Σίφνος: Ταξίδι πίσω στο χρόνο στο Κάστρο της Σίφνου - iTravelling

Περίπατοι μέσα σε γραφικά σοκάκια, «πέτρες» με ιστορία και εκπληκτική θέα. Γνώρισε το Κάστρο της Σίφνου!

Προλαβαίνεις να κλείσεις εισιτήρια και να πεταχτείς μέχρι τη Σίφνο. Μετά τις βουτιές στον Πλατύ Γιαλό και τις εξορμήσεις στη Χρυσοπηγή, επόμενη στάση μας είναι το Κάστρο της Σίφνου. Η διάσημη καστροπολιτεία της Σίφνου σε περιμένει για να σε ξεναγήσει στην ιστορία της και να σε κλέψει από την πολύβουη Απολλωνία. Μην χάνεις χρόνο, βάλε άνετα παπούτσια, πάρε στο χέρι την φωτογραφική μηχανή και απόλαυσε ένα ταξίδι στο χρόνο στο Κάστρο μαζί με το iTravelling.gr.

Πως θα πάω στο Κάστρο της Σίφνου;

Η πρόσβαση στο Κάστρο της Σίφνου είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ακολουθείς τις πινακίδες από Απολλωνία για κάστρο, ένας δρόμος κατηφορικός για περίπου 3,5 χιλιόμετρα. Κατά τη σύντομη αυτή διαδρομή θα δεις δεκάδες (πολλές δεκάδες…) εκκλησάκια και σε μια απότομη στροφή ξεπροβάλλει η καστροπολιτεία. Εκεί υπάρχει δημοτικό πάρκινγκ για να αφήσεις το αυτοκίνητο, γιατί ο δρόμος επιβάλλει περπάτημα!

Κάστρο: Ένας προϊστορικός οικισμός στη Σίφνο

Το Κάστρο της Σίφνου θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, που ψάχνεις στις διακοπές σου στις Κυκλάδες, άσπρο και γαλάζιο φόντο, πλακόστρωτα καλντερίμια,ιστορία και μαγευτική θέα. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ευχάριστους ηλικιωμένους ντόπιους κατοίκους, που θα μοιραστούν μαζί σου τις ιστορίες του τόπου τους, αξιοθέατα σε κάθε γωνία του Κάστρου και μαγαζάκια για φαγητό και ποτό, που θα διεκδικήσουν το χρόνο σου.

Η βόλτα στο Κάστρο της Σίφνου είναι βόλτα πίσω στο χρόνο. Εκεί θα δεις τα απομεινάρια του προϊστορικού οικισμού της Σίφνου αλλά και το βενετσιάνικο οχυρό, το οποίο διατηρείται ακόμα από το 1635. Μέχρι στιγμής, το Κάστρο της Σίφνου συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς οικισμούς μεσαιωνικής πολεοδομικής δομής. Κατά την περιήγηση σου εκεί, θα δεις στενά δρομάκια, αυλές σπιτιών που επικοινωνούν και μια κεντρική πλατεία μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Οι λόζιες, οι στοές και τα ξύλινα μπαλκόνια  θα σε ταξιδέψουν σε άλλα χρόνια, ενώ οι φωτογραφίες εδώ είναι επιβεβλημένες. Σκαλιστές λεπτομέρειες θα βρεις σε διάφορους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών με τις ρωμαϊκές λάρνακες, ενώ η κορυφή σε περιμένει για μια μαγευτική θέα στη θάλασσα και το υπόλοιπο νησί!

Η πίσω πλευρά του Κάστρου σε προκαλεί για ακόμα λίγο περπάτημα για να φτάσεις στο εκκλησάκι της Εφταμάρτυρος στο βράχο, που λάμπει από μακριά το βράδυ ή για να το απολαύσεις έστω από μακριά!

iTravelling info:

Αξίζει να επισκεφτείς το Κάστρο το απόγευμα για να είναι πιο άνετο το περπάτημα. Για τις μεγάλες πείνες, επισκέψου το Astro στα στενάκια της καστροπολιτείας και θα με θυμηθείς…

Η βόλτα στο Κάστρο της Σίφνου θα σε αποζημιώσει και θα σου μείνει αξέχαστη!

Comments