Σύγχρονη τέχνη με «τσαλακωμένα» vintage Volkswagen - itravelling.gr

Ο Ινδονήσιος γλύπτης, Ichwan Noor, αλλάζει σχήμα σε vintage αυτοκίνητα Volkswagen και κερδίζει τις εντυπώσεις. 

Θα φανταζόσουν ποτέ πως θα πήγαινες σε μια έκθεση τέχνης και θα έβλεπες «τσαλακωμένα» αυτοκίνητα; Πως θα σου φαινόταν εάν αντίκριζες το κλασσικό Beetle σε σχήμα σφαίρας ή τετραγώνου; Αυτά δεν είναι απλές εικασίες, αλλά απτή πραγματικότητα. Ο Ινδονήσιος γλύπτης, Ichwan Noor, κατάφερε να συγκεντρώσει τα κλασικά χαρακτηριστικά των vintage αυτοκινήτων Volkswagen προκειμένου να τα «τσαλακώσει» περίτεχνα. Ανακατασκευάζει τα αυτοκίνητα σε σχήμα σφαίρας, κύβου και τα προσφέρει ως γλυπτά υψηλής τέχνης.

Σύγχρονη τέχνη με «τσαλακωμένα» vintage Volkswagen - itravelling.gr

Όπως ήταν φυσικό, τα γλυπτά του Ινδονήσιου καλλιτέχνη έχουν κεντρίσει την προσοχή των φίλων της τέχνης και όχι μόνο, αφού μπορεί κανείς να διακρίνει άμεσα το μοντέλο του αμαξιού, που αναπαριστάται, ενώ απορίες γενιούνται σχετικά με το πώς ο καλλιτέχνης έδωσε τη συγκεκριμένη μορφή στο έργο του.

Σύγχρονη τέχνη με «τσαλακωμένα» vintage Volkswagen - itravelling.gr

Στοιχείο κλειδί για την ιδέα του Noor ήταν η ευρεία εξοικείωση με τη συγκεκριμένη μάρκα αλλά και τα μοντέλα της. Ο ίδιος, σχετικά με τη συλλογή, αναφέρει πως  θεωρεί το Volkswagen Beetle ως ένα από τα πιο επιτυχημένα σχέδια, εκείνο με το οποίο οι άνθρωποι θα είναι πάντα εξοικειωμένοι αλλά και με τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό του. Ο καλλιτέχνης παρουσίασε ένα νέο γλυπτό Beetle Sphere στο Art Stage της Τζακάρτα το 2016, ενώ περισσότερα από τα τελευταία έργα του Ichwan Noor είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του.

Δείτε το video:

Comments