Ο Θοδωρής Ρέλλος και ο Γιάννης Αναστασάκης στο Jazz Chronicles - itravelling.gr

Ο Θοδωρής Ρέλλος και ο Γιάννης Αναστασάκης παρουσιάζουν την πρώτη τους κοινή δισκογραφική δουλειά  “HORSELOVERFAT” στο Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ.  

Ο Θοδωρής Ρέλλος και ο Γιάννης Αναστασάκης στο Jazz Chronicles - itravelling.gr

 

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 21.00 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) οι μουσικοί Θοδωρής Ρέλλος και Γιάννης Αναστασάκης, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Jazz Chronicles, παρουσιάζουν την πρώτη τους κοινή δισκογραφική δουλειά με τίτλο HORSELOVERFAT. Το υλικό και οι συνθέσεις αυτού του άλμπουμ δημιουργήθηκαν από τις ζωντανές εμφανίσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια και τους πειραματισμούς τους με τους φυσικούς ήχους των οργάνων και τα διηγήματα του γνωστού Αμερικανού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Philip K. Dick.

Ο Θοδωρής Ρέλλος είναι ένας από τους μουσικούς που καθόρισαν, και συνεχίζουν να καθορίζουν, τον ήχο της ελληνικής τζαζ τα τελευταία 30 χρόνια. Μέσα αλλά και έξω από τους Mode Plagal, ο ήχος του Θοδωρή Ρέλλου είναι συνυφασμένος με μερικές από τις πιο δημιουργικές στιγμές της σύγχρονης τζαζ αλλά και της πειραματικής σκηνής. Έχει συνεργαστεί με τον Μιχάλη Σιγανίδη, με τον οποίο κυκλοφόρησαν πρωτοποριακούς δίσκους από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, τους Χειμερινούς Κολυμβητές, τις Τρύπες, τους Φατμέ, κ.ά.

Ο Θοδωρής Ρέλλος και ο Γιάννης Αναστασάκης στο Jazz Chronicles - itravelling.gr

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερη προσέγγιση του στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του με την τεχνική του live-sampling και τα εφέ. Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου. Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Σαβίνα Γιαννάτου, Λένα Πλάτωνος, Μιχάλη Σιγανίδη, Φλώρο Φλωρίδη, Haig Yazdjian, Διονύση Σαββόπουλο κ.α.) ενώ, παράλληλα, δραστηριοποιείται και με το δικό του προσωπικό σχήμα, τους Elektronik Meditation.

Στη συναυλία τους στο ΚΠΙΣΝ θα τους συνοδεύσει η μοναδική Σαβίνα Γιαννάτου, αλλά και ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης, ένας από τους σπουδαιότερους τζαζ ντράμερ στην Ελλάδα.

Συντελεστές:

Θοδωρής Ρέλλος: βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο, φωνή

Γιάννης Αναστασάκης: ηλεκτρική κιθάρα, κλασική κιθάρα, effects, live-sampling, analog synth bass

Special guests: Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή / Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα / Ναταλία Μαντά: live-visuals

H σειρά συναυλιών Jazz Chronicles, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).                 

Comments