Συναισθησία: Ο ήχος των χρωμάτων στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή - itravelling.gr

Συναισθησία: Ο ήχος των χρωμάτων. Πάμε στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή για μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τη Μαρία Παπαγεωργίου. 

Συναισθησία: Ο ήχος των χρωμάτων στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή - itravelling.gr

 

Η Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται με την κιθάρα της αγκαλιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, με μία διαφορετική μουσική παράσταση, τραγουδώντας ελληνικά και ξένα κομμάτια σε «χρόνο Ενεστώτα», την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 20.30.

Με τρεις προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της (Όμορφοι & Ηττημένοι, Άβουλο Θεριό & Μνήμη), το άλμπουμ 4 Χρόνια Δευτέρα που ηχογραφήθηκε ζωντανά, αλλά και τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη για τον δίσκο Αλληλογραφία, στον οποίο διασκευάζει τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, η Μαρία Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει στο Αμφιθέατρο μία ξεχωριστή παράσταση.

Τραγουδώντας σε «χρόνο Ενεστώτα», απευθύνεται σε έναν σημαντικό για εκείνη παραλήπτη: το κοινό της, όπου κι αν βρίσκεται, όπου κι αν το συναντά.

Οι διαδρομές των τραγουδιών – ελληνικών και ξένων – χιαστί και η παρουσίασή τους ενστικτώδης, εκεί που τα βάθη της παράδοσης συναντούν τις μοναχικές ψηφιακές ακροάσεις. Ο Μίκης Θεοδωράκης ταξιδεύει παρέα με τους Portishead και ο Νίκος Παπάζογλου με τον Παύλο Παυλίδη, ανάμεσα στους παραδοσιακούς ρυθμούς της Λέσβου και του Πόντου, με κεντρικό σταθμό τα δισκογραφημένα τραγούδια της Μαρίας, αλλά και καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Η μοναδική ερμηνεύτρια που πάλλεται σε κάθε νότα και βιώνει κάθε λέξη των τραγουδιών που επιλέγει, μας καλεί να ελευθερώσουμε τη φωνή που κρύβουμε μέσα μας, να τραγουδήσουμε παρέα, να αποδεχτούμε τη μοναξιά μας, να βάλουμε τον «Σπόρο» μας σε ένα παράτολμο ταξίδι και να δούμε μαζί της «αυτό που βλέπουν τα πουλιά».

Σχετικά με τη σειρά συναυλιών Συναισθησία: ο ήχος των χρωμάτων

Στο πλαίσιο της νέας σειράς συναυλιών με τίτλο Συναισθησία, η μουσική ντύνεται με χρώματα στο μουσείο. Μία φορά τον μήνα, εναλλακτικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζουν στο Αμφιθέατρο τις δικές τους μελωδίες σε συνδυασμό με τα ακούσματα και τις αναφορές που καθόρισαν τον ήχο τους. Μία σειρά μουσικών παραστάσεων που έχουν δομηθεί ως προσωπικές εκθέσεις με θέμα τη μουσική.

iTravelling info:

Παρασκευή 01/11 | 20.30
Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Εισιτήρια: 15€
Εισιτήρια για B&E Members: 12€

Διάθεση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο Viva.gr

Συντελεστές:

Μαρία Παπαγεωργίου, κιθάρα/stombox/νταούλι
Σταύρος Ρουμελιώτης, ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα
Κωσταντίνος Μάνος, κοντραμπάσο

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Παπαμιχάλης

Επιμέλεια παραγωγής: 440Hz γέφυρα πολιτισμού

Φωτογραφία: Ελευθερία Άνθη

Comments