
Το πρώτο υποθαλάσσιο θερμοκήπιο είναι γεγονός και σε καλεί να γνωρίσεις τις νοστιμιές, που φτιάχνει στην Ιταλία.
Ψάχνεις για την τέλεια μακαρανάδα με σάλτσα πέστο; Φυσικά η Ιταλία είναι μονόδρομος! Εάν όμως ψάχνεις κάτι πιο ιδιαίτερο σε γεύση αλλά και γνώση, τότε σου έχουμε τη λύση. Το Nemo’s Garden είναι το πρώτο υποθαλάσσιο θερμοκήπιο στον κόσμο, που προμηθεύει τους Ιταλούς μάγειρες με τα καλύτερα λαχανικά, τα οποία καλλιεργούνται στο βυθό της θάλασσας!
Κι όμως το πρώτο υποθαλάσσιο θερμοκήπιο είναι γεγονός και η ιστορία του ξεκινά πριν από έξι περίπου χρόνια, όταν ο Sergio Gamberini, χημικός μηχανικός και επαγγελματίας δύτης, αναρωτήθηκε εάν θα μπορούσαν οι καλλιέργειες της γης να μεταφερθούν μέσα στη θάλασσα. Ξεκίνησε με μικρά πειράματα, όπως ένα πλαστικό μπαλόνι με χώμα και σπόρους βασιλικού, το οποίο έβαλε στο βυθό της θάλασσας και του χάρισε τα πρώτα υλικά για την αγαπημένη του σάλτσα πέστο.
Πάνω από 700 φυτά στο υποθαλάσσιο θερμοκήπιο της Ιταλίας
Πλέον το Nemo’s Garden προσφέρει υψηλής ποιότητας λαχανικά και φυτά, τα οποία μεγαλώνουν στο υποθαλάσσιο θερμοκήπιο στη Λιγυρία. Εκεί θα βρει κανείς πάνω από 700 διαφορετικά λαχανικά και φυτά, τα οποία μεγαλώνουν σε θερμοκήπια από πλέξιγκλας με ατσάλινο σκελετό και με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός (70%) αλλά και LED φωτισμού (30%), αναπτύσσονται.
Όσον αφορά τη γεύση, τα λαχανικά που έρχονται από το βυθό της θάλασσας δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπέργεια, παρόλα αυτά οι επιστήμονες παρατηρούν πως αλλάζει λίγο η χημική τους σύσταση, κάνοντας τα λαχανικά αυτά συμμάχους της υγείας.
Επίσκεψη στο Nemo’s Garden
Για όσους έχουν δίπλωμα καταδύσης, η επίσκεψη στο υποθαλάσσιο θερμοκήπιο είναι εύκολη. Η ιδανική εποχή για να το επισκεφτεί κανείς είναι τον Σεπτέμβριο, που είναι και ο μήνας συγκομιδής τους. Εάν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και το μεγάλο τραπέζι, που διοργανώνει ο Sergio Gamberini για να δοκιμάσει τα φρέσκα «θαλασσινά» λαχανικά του μέσα σε πεντανόστιμες, ιταλικές συνταγές.