Σύβοτα: Ταξίδι στο αγκυροβόλι του Μπαρμπαρόσα - iTravelling

Ένας μικρός οδηγός για το ταξίδι σου στην Καραϊβική του ελληνικού βορρά, τα αγαπημένα Σύβοτα.

Εάν θες να ταξιδέψεις μέχρι την ελληνική Καραϊβική δεν έχεις παρά να μπεις στο αυτοκίνητο και να πάρεις πορεία προς τα βόρεια. Η Ήπειρος και συγκεκριμένα τα Σύβοτα περιμένουν να σε υποδεχτούν για μια πρωτόγνωρη εμπειρία διακοπών σαν σε νησί.

Τα Σύβοτα ή όπως αλλιώς τα αποκαλούν πολλοί “Καραϊβική του ελληνικού βορρά”, απέχει από την Αθήνα 475 χλμ. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, στρίβεις αριστερά στην Πλαταριά και σε 11 χλμ ζεις την εξωτική μαγεία της περιοχής. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα γύρω από ένα γραφικό λιμάνι με πλακόστρωτη προκυμαία. Το τοπίο συνθέτουν τα καταπράσινα βουνά και τα πέτρινα σπίτια με κόκκινα κεραμίδια. Λίγα μέτρα πιο μακριά από το κέντρο, οι εξωτικές παραλίες θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα! Μη ξεχνάς πως ήταν και ο Μπαρμπαρόσα εδώ!

Σύβοτα σημαίνουν Μπέλα Βράκα και Πισίνα

Αυτές θα είναι οι πρώτες παραλίες, που θα πρέπει να επισκεφτείς. Η πρώτη και πιο διάσημη παραλία, η Μπέλα Βράκα βρίσκεται στο Μουρτεμένο, ένα από τα κατάφυτα και ακατοίκητα νησάκια του οικισμού. Στην παραλία μην περιμένετε να πάτε με κάπου πλεούμενο, αφού η λύση είναι μία: περπάτημα στο νερό!

Η επόμενη στάση σου θα πρέπει να είναι η παραλία Πισίνα, στο νησί Μαύρο Όρος, την οποία θα επισκεφτείτε με καραβάκι. Τα γαλαζοπράσινα και διάφανα νερά με την χρυσή άμμο κάνουν το τοπίο απλά ονειρικό!

Για περισσότερες βουτιές επισκέψου:

Ζάβια (αν και έχει αρκετά κρύα νερά λόγω των πηγών γλυκού νερού), το Γαλλικό Μώλο, το Ζέρι και το Σταβέντο, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς της παρέας. Λίγο πιο έξω, προς την Πέρδικα, θα συναντήσεις ακρογιαλιές, με πιο αγαπημένες μας την Μικρή Άµµο και η Μέγα Άµµο, που είναι και η πιο πολυσύχναστη.

Πως θα φτάσεις στα Σύβοτα:

Ξεκινώντας με αυτοκίνητο από Αθήνα θα πάρεις την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου “Αθήνα – Κόρινθος – Ρίο, Αντίρριο – Μεσολόγγι”. Μετά το Μεσολόγγι μπαίνεις  στην «Ιονια Οδό» με κατεύθυνση «Άρτα – Ιωάννινα» “Αμφιλοχία- Ακτιο – Μενίδι – Πλαταριά – Σύβοτα”.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα Σύβοτα:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments