους σχέδια αλλά και για την επερχόμενη συναυλία τους. Εάν απορείς ακόμα πως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας συνδυάζονται με το βινύλιο και τον digital ήχο, μας το εξηγούν παρακάτω.

Διάβασε τι μας είπαν τα Υπόγεια Ρεύματα στο iTravelling.gr.

Τι έχουμε να περιμένουμε από την εμφάνισή σας στον ΣτΝ;

Αρχικά, να περιμένετε την ανάπτυξη, κατά δεύτερον θα μοιράσουμε επίδομα εντεχνίας και στη συνέχεια θα ανέβουμε στην σκηνή και θα παίξουμε παραδοσιακό rave. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε πολύ όρεξη να παίξουμε!!!  Αυτό πρέπει να το περιμένετε! Τα παραπάνω τα είπαμε μήπως και μας κάτσει κάτι καλό με τις εκλογές.

Ποια είναι η κινητήριος δύναμη των Υπόγειων Ρευμάτων;

Τα Like και το άρωμα ανικανότητας και δηθενιάς, που περιβάλλει τον τόπο μας.

Τα Υπόγεια Ρεύματα μας τρολάρουν και τζαμάρουν στον Σταυρό του Νότου - itravelling.gr

Πως σας φαίνεται που το κοινό σας όχι απλά σας ακολουθεί αλλά ενισχύεται με ακόμα νεότερα άτομα;

Νιώθουμε πραγματικά ευλογημένοι! Ευτυχώς η νεολαία ακούει μουσική, γιατί απλά έχει όνειρα και τα όνειρα θέλουν soundtrack για να προχωρήσουν! Είναι μεγάλη μας χαρά! Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μία βάπτιση, που είχαμε πάει και ο μικρός ήξερε όλα τα τραγούδια…

Πως θα χαρακτηρίζατε το σημερινό σας ήχο;

Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα από ultrex,jazz,tazz,fuzz… Τίποτα! Ο κόσμος γουστάρει το vintage. Ο σημερινός μας ήχος είναι πρωτόγονος, υπάρχουν στιγμές, που σταματάμε για να μην μας ακούσει ο πτερόσαυρος.

Ποιο θεωρείτε πως ήταν το τραγούδι – σταθμός της πορείας σας;

Το «Μ’ αρέσει να μην λέω πολλά». No comment! (σ.σ το λέει και ο στίχος)

Υπάρχουν σχέδια για νέο δίσκο;

Όχι, αλλά πήραμε δίσκο για να φτιάξουμε σχεδία και να σηκωθούμε να φύγουμε να πάμε σε μία πολιτισμένη χώρα με κλειστά σύνορα, έτσι ώστε να μας στείλουν πίσω και να πούμε για τις εμπειρίες μας στο εξωτερικό.

Η μουσική είναι ταξίδι. Ποιο τραγούδι σας ταξιδεύει και που σας πάει;

Το «The Final Countdown» των Europe. Αυτό το τραγούδι μας ταξιδεύει στον Γκάλη, στον Γιαννάκη και σε όλα τα παιδιά που νίκησαν τον Τσατσένκο, τον Βολκόφ και τον Χομίτσιους. Γατάκια!

Ποιος πιστεύετε πως είναι ο ρόλος της ροκ μουσικής στην σημερινή Ελλάδα;

Χμμ, έχουν τον ίδιο ρόλο με τα τηλέφωνα των πακέτων προσφορών! Δεν θέλει ο κόσμος ρε παιδιά!

Εγκαινιάσατε τα Vinyl is Back Live Sessions το 2017. Γενικότερα παρατηρείται μια στροφή προς το βινύλιο. Τι διαφορά έχει για εσάς το βινύλιο από τη digital εκδοχή του;

Τεράστια διαφορά!!! Ο Αντρέας Παπανδρέου ήταν το βινύλιο, κανονικό ΠΑΣΟΚ με όλες τις συχνότητες. Άκουγες το χρατς χρουτς της λιτότητας, αλλά ένιωθες βολεμένος. Η digital εκδοχή είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα γίνει ποτέ κανονικό ΠΑΣΟΚ, έχει δυναμικές συχνότητες, πχ. το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, χωρίς χρατς χρουτς αλλά μπορεί και να μην παίζει! Όλοι οι άλλοι είναι ATARI!

Ποια τραγούδια σας θα επιλέγατε για να χωρίσετε σε στάδια την πορεία σας στη μουσική σκηνή;

Κάθε δίσκος μας ήταν μια διαφορετική στροφή και πορεία για μας, κάθε αλλαγή στο σχήμα έφερνε κάτι νέο και αφαιρούσε κάτι παλιό. Έτσι θα σου έλεγα διάλεξε ένα τραγούδι από κάθε δίσκο μας και η πορεία μας θα οριστεί επακριβώς.

Στο παρελθόν έχετε μελοποιήσει αρκετούς Έλληνες ποιητές. Ποιο ποίημα θα σας κέντριζε το ενδιαφέρον τώρα;

Δεν θα σας πούμε για να μη μας φάτε την ιδέα, αλλά θα σας καθοδηγήσουμε. Καλό θα ήταν να κινηθείτε κατά Βάρναλη και Παλαμά μεριά.

Βιώνουμε περίεργες στιγμές στην Ελλάδα και γενικότερα στον κόσμο. Στο τραγούδι σας «Ο καλός νοικοκύρης» εκφράζετε τον προβληματισμό σας για το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο.

Δυστυχώς, το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. Και το θέμα είναι ποιος κόσμος θα αντιδράσει σε ποιόν; Ποιοι είναι οι περισσότεροι; Ακούγεται γραφικό αλλά από τον φασίστα μέσα μας πρέπει να μάθουμε να φυλαγόμαστε πρώτα απ’ όλα.

Ραντεβού στις 15 Φεβρουαρίου στον Σταυρό του Νότου Club για να μην πούμε πολλά, αλλά να ακούσουμε και να τραγουδήσουμε πολλά…

iTravelling info:

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 13€ (μπύρα/κρασί))
Έναρξη: 22.00
Σταυρός του Νότου Club: Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 210-9226975

Τα Υπόγεια Ρεύματα μας τρολάρουν και τζαμάρουν στον Σταυρό του Νότου - itravelling.gr

Comments