Ο Κώστας Μαλιάτσης Σάλας «μαγειρεύει» το ίντερνετ - itravelling.gr

Ο Κώστας Μαλιάτσης μιλάει στο itravelling.gr για τα νέα projects, το επάγγελμα του youTuber αλλά και για #yoleleis καταστάσεις.

Έχεις όρεξη για γέλιο; Τότε δεν έχεις παρά να πατήσεις αυτό το κανάλι στο YouTube και να γελάσεις με τη ψυχή σου. Είναι νέος, αστείος και το hot trend του ίντερνετ, ο λόγος για τον Κώστα Μαλιάτση Σάλα, τον οποίο συναντήσαμε λίγο πριν την παράσταση του «Comedy R-Evolution» στο Χυτήριο. Ο Κώστας Μαλιάτσης μίλησε στο itravelling.gr για τη συνεργασία του με τον Mikeius, τα μαγειρέματα με τον Φουντούλη, τα νέα του projects, αλλά και για #yoleleis καταστάσεις.

Αν και έχει σπουδάσει Οδοντιατρική, ο Κώστας Μαλιάτσης τα παράτησε (αφού όπως εξομολογείται δεν τον γέμιζε να φτιάχνει καφέδες) και ασχολήθηκε με το blog του «Ψυχής Ιατρείον» γράφοντας κείμενα, τα οποία οπτικοποιούσε στο Comedy Lab. Η επαφή του με την stand up comedy ξεκίνησε πολύ αργότερα, όταν κωμικοί τον καλούσαν στην σκηνή, μεταξύ αυτών ο Λάμπρος Φισφής και ο Γιώργος Χατζηπαύλου. Τα αστεία τα είχε, βρήκε και το θάρρος και τα τελευταία 3 χρόνια τον απολαμβάνουμε παρέα με τον Mikeius και εναλλάξ τον Jeremy και τον Ηλία Φουντούλη στη δική τους παράσταση στο θέατρο Χυτήριο.

Ο Κώστας Μαλιάτσης Σάλας «μαγειρεύει» το ίντερνετ - itravelling.gr

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Κώστας Μαλιάτσης Σάλας:

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το YouTube;

Ήταν κάτι, που παρακολουθούσα στο εξωτερικό από την αρχή του και δειλά δειλά το προσπάθησα και εγώ. Ξεκίνησα από το 2010 – 2011 με μικρά κωμικά videos και σκετσάκια.

Λατρεύουμε το «Θάψε το σενάριο». Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τον Mikeius;

Με τον Mikeius συναντηθήκαμε όταν φτιαχνόταν ακόμα το Comedy Lab. Τότε και οι δυο μας γράφαμε κείμενα στα προσωπικά μας blog, εγώ στο «Ψυχής ιατρείον», εκείνος στο «faeenamalaka» και του πρότεινα να κάνουμε μαζί παραστάσεις stand up comedy. Η αλήθεια είναι πως δέσαμε στο Θάψε το σενάριο, πατάει ο ένας στο αστείο του άλλου

Σχολιάζετε διάφορες ταινίες, ποια είναι η πιο καμένη ταινία που έχεις δει; Και ποια η αγαπημένη σου;

Δεν υπάρχει αμφιβολία, σίγουρα είναι το «The room». Από την άλλη, η αγαπημένη μου ταινία είναι «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» Σίγουρα!

Έχετε μια επιτυχημένη συνεργασία με μεγάλες εταιρείες, όπως το e-Food, όμως πολλοί από τους θαυμαστές σου λένε ότι «πουλήθηκες». Τι άποψη έχεις γι’ αυτό;

Δυστυχώς είναι μέσα στη δουλειά και αυτά. Όταν ο κόσμος καταλάβει πως δουλεύει η διαφήμιση στο YouTube και πως είναι ένα κανονικό επάγγελμα σαν τα άλλα πλέον, τότε δε θα μας παρεξηγεί τόσο. Πιστεύω πως σιγά – σιγά θα γίνει και αυτό.

Το Maliatsis Cooking είναι μία ακόμα επιτυχημένη εκπομπή στο YouTube. Πως αποφάσισες να πεις το ναι σ’ αυτό το Project;

Το Maliatsis Cooking ήταν μια κοινή ιδέα της ομάδας του Comedy Lab. Αρχικά, ξεκίνησε ως εκπομπή για το Netwix μεταξύ των σειρών του Mikeius και του Jeremy και το συνεχίσαμε αργότερα μόνοι μας. Το να πω το «ναι» μου ήταν πολύ φυσικό, γιατί όντως είμαι άσχετος με τη μαγειρική. Δε βλέπετε κάτι ψεύτικο εκεί, μπορώ όντως να κάψω την κουζίνα! (γελάει) Πάντως γενικά μ’ αρέσουν τα αυθόρμητα concepts σε αντίθεση με τα γραμμένα και πολύ στημένα.

Ποια η σχέση σου με την Αρχισυντάκτρια – Ηλίας Φουντούλης; Σχέση αγάπης ή μίσους;

Χαχα! Καθαρά σχέση αγάπης! Και φιλίας!

Maliatsis Cooking Live: Περιέγραψε μας την εμπειρία σου από την πρωτοποριακή αυτή ιδέα. Πως σου γεννήθηκε αυτή η ανάγκη και ποια τα συναισθήματα σου από την ανταπόκριση του κοινού;

Είναι ότι καλύτερο έχω δουλέψει και ζήσει μέχρι στιγμής. Ήταν μια ιδέα, που είχα εδώ και πολύ καιρό, βασισμένη σε κινήσεις Αμερικάνων youTubers, που παρακολουθούσα και με τη βοήθεια του Comedy Lab και του e-fοοd έγινε πραγματικότητα. Ο κόσμος μας εξέφρασε την αγάπη του τόσο έντονα, που δεν περιγράφεται με λόγια. Πραγματικά ευχαριστώ και ελπίζω να συνεχίσω να τους ικανοποιώ με πολλά videos.

Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο επεισόδιο σου στο Cooking και γιατί;

Ok, ακούγεται κλασσικό, αλλά είναι όλα αγαπημένα μου. Σοβαρά όλα τα νιώθω παιδιά μου.

Ο Κώστας Μαλιάτσης Σάλας «μαγειρεύει» το ίντερνετ - itravelling.gr

Πόσο εξοικειωμένο είναι το ελληνικό κοινό με την stand up comedy;

Πλέον είναι αρκετά εξοικειωμένο το ελληνικό κοινό στην stand up comedy και αυτό είναι πολύ καλό, καθώς υπάρχουν απίστευτα ταλαντούχοι κωμικοί στις σκηνές της Ελλάδας, που κάνουν φοβερή δουλειά!

Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο κοινό για εσένα;

Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο κοινό, υπάρχει όμως αυτό που με ρώτησες και προηγουμένως, εξοικειωμένο κοινό και κόσμος που δεν τον εκφράζει αυτό το είδος τέχνης – διασκέδασης.

Έχεις άγχος επί σκηνής;

Κι όμως ποτέ δεν είχα και ποτέ δε θα έχω. Πραγματικά νιώθω κάθε φορά λες και είμαστε όλοι στο σαλόνι μου και κάνουμε πλάκα. Είμαστε πολύ καλή παρέα με τον κόσμο από την πρώτη μέρα στην σκηνή.

3 χρόνια Comedy Revolution. Φέτος μαζί σας θα είναι ο Φουντούλης αντί για τον Jeremy. Πες μας τι έχουμε να περιμένουμε από την παράσταση και τις ώρες-μέρες παραστάσεων.

Φέτος νέα παράσταση, νέο πρόσωπο, άσχημο κιόλας (γελάει). Με νέα κείμενα, νέα εικαστικά, πολύ γέλιο -σας το υπογράφω αυτό- θα μπορείτε να μας δείτε κάθε Τετάρτη στο Χυτήριο. Ο κόσμος μας στηρίζει και γεμίζει το θέατρο κάθε φορά. Δεν υπάρχουν αρκετά ευχαριστώ γι’ αυτό, μόνο να συνεχίζουμε να δουλεύουμε γι’ αυτό το κοινό.

Η Ελλάδα περνάει τα τελευταία χρόνια μια πολύ δύσκολη φάση. Εσύ έχεις μείνει έστω και λίγα χρόνια εκτός χώρας, σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις όλα και να μεταναστεύσεις;

Ναι, ειδικά πέρσι το καλοκαίρι ήταν μία από αυτές τις στιγμές, που το σκέφτηκα σοβαρά. Πλέον όμως πιστεύω πως όντως η κρίση δίνει ευκαιρίες, αρκεί να ψάξεις στην σωστή πλευρά και αυτή δεν είναι άλλη από το να είσαι ο εαυτός σου και να βασιστείς στη δημιουργικότητά σου.

Ο Κώστας Μαλιάτσης Σάλας «μαγειρεύει» το ίντερνετ - itravelling.gr

Επάγγελμα youΤuber. Πιστεύεις ότι είναι dream job;

Για εμένα είναι σίγουρα και θα είναι κάτι που θα συνεχίσω να κάνω χρόνια.

Τι θα συμβούλευες τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο του διαδικτύου;

Να το κάνουν ΧΘΕΣ! Το ίντερνετ, είτε είναι video, είτε κείμενα, είναι τα ΠΑΝΤΑ πλέον. Είναι μια ευκαιρία, που πρέπει να αρπάξεις και να το προσπαθήσεις έστω και μία φορά. Σίγουρα στην αρχή πας ξυπόλυτος στα αγκάθια, όμως η καλή δουλειά θα φανεί! Δουλέψτε και δε θα χάσετε!

Ποια είναι η πιο ντροπιαστική στιγμή στη ζωή σου;

Δεν μου έρχεται αυτή τη στιγμή, οπότε καταλαβαίνεις πόσες πολλές είναι. Είμαι γεμάτος από ντροπιαστικές στιγμές….

Τι αγαπάς και τι σε εκνευρίζει στους ανθρώπους;

Αγαπάω την ειλικρίνεια και ας είναι πολλές φορές σκληρή και μισώ την αχαριστία.

Ο Κώστας Μαλιάτσης Σάλας «μαγειρεύει» το ίντερνετ - itravelling.gr

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media;

Είμαστε σαν αδερφάκια. Είναι μέρος της δουλειάς μου και του δεσίματος μου με το κοινό μου και καθημερινά ανανεώνω το υλικό μου στα social media.

Πως διαχειρίζεσαι τη δημοφιλία σου στο δρόμο, σε social media;

Είμαι πολύ άνετος σε αυτό το κομμάτι. Όπως είπα και πριν είμαστε όλοι φίλοι, δεν το βλέπω κάπως και είναι τέλειο αυτό!

Και η σχέση με τις γυναίκες; Είναι εύκολη όταν κάποιος πλέον είναι πιο αναγνωρίσιμος;

Νομίζω πως είναι λίγο – πολύ το ίδιο. Δεν έχει να κάνει με το να είσαι δημοφιλής, τουλάχιστον δεν ισχύει με μένα, με αυτά τα μούτρα που έχω τι περίμενες; Χαχα! Αλλά παράπονο δεν έχω…

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;

Δύσκολη ερώτηση, ούτε και εγώ δεν ξέρω την απάντηση. Σίγουρα σκέφτομαι να σας κάνω να γελάτε ακόμα. Σε 10 χρόνια από τώρα θα ήθελα να έχω δημιουργήσει περιεχόμενο, το οποίο να έχει μείνει.

Ο Κώστας Μαλιάτσης Σάλας «μαγειρεύει» το ίντερνετ - itravelling.gr

Ποιο θα ήταν το τέλειο project δουλειάς για εσένα που ακόμα δεν έχει κάνει και θα ήθελες;

Αα, αυτό δε θα το πω εδώ, αλλά δεν αργεί. Σας φυλάω έκπληξη και θα τη δείτε σύντομα!

Μίλησε μας για τα νέα σου σχέδια. Τι να περιμένουμε;

Νέα projects γράφονται συνεχώς χωρίς υπερβολή και όλα θα είναι on camera. Στο ίντερνετ πρέπει να είσαι συνεχώς δραστήριος και εγώ αυτό κάνω. Ήδη τρέχει μια εκπομπή με την Λυδία Παπαϊωάννου κάθε Τρίτη στο κανάλι του Comedy Lab και συνεχώς νέα videos στο κανάλι μου. Σας περιμένω!

Τον Κώστα Μαλιάτση Σάλα μπορείτε να τον δείτε στην παράσταση Comedy R-Evolution στο Χυτήριο κάθε Τετάρτη. Για μεγαλύτερη δόση, μπείτε στο προσωπικό κανάλι του στο YouTube.

Comments