Τα 6 φαγητά που πρέπει να αποφύγεις στις διακοπές - iTravelling

Εάν δε θέλεις να φύγεις με δηλητηρίαση, μάθε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα φαγητά για τις διακοπές σου.

Στα ταξίδια μας πάντα θέλουμε να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις, να αποκτούμε καινούργιες εμπειρίες και εικόνες. Κάποια από αυτά όμως μπορεί να μας οδηγήσουν μέχρι το νοσοκομείο… Για να αποφύγεις τις δυσάρεστες και επικίνδυνες εκπλήξεις, το iTravelling βρήκε τα 6 φαγητά, που πρέπει να αποφύγεις διακοπές. Και τα 6 φαγητά είναι εντυπωσιακά, σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις, όμως καλύτερα να πεις όχι… Ας τα γνωρίσουμε.

Αυτά είναι τα 6 πιο επικίνδυνα φαγητά για τις διακοπές:

Ψάρι Fugu ή Λαγοκέφαλος

Ο γνωστός για τα ελληνικά δεδομένα Λαγοκέφαλος σερβίρεται στην Κίνα ως νόστιμο έδεσμα, όμως καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Αποτελεί ένα από τα πιο δηλητηριώδη ψάρια, το οποίο θέλει ιδιαίτερο καθάρισμα και μαγείρεμα για να μπορεί να καταναλωθεί. Εάν καταναλωθεί με το λάθος τρόπο αποτελεί 1.200 φορές πιο τοξικό από το κυάνιο.

Ωμά Κάσιους

Μπορεί να τρως συνεχώς εδώ, όμως καλύτερα να αποφύγεις να καταναλώσεις ωμά κάσιους απευθείας από το δέντρο. Τα κάσιους (πριν την επεξεργασία) περιέχουν την ουσία urushiol, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία ειδικά αν είσαι αλλεργικός.

Elderberries

Εάν έχεις δει έστω και μια φορά τη διάσημη ταινία “Γαλάζια Λίμνη”, θα καταλάβεις πως δεν πρέπει να φας τα συγκεκριμένα μούρα. Τα φρούτα καταναλώνονται άφοβα κατόπιν σωστού πλυσίματος και τα χρησιμοποιούν πολύ στη ζαχαροπλαστική, όμως τα φύλλα και οι σπόροι της μπορούν να προκαλέσουν ναυτία και δεκάδες άλλες ασθένειες.

Cazu Marzu

Αποτελεί παραδοσιακό φαγητό στη Σαρδηνία. Ο λόγος για το cazu marzu, το οποίο είναι ένα πρόβειο τυρί με ζωντανές προνύμφες. Αν και έχει απαγορευτεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, εκεί συνεχίζουν να το καταναλώνουν.

Blood Clams

Είναι γεγονός πως τα όστρακα θα πρέπει να καταναλώνονται υπό προϋποθέσεις, καθώς οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι συχνές. Οι συγκεκριμένες αχιβάδες όμως είναι ακόμα πιο επικίνδυνες. Θα τις βρει κανείς στις θάλασσες του Ατλαντικού, στον Κόλπο του Μεξικού και σε ορισμένα σημεία του Ειρηνικού ωκεανού. Αποφύγετε τες, ειδικά στην Κίνα που ταις προσφέρουν εύκολα, καθώς είναι υπαίτιες για τα περισσότερα κρούσματα ηππατίτιδας και τυφοειδούς πυρετού.

Άγρια Μανιτάρια

Η κατανάλωση μανιταριών θέλει ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις χώρες. Ειδικά τα άγρια μανιτάρια διαθέτουν πολλά είδη, τα οποία μπορούν να αποβούν μοιραία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μανιτάρι Αμανίτης, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ηπατική, νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια και να οδηγήσει τον καταναλωτή του στο θάνατο.

Comments