Πηγές Κρύας: Μια πράσινη όαση στη Λιβαδειά - itravelling.gr

Ιδανική μονοήμερη εκδρομή μέσα στη φύση για όλη την οικογένεια στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά.

Ο καιρός πλέον είναι πιο φθινοπωρινός και οι εξορμήσεις στη θάλασσα λιγοστεύουν. Εάν ψάχνεις να ξεφύγεις αυτό το σαββατοκύριακο και θέλεις μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα, ο δρόμος σε οδηγεί στη Λιβαδειά και τις Πηγές Κρύας. Οι Πηγές Κρύας αποτελούν ένα άκρως φυσικό τοπίο στο κέντρο της πόλης , που κερδίζει την προσοχή μικρών και μεγάλων.

Το itravelling.gr πήγε στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά και σου παρουσιάζει το μαγευτικό αυτό τοπίο.

Πως θα πάω στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Οδηγείς στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στρίβεις στην έξοδο προς Κάστρο, σε 30 χλμ. βρίσκεσαι στον προορισμό σου. Θα διασχίσεις με το αυτοκίνητο τη Λιβαδειά για να φτάσεις μέσα από τα στενά δρομάκια της πόλης  σε μια στρογγυλή πλατεία, εκεί σε περιμένουν οι Πηγές Κρύας, που θα σε γοητεύσουν με την πρώτη ματιά. Αφήνεις το αυτοκίνητο εκεί και συνεχίζεις με τα πόδια για μια βόλτα μέσα σε τρεχούμενα νερά, πλατάνια και πλούσια φύση.

Πηγές Κρύας: Ένα φυσικό αξιοθέατο στη Βοιωτία

Μπορεί η Λιβαδειά να μην αποτελεί κορυφαίο προορισμό για εκδρομές και να είναι περισσότερο γνωστή για τις γαστρονομικές νοστιμιές της, παρόλα αυτά διαθέτει κρυφούς παραδείσους, που λίγοι γνωρίζουν. Οι Πηγές Κρύας αποτελούν μια όαση για την περιοχή με τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες, αιωνόβια πλατάνια και ένα μικρό φαράγγι. Περιφερειακά θα βρει κανείς γραφικά ταβερνάκια και καφετέριες, όπου θα μπορεί να απολαύσει τη θέα των Πηγών, ενώ οι περίπατοι εδώ επιβάλλονται.

Ξεκινάμε την περιήγηση από τον πλακόστρωτο δρόμο δίπλα από τις Πηγές για να δούμε τους νερόμυλους και το ποτάμι Ερκύνα, που περνά κάτω από την κεντρική γέφυρα της περιοχής. Κατά τον περίπατό μας θα δούμε παλιά πλατάνια, ψηλά δέντρα και σπηλιές, που έχουν γίνει ένα με την πάροδο του χρόνου. Μικρά γεφυράκια πάνω από το ποτάμι δίνουν μια νότα ρομαντισμού στο τοπίο και σε καλούν για φωτογραφίες και ξεκούραση. Λίγο πιο μακριά τελειώνουν οι Πηγές Κρύας , όπου βλέπουμε τους μικρούς καταρράκτες με τους βράχους και τα αγάλματα.

Το ποτάμι μπορεί να τελειώνει εκεί, όχι όμως και η περιήγησή μας στην περιοχή. Συνεχίζοντας τη διαδρομή θα βρούμε στα δεξιά μας το φαράγγι, ενώ αριστερά ανεβαίνοντας τα σκαλιά μας περιμένει το πέτρινο θέατρο της Κρύας και το Μαντείο Τροφωνίου Διός. Για τους πιο «αθλητικούς» υπάρχει το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ αρκετά πιο ψηλά, όπου προσφέρει πανοραμική θέα.

iTravelling info:

Για εσένα, που ψάχνεις για διήμερη απόδραση, μπορείς να συνδυάσεις τις Πηγές Κρύας με τη διαμονή σου στη Λιβαδειά ή τους Δελφούς και την Αράχωβα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments