Νέο Nissan Qashqai: The Return of the King!

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai έφτασε με κάθε επισημότητα στη χώρα μας και αποδεικνύει γιατί θεωρείται ο «Βασιλιάς» των Crossover.

Το πρώτο Nissan Qashqai παρουσιάστηκε το 2007 και ουσιαστικά δημιούργησε μια νέα κατηγορία, αυτή των γνωστών και ως «Crossover». Το 2014 ακολούθησε η δεύτερη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη εμπορική πορεία της προηγούμενης. Και κάπως έτσι το Qashqai εδραιώθηκε στην κορυφή της κατηγορίας του.

Στα τέλη του 2017 οι άνθρωποι της Nissan ανανέωσαν το δημοφιλές μοντέλο τους, όσο και το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Και φτάσαμε στο 2021 για να μας συστηθεί με κάθε επισημότητα η τρίτη γενιά του «βασιλιά των Crossover». Δηλαδή του μοντέλου με τις πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συνταγή της επιτυχίας

Νέο Nissan Qashqai: The Return of the King!

Η Nissan έχει διατηρήσει τις βασικές αρχές που οδήγησαν στην ανάπτυξη των δύο προηγούμενων γενεών του Qashqai. Το ιαπωνικό μοντέλο συνδυάζει την κομψή εμφάνιση με την απαραίτητη πρακτικότητα. Παράλληλα, χάρη στη νέα προηγμένη πλατφόρμα Alliance CMFC, ανεβάζει εκ νέου τον πήχη στην κατηγορία των Crossover.

Η ίδια εντυπωσιακή εικόνα συνεχίζεται και στην καμπίνα επιβατών του νέου Qashqai. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών κλέβει την παράσταση και ενσωματώνει το σύστημα πλοήγησης. Πίσω από αυτό συναντάμε το «Head Up Display» των 10,8 ιντσών, σε μια από τις μεγαλύτερες εφαρμογές σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Στην κορυφή του ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη αφής των 9 ιντσών, η οποία παρέχει έλεγχο στις επιμέρους λειτουργίες του αυτοκινήτου. Τα δημοφιλή Android Auto και Apple CarPlay διατίθενται ως στάνταρ, ενώ υπάρχουν ακόμη WiFi, οι υπηρεσίες NissanConnect, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης μέχρι 7 συσκευών!

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Νέο Nissan Qashqai: The Return of the King!

Το νέο Nissan Qashqai είναι εξοπλισμένο με την επόμενη γενιά του συστήματος υποστήριξης οδηγού ProPILOT, προσφέροντας μεγαλύτερη υποστήριξη στον οδηγό. Το ProPILOT με Navi-link όπως ονομάζεται πλέον, έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την κόπωση και το άγχος κατά την οδήγηση. Την ίδια στιγμή είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, για τη μέγιστη προστασία οδηγού κι επιβατών.

Πέρα από το Adaptive Cruise Control με αυξημένες δυνατότητες, εξαιρετικά σημαντική είναι η προειδοποίηση «πλευρικής προστασίας» σε αστικές συνθήκες. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο επαφής με ένα αντικείμενο στο πλάι του οχήματος.

Επιπλέον, το νέο Qashqai μπορεί να παρέμβει για να αποτρέψει μια σύγκρουση κατά την οπισθοπορεία στο χώρο στάθμευσης. H αναβάθμιση στην υπάρχουσα ειδοποίηση «Ανίχνευσης Κινούμενων Αντικειμένων», εφαρμόζει τα φρένα για να σταματήσει το αυτοκίνητο αν εντοπιστεί κινούμενο εμπόδιο.

Το Nissan Intelligent Forward Emergency Braking με προγνωστική λειτουργία διαθέτει προηγμένη τεχνολογία ραντάρ. Οι αισθητήρες μπορούν να «διαβάσουν» το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο για να ανιχνεύσουν εάν ένα όχημα φρενάρει ξαφνικά. Τότε το σύστημα θα ενεργοποιήσει τα φρένα για να μειώσει την πιθανότητα σύγκρουσης.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των τεχνολογιών ασφαλείας στο νέο Qashqai είναι ο νέος κεντρικός αερόσακος. Αναπτύσσεται μεταξύ των δύο μπροστινών καθισμάτων, για να εμποδίσει τους επιβάτες της μπροστινής σειράς να έρθουν σε επαφή σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης.

Ένας νέος υβριδικός κόσμος

Νέο Nissan Qashqai: The Return of the King!

Την ίδια στιγμή, στην «καρδιά» του Nissan Qashqai συναντάμε δύο μηχανικά σύνολα. Ο βασικός κινητήρας είναι ο 1,3 λίτρων βενζίνης, ο οποίος ενσωματώνει ήπια υβριδική τεχνολογία. Διαθέτει δύο εκδόσεις ισχύος, 140 και 160 ίππων, καθώς και 240 και 260 Nm ροπής αντίστοιχα.

Η μετάδοση της κίνησης πραγματοποιείται στους εμπρός τροχούς, μέσω χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων. Η επιλογή της τετρακίνησης συνοδεύεται από ένα CVT αυτόματο κιβώτιο, αλλά για την ισχυρότερη έκδοση των 160 ίππων. Επιπροσθέτως, είναι διαθέσιμα πέντε οδηγικά προγράμματα: Standard, Eco, Sport, Snow και Off–Road.

Αναλυτικά οι τιμές του νέου Nissan Qashqai στην Ελλάδα:

2WD MT6

1.3P DiG-T 140 PS Hybrid Elite από 24.490 ευρώ

1.3P DiG-T 140 PS Hybrid Premium από 26.790 ευρώ

1.3P DiG-T 140 PS Hybrid N-Connecta από 28.990 ευρώ

1.3P DiG-T 140 PS Hybrid N-Connecta Feel από 30.990 ευρώ

1.3P DiG-T 140 PS Hybrid Techna από 32.990 ευρώ

2WD Χ-Tronic

1.3P DiG-T 158 PS Hybrid X-Tronic Premium από 29.790 ευρώ

1.3P DiG-T 158 PS Hybrid X-Tronic N-Connecta από 31.990 ευρώ

1.3P DiG-T 158 PS Hybrid X-Tronic N-Connecta Feel από 33.990 ευρώ

1.3P DiG-T 158 PS Hybrid X-Tronic Techna από 35.990 ευρώ

4WD

1.3P DiG-T 158 PS Hybrid X-Tronic 4WD N-Connecta από 33.990 ευρώ

1.3P DiG-T 158 PS Hybrid X-Tronic 4WD N-Connecta Feel από 35.990 ευρώ

1.3P DiG-T 158 PS Hybrid X-Tronic 4WD Techna από 37.990 ευρώ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments