Πήγες για μπάνιο και είχε συννεφιά; Τα λεφτά σου πίσω! - itravelling.gr

Ακούγεται αστείο, όμως είναι πραγματικότητα! Στην Ιταλία αποζημιώνουν τους λουόμενους σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Άνοιξε ο καιρός και αποφάσισες να κάνεις το πρώτο σου μπάνιο στη θάλασσα, όμως η συννεφιά σου χάλασε τα σχέδια; Μην αγχώνεσαι! Είναι γεγονός πως κάθε χώρα προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερο κόσμο για να χτυπήσει νέα ρεκόρ στον τουρισμό της. Τοπικοί φορείς, δήμοι αλλά και ολόκληρες κυβερνήσεις οργανώνονται έτσι ώστε να επιτύχουν τον στόχο αυτό. Αυτή η είδηση όμως που έρχεται από την Ιταλία ξεπερνάει κάθε προηγούμενο! Πήγες για μπάνιο και δεν είχε καλό καιρό; Μην αγχώνεσαι, γιατί θα σε αποζημιώσουν!

Πήγες για μπάνιο και είχε συννεφιά; Τα λεφτά σου πίσω! - itravelling.gr

Κι όμως μια πρωτότυπη πολιτική ιδέα είχαν οι αρμόδιοι φορείς στον τομέα του Τουρισμού στις βορειοδυτικές ακτές της Ιταλίας, οι οποίοι αποφάσισαν να αποζημιώνουν τους λουόμενους, σε περίπτωση κακοκαιρίας. «Ή μαυρίζετε ή παίρνετε τα χρήματά σας πίσω», είναι το κεντρικό σύνθημα των υπεύθυνων, που όπως αναφέρουν, προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να κρατήσουν ικανοποιημένους τους τουρίστες ακόμη και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. Ήδη, η πολιτική εφαρμόζεται σε δυο παραλίες του παραθαλάσσιου οικισμού Jesolo, βόρεια της Βενετίας και ισχύει για όλους τους επισκέπτες.

Πήγες για μπάνιο και είχε συννεφιά; Τα λεφτά σου πίσω! - itravelling.gr

«Προσπαθούμε να κάνουμε το Jesolo έναν ελκυστικό παραθαλάσσιο οικισμό σε τουρίστες από την Ιταλία και την Ευρώπη», επισημαίνει εκπρόσωπος της τοπικής τουριστικής επιτροπής. «Έτσι, οι τουρίστες που κατέβαλαν επιπλέον χρήματα για την ενοικίαση ξαπλώστρας, θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, σε περίπτωση που βρέξει» προσθέτει.

Comments