smart EQ fortwo: Ο πιο έξυπνος τρόπος για να κινηθείς στην πόλη!smart-EQ-fortwo-iTravelling-1

Το ηλεκτρικό smart EQ fortwo επιβεβαιώνει ότι παραμένει ο βασιλιάς της πόλης, χωρίς κόπο και κυρίως με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι προηγούμενες γενιές smart fortwo έκαναν πάταγο στην Ελλάδα! Έγιναν σύμβολο μιας νέας καθημερινότητας με πιο lifestyle χαρακτηριστικά, για συγκεκριμένους και ουσιαστικούς λόγους.

Το μικρό του μέγεθος, η ευκολία στο παρκάρισμα και η ιδιαίτερη σχεδίαση, αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες της αυξημένης δημοφιλίας του, καθώς ένα τέτοιο όχημα είναι πάντα κάτι παραπάνω από χρήσιμο σε μια μεγαλούπολη.

Τα προτερήματα του smart fortwo ήταν τόσο ισχυρά, με φυσικό επακόλουθο να το συνοδεύουν και στην ηλεκτρική και πιο εξελιγμένη γενιά του! Κοινώς το smart έγινε smarter, πιο οικολογικό, πιο οικονομικό, χωρίς να αποχωριστεί την συνταγή της επιτυχίας του.

smart EQ fortwo: Ο πιο έξυπνος τρόπος για να κινηθείς στην πόλη!

Ξεχωριστή και διαχρονική εμφάνιση

Σχεδιαστικά, το smart EQ fortwo παραμένει μοντέρνο και ξεχωριστό, διατηρώντας τις συμπαγείς διαστάσεις του, καθώς με μήκος μόλις 2,69 μέτρων μπορεί να κινηθεί και να σταθμεύσει με άνεση σε κάθε σημείο της πόλης.

Ωστόσο δεν αρκείται μόνο στην εντυπωσιακή εξωτερική του εμφάνιση, η οποία παρεμπιπτόντως διανθίζεται προαιρετικά με προβολείς LED εμπρός και πίσω.

Όπως κάθε «βασιλιάς» (της πόλης ή μη), διαθέτει και τον αντίστοιχα ποιοτικό εσωτερικό κόσμο. Εκεί, την παράσταση κλέβει το σύστημα infotainment, το οποίο διαθέτει οθόνη αφής 8 ιντσών για πλήρη συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία.

Η γενικότερη αίσθηση νεανικότητας που αποπνέει το εσωτερικό του EQ fortwo προδιαθέτει τους επιβάτες του για μία ευχάριστη και ασφαλή εμπειρία, χωρίς περιττά άγχη για το που θα τοποθετήσουν τα αντικείμενα ή τις smart συσκευές τους, χάρη στην ύπαρξη πολλών αποθηκευτικών χώρων κατά μήκος της καμπίνας του.

smart EQ fortwo: Ο πιο έξυπνος τρόπος για να κινηθείς στην πόλη!

Και εγένετο ηλεκτροκίνηση

Και τα καλά νέα συνεχίζονται, καθώς η smart ήταν η πρώτη εταιρεία που αποφάσισε την πλήρη μετάβαση της γκάμας της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και το έκανε πράξη άμεσα.

Έτσι λοιπόν το EQ fortwo εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 82 ίππων και 160 Nm ροπής, καθώς και με μπαταρία μπαταρία ιόντων λιθίου 17,6 kWh, με την τελική ταχύτητα του να ανέρχεται στα 130 χλμ./ώρα και την αυτονομία κίνησης να αγγίζει τα 159 χιλιόμετρα.

Ναι αλλά «πως θα το φορτίσω;» είναι η εύλογη απορία που δημιουργείται.

Αρχικά είναι διαθέσιμος προαιρετικά ο ενσωματωμένος φορτιστής 22 kW, ο οποίος διαθέτει λειτουργία γρήγορης φόρτισης και δίνει τη δυνατότητα για φόρτιση της μπαταρίας από 10% έως 80% σε λιγότερο από 40 λεπτά.

Παράλληλα, η διαδικασία της φόρτισης μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω wallbox ή οικιακής πρίζας, σε 3,5 και 6 ώρες αντίστοιχα.

smart EQ fortwo: Ο πιο έξυπνος τρόπος για να κινηθείς στην πόλη!

Φορτίζει και δεν κοστίζει

Την ίδια στιγμή, ο οδηγός του smart EQ fortwo μέσω του smartphone του μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια σειρά από πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή λειτουργίες όπως η ενεργοποίηση του κλιματισμού πριν την είσοδο σε αυτό, χάρη στην εφαρμογή «smart EQ control».

Με λίγα λόγια, το smart EQ fortwo αποτελεί τον πιο έξυπνο τρόπο για να κινηθείς εντός πόλης. Κινείται πλήρως ηλεκτρικά, αθόρυβα και με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Είναι πρακτικό, διαθέτει μοντέρνα και πρωτοποριακή σχεδίαση, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συνδεσιμότητα, καθώς και ενεργητική/παθητική ασφάλεια. Κυρίως όμως φέρει την φρεσκάδα και νεανικότητα που κατέστησαν δημοφιλείς όλες τις γενιές του.

Το DNA του smart παραμένει αναλλοίωτο, η εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι εδώ, υπάρχει άραγε καλύτερος συνδυασμός για την πόλη; Την απάντηση δίνει το smart EQ fortwo.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments