Πάμε για κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού - iTravelling

Εάν θέλεις να δεις από κοντά το θρυλικό Τιτανικό, δεν έχεις παρά να πληρώσεις κάτι παραπάνω και να απολαύσεις τον παγωμένο βυθό του.

 

 

Εάν γοητεύεσαι από την ιστορία του Τιτανικού και σ’ αρέσει η κατάδυση, μπορείς πλέον τα συνδυάσεις και να ζήσεις από κοντά το παραμύθι. Ο λόγος για την καταδύση στο ναυάγιο του Τιτανικού, που ξεκινά από το 2019 και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τουριστών ανά τον κόσμο. Το διάσημο ναυάγιο ανακαλύφθηκε πριν από περίπου 35 χρόνια και γέννησε δεκάδες ιστορίες, που αναπαράχθηκαν μέσω ταινιών αλλά και βιβλίων.

Η κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού οργανώνονται από την αμερικάνικη εταιρεία OceanGate. Αρχικά, έπρεπε οι καταδύσεις να ξεκινήσουν τον προηγούμενο μήνα, όμως κάποια τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν την έναρξη τους. Στο χορό των καταδύσεων στο Τιτανικό θα μπει σύντομα και η βρετανική εταιρεία TheBluefish.

Για τους ενδιαφερόμενους, το ταξίδι διαρκεί 8 ημέρες και ξεκινά από τον Καναδά με τελικό στόχο το σημείο του ναυαγίου. Το βάθος στο συγκεκριμένο σημείο ξεπερνά τα δύο μίλια. Εάν θέλεις να κρατήσεις από τώρα θέση γίνεται μέσω της OceanGate ή της θυγατρικής του εταιρείας Blue Marble Private, όμως η τιμή είναι άκρως τσουχτερή! Συγκεκριμένα, το ταξίδι κατ’ άτομο κοστίζει 85.000 ευρώ. Αν παρόλα αυτά διαθέτεις αυτό το ποσό, να σε ενημερώσω πως θα πρέπει να περιμένεις, καθώς τα εισιτήρια για το πρώτο ταξίδι έχουν ήδη εξαντληθεί!

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα μάθεις πώς να συλλέγεις δεδομένα τόσο μέσα στο σκάφος,  όσο και μέσα στο υποβρύχιο που θα σε μεταφέρει στον τόπο του ναυαγίου. Στο ταξίδι συμπεριλαμβάνονται και τρεις μέρες τρίωρων καταδύσεων.

iTravelling info:

Ίσως είναι τελευταία ευκαιρία να δει κάποιος τον Τιτανικό, καθώς τα βακτήρια, που έχουν ανακαλυφθεί στο ναυάγιο, αργά ή γρήγορα θα καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει από αυτό στα επόμενα 20 χρόνια.

Μπορείς να ξεναγηθείς στο ναυάγιο του Τιτανικού παρακάτω:

Comments