Sun of a beach: Οι πετσέτες θαλάσσης που σε ταξιδεύουν στον κόσμο - iTravelling

Μιλήσαμε με τη Μελίνα Πίσπα και μας μύησε στον κόσμο της Sun of a Beach μέσα από τις νέες πετσέτες θαλάσσης.

Εάν θέλεις μέσα σε μια στιγμή να πάρεις ένα μικρό καράβι για την Ηρακλειά και να χαθείς στις ομορφιές της Ελλάδας αλλά και σε εξωτικά μέρη, τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση και μια πετσέτα Sun of a Beach. Η Μελίνα Πίσπα και η Έλλη Ρούντου έχουν βάλει καλοκαιρινή διάθεση, στιλ και μεράκι και σου προσφέρουν την πιο μοδάτη και 100% βαμβακερή πετσέτα θαλάσσης για να ξεχωρίσεις φέτος το καλοκαίρι στην παραλία.

Το iTravelling μίλησε με τη Μελίνα Πίσπα και κάναμε ένα μαγικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο μέσα από τη νέα σειρά της Sun of a Beach.

Πως ξεκίνησε η ιδέα του brand Sun of a Beach;

Ξεκινήσαμε το 2012 θέλοντας να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Με πολλά χρόνια δραστηριότητας στο χώρο της μόδας, εγώ είμαι σχεδιάστρια μόδας και η συνεργάτης μου, η Έλλη, στυλίστρια, ψάχναμε τι καινούργιο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε την πετσέτα θαλάσσης, που όλοι την είχαμε σαν αξεσουάρ, όμως δεν της δίναμε πολύ σημασία και είπαμε να την κάνουμε της μόδας. Να συνδυάσουμε δηλαδή την απορροφητική πετσέτα σε διάφορα χρώματα με αιγυπτιακό βαμβάκι με εμπριμέ υφάσματα, τα οποία θα είχαν πάνω σχέδια επηρεασμένα από τον τόπο, που έχουμε μεγαλώσει, την Ελλάδα, που σημαίνει καλοκαίρι.

Από πού αντλείτε την έμπνευση;

Η έμπνευση αντλείται από την Ελλάδα και από όλα τα καλοκαίρια, που έχουμε ζήσει και μεγαλώσει με εικόνες ξυπόλητες στις παραλίες, στα βράχια να σκαρφαλώνουμε. Ό,τι έχουμε ζήσει όλοι οι Έλληνες και γενικά στη Μεσόγειο με την ωραία μπλε θάλασσα, που πρέπει να την προσέχουμε όλοι. Έμπνευση αντλούμε όμως και από μακρινούς εξωτικούς προορισμούς, αυτούς που ονειρευόμαστε να επισκεφτούμε, όπως τη Χαβάη, τα Μπόρα – Μπόρα.

Γιατί επιλέξατε τη σχεδίαση πετσετών θαλάσσης;

Την στιγμή, που ξεκινήσαμε την ίδρυση της εταιρείας, υπήρχε μια άνθηση από εταιρείες που έβγαζαν και εξειδικεύονταν σε καλοκαιρινά αξεσουάρ, όμως κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τη πετσέτα θαλάσσης. Για εμένα προσωπικά είναι το πιο απαραίτητο αξεσουάρ, την παίρνεις και φεύγεις απευθείας για παραλία, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο χώρο στη πλαζ και πρέπει να είναι καλής ποιότητας, γιατί είναι κάτι που σε ακουμπάει. Σε αγκαλιάζει.

Ήταν εύκολο ένα ξεκίνημα στην Ελλάδα της κρίσης;

Στην Ελλάδα ζούμε, αυτές οι συγκυρίες υπήρχαν. Όχι, δεν ήταν εύκολα, ούτε τώρα είναι, αλλά δεν μπορούμε να καθόμαστε άπραγοι και να περιμένουμε να έρθουν καλύτερες ημέρες. Εμείς πρέπει να φέρουμε τις καλύτερες ημέρες και θεωρούμε με το να κατασκευάζουμε στην Ελλάδα, γιατί όλα τα προϊόντα είναι made in Greece, εκτός ότι είμαστε πάνω από την παραγωγή και έχουμε γνώση για το αποτέλεσμα, βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας και να λέμε όπου πουλάμε -πχ. Γαλλία- ότι το προϊόν μας είναι made in Greece και να μην το κρύβουμε, να το δείχνουμε με περηφάνια.

Ποιος είναι ο στόχος της εταιρείας;

Το μότο της Sun of a Beach είναι το «Your Summer Friend». Κάθε καλοκαίρι, ειδικά όταν ήμασταν μικροί, δημιουργούσαμε έναν καλοκαιρινό φίλο,που τον σκεφτόμασταν το χειμώνα και ανυπομονούσαμε να τον συναντήσουμε. Γιατί μόνο ευχάριστες αναμνήσεις σου φέρνει ο καλοκαιρινός φίλος. Θέλουμε να γίνουμε αυτό, να δημιουργούμε ωραίες αναμνήσεις και να ανοίγεις τη ντουλάπα σου το χειμώνα να βλέπεις την πετσέτα εκεί πίσω και να λες αχ, τι ωραία καλοκαιράκι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σχέδιο;

Είναι ένα φετινό σχέδιο και ήδη best seller και είμαστε περήφανες γι αυτό. Είναι ένα γεωμετρικό σχέδιο εμπνευσμένο από περιστεριώνες της Τήνου, το οποίο έχουμε φτιάξει με πολύ μεράκι και έχει τα αρχικά μας πάνω στα ελληνικά, όπως οι πραγματικοί περιστεριώνες.

Τι άλλα προϊόντα μπορούμε να βρούμε στη συλλογή σας;

Το κυρίαρχο προϊόν είναι η πετσέτα θαλάσσης με τις μικρές της παραλλαγές, μια πιο μικρή και μια πιο μεγάλη για την παραλία και η παιδική σειρά. Εφόσον είδαμε ότι αυτό το πράγμα είχε πολύ μεγάλη απήχηση και τα εμπριμέ υφάσματα μας άρεσαν στον κόσμο, φτιάξαμε άλλη μια συνοδευτική σειρά για την παραλία με πιο μικρές τσάντες, θήκες για το κινητό, το βιβλίο, πιο μεγάλες τσάντες θαλάσσης που μια μαμά μπορεί να βάλει όλα τα παιχνίδια των παιδιών της ή ένα backpack για εκείνους που είναι πιο adventurous και ψάχνουν μια-μια τις παραλίες. Έχουμε μια σειρά για όλους πάντα όμως γύρω από τα summer accessories.

Υπάρχει ακόμα μια ειδική σειρά για τη WWF, που απεικονίζουν θαλάσσια ζώα, που απειλούνται με εξαφάνιση στην περιοχή της Μεσογείου. Αυτά είναι ο τόνος, ο αστακός, ο ιππόκαμπος, το καλαμάρι, ο καρχαρίας και φέτος και ο αχινός, που προστέθηκε στην οικογένεια. Για 4η χρονιά σε συνεργασία με τη WWF, το 10% των εσόδων πηγαίνει στην ενέργεια αυτή.

Σκεφτόμαστε γενικά μια επέκταση των προϊόντων και στα καλοκαιρινά είδη ένδυσης, όμως δεν είναι στα πλάνα μας αυτή τη στιγμή. Αυτό που μας χαρακτηρίζει και μας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους είναι η πετσέτα θαλάσσης. Ποτέ δεν ξέρεις όμως…

Έχετε ήδη συνεργασίες στο εξωτερικό. Πως αντιμετωπίζουν ένα ελληνικό brand;

Κάποιοι με φόβο, κάποιο τρελαίνονται γιατί σου λένε «Κάτι καλοκαιρινό από την Ελλάδα; Ποιος ξέρει καλύτερα το καλοκαίρι από αυτούς, εδώ είμαστε τέλεια τους βρήκαμε». Οι συνεργασίες μας πάνε πολύ καλά με το εξωτερικό, γενικά νομίζω έχει αλλάξει λίγο όλη αυτή η νοοτροπία, δίνουμε σε περίπου 30 χώρες, σε Χαβάη, Η.Π.Α, Γαλλία, Αγγλία, Ιαπωνία, Σενεγάλη κ.α.

Στη μάχη των αγορών ποιος κερδίζει: γυναίκες ή άνδρες;

Η γυναίκα σίγουρα, αλλά πλέον οι άνδρες το ψάχνουν πολύ παραπάνω τελευταία.

Πως μπορεί κανείς να βρει τις πετσέτες Sun of a Beach;

Μπορεί κανείς να παραγγείλει τις πετσέτες Sun of a Beach από το e-shop μας, που είναι εύκολο και λειτουργικό και σε περίπου 100 καταστήματα, που αναγράφονται στο site μας σε όλη την Ελλάδα.

Τι είναι για εσένα το ελληνικό καλοκαίρι;

Ελληνικό καλοκαίρι είναι ελευθερία, ανεμελιά και δημιουργία.

Ποιο είναι το ταξίδι ζωής που θέλεις να κάνεις;

Ταξίδι ζωής είναι να γυρίσω με ιστιοπλοϊκό όλη τη Μεσόγειο με καπετάνιο τον άνδρα μου.

Μην το χάσεις!

Στο Golden Hall μέσα στο Attica υπάρχει ένα pop up store. Φέτος το concept είναι το Sun of a Beach Boat, όπου θα βρεις σε ένα καρνάγιο της Ηρακλειάς το μικρό καραβάκι της Sun of a Beach με το όνομα «Ήλιος» και τα νέα σχέδια της σειράς.

Comments