Navarino Challenge: Αέρας ανανέωσης, ευεξίας και γαστρονομικών εξερευνήσεων - itravelling.gr

Νέες δράσεις, αθλήματα και γαστρονομικές δραστηριότητες μας περιμένουν στο ανανεωμένο Navarino Challenge τον Οκτώβριο.

Για 12η συνεχόμενη χρονιά το Navarino Challenge μας περιμένει στην Πύλο για να μας μυήσει στον κόσμο του αθλητισμού, της ευεξίας και της μακροζωίας. Στις 18 – 20 Οκτωβρίου, ο αθλητισμός θα μας ενώσει και θα γίνουμε όλοι μέλος μιας ομάδας που μαθαίνει να ζει όμορφα, να μένει δυνατός/ή και να εξερευνά νέα μονοπάτια, είτε αθλητικά, είτε γαστρονομικά.

Navarino Challenge: Αέρας ανανέωσης, ευεξίας και γαστρονομικών εξερευνήσεων - itravelling.gr

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Navarino Challenge μας έφερε έως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με την παρουσία εξέχοντων προσωπικοτήτων του αθλητισμού και του τουρισμού, μας εισήγαγε στο ανανεωμένο πρόγραμμα του Navarino Challenge. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτης Καρβέλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Μιχελόγγονας. Αντίστοιχα, πρεσβευτές, όπως οι Κωνσταντίνος Καρνάζης, Κώστας Κατσουράνης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Γεωργία Καλτσή, Γιώργος Λαζαρίδης και χορηγοί της διοργάνωσης έδωσαν το παρόν.

Ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος

Navarino Challenge: Αέρας ανανέωσης, ευεξίας και γαστρονομικών εξερευνήσεων - itravelling.gr

Στον online χαιρετισμό της, η υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε: «Το Navarino Challenge είναι ένας θεσμός που προάγει τον αθλητισμό, την υγεία και τον πολιτισμό με πλήθος δράσεων που έχουν ως φόντο την πανέμορφη Μεσσηνία και τις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, ενός πρωτοπόρου, σε παγκόσμιο επίπεδο, προορισμού φιλοξενίας που εγγυάται μια αξέχαστη εμπειρία σε θεατές και συμμετέχοντες. Η διοργάνωση συγκεντρώνει στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν σε μία ήπια και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές που για πάνω από μια δεκαετία εργάζονται για να αναδείξουν το Navarino Challenge σε ένα γεγονός διεθνούς απήχησης».

Ζήτημα δημόσιου συμφέροντος η ανάπτυξη του αθλητισμού

Navarino Challenge: Αέρας ανανέωσης, ευεξίας και γαστρονομικών εξερευνήσεων - itravelling.gr

Αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε ότι η ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας είναι ζήτημα δημοσίου συμφέροντος για τέσσερις κυρίως λόγους. Αρχικά, τόνισε τη σημασία της προώθησης της υγείας υγείας των πολιτών. Δεύτερον, αναφέρθηκε στην καλλιέργεια αξιών κυρίως για τις νέες γενιές. Επίσης, πρόσθεσε την σημαντικότητα στην ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό, ενώ τέλος μίλησε για την οικονομική ανάπτυξη. Το Costa Navarino τόνισε ότι συνδυάζει και τα τέσσερα αυτά στοιχεία και αναδεικνύουν το πολύ πλούσιο δυναμικό που έχει η χώρα μας στον αθλητικό τουρισμό. Εξήγησε παράλληλα γιατί η Ελλάδα αποτελεί μια από τις «ναυαρχίδες» της χώρας μας σε αυτόν τον τομέα.

Navarino Challenge: Αέρας ανανέωσης, ευεξίας και γαστρονομικών εξερευνήσεων - itravelling.gr

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: «Είναι τιμή και χαρά μας που συμμετέχουμε στο Navarino Challenge ακόμα μια φορά. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος στηρίζει από την πρώτη χρονιά (2013) αυτή την προσπάθεια και μαζί με τους διοργανωτές έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό στον Δήμο μας. Φέτος η διοργάνωση του Navarino Challenge κλείνει ταυτόχρονα με τη μεγάλη γιορτή των Ναυαρινείων που τιμά την ιστορία όλων των εθνών που συμμετείχαν, αλλά και των ανθρώπων που πέρασαν στην αθανασία βάζοντας τη σφραγίδα για την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Σας περιμένουμε με πολλές δράσεις και φέτος στον Δήμο Πύλου–Νέστορος».

Το Navarino Challenge υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Μιχελόγγονας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Navarino Challenge αποτελεί για εμάς ένα υπόδειγμα για το πώς μπορείς να διοργανώσεις ένα επιτυχημένο project στην Πελοπόννησο. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση, αναδεικνύεται όχι μόνο η αξία του αθλητισμού, αλλά και η τουριστική δυναμική της περιοχής μας. Ο θεσμός αυτός συμβάλλει σημαντικά στην προβολή της Πελοποννήσου ως προορισμού, προσελκύοντας επισκέπτες από διάφορα μέρη του κόσμου και ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους, προάγει την υγεία και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των κοινοτήτων. Το Navarino Challenge είναι ένα ζωντανό παράδειγμα αυτών των αξιών».

Navarino Challenge: Αέρας ανανέωσης, ευεξίας και γαστρονομικών εξερευνήσεων - itravelling.gr

Στη συνέχεια ο Πρεσβευτής του Ελληνικού Τουρισμού και Υπερμαραθωνοδρόμος, Κωνσταντίνος Καρνάζης τόνισε: «Έχω ταξιδέψει και έχω λάβει μέρος σε πολλές αθλητικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Το Navarino Challenge είναι παγκόσμιος ηγέτης ως προς τον αριθμό των αθλημάτων και δραστηριοτήτων που παρουσιάζει καθώς επίσης, για την ποιότητα του ως διοργάνωση. Είναι τιμή μου που αποτελώ μέρος αυτού του κορυφαίου γεγονότος που παρουσιάζει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα στον αθλητισμό, τη γαστρονομία, τη φιλοξενία και τον πολιτισμό».

Navarino Challenge: Αέρας ανανέωσης, ευεξίας και γαστρονομικών εξερευνήσεων - itravelling.gr

Στροφή από την ευεξία στην μακροζωία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ActiveMedia Group, κ. Άκης Τσόλης ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρουσίασή του: «Το 2019 μιλάγαμε για ευεξία ή wellness, ενώ σήμερα η νέα τάση ή πιο σωστά το μεγάλο στοίχημα είναι η μακροζωία ή longevity, πως θα ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα. Με το παγκόσμιο μήνυμα ‘ο αθλητισμός ενώνει’ σας περιμένουμε στην Costa Navarino και την Πύλο για το 12ο και πιο πλούσιο σε δραστηριότητες Navarino Challenge».

Navarino Challenge: Αέρας ανανέωσης, ευεξίας και γαστρονομικών εξερευνήσεων - itravelling.gr

Γαστρονομικές εξερευνήσεις στο Navarino Challenge

Μία ακόμα έκπληξη που περιμένει τους συμμετέχοντες – επισκέπτες του Navarino Challenge είναι ο συνδυασμός γαστρονομίας και αθλητισμού από την Miele. Σύμφωνα με τον Managing Director της Miele, κ. Θάνο Κυριαζή: «Η Miele Hellas ως platinum χορηγός φέτος, στηρίζει για 3η συνεχή χρονιά το κορυφαίο Wellness and Sports Tourism event της Ευρώπης. Ένα πραγματικά μοναδικό event του οποίου οι αξίες ταυτίζονται με εκείνες της Miele. Αξίες όπως το ήθος, η ευγενής άμιλλα, η συμπερίληψη της διαφορετικότητας, η κοινωνική συνεισφορά και το πάθος για συνεχή εξέλιξη και δημιουργία ποιότητας! Γιορτάζουμε λοιπόν σήμερα αυτή τη σπουδαία συνάντηση αξιών και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τέτοιου είδους δράσεις, για έναν αρμονικό τρόπο ζωής βασισμένο στη βιωσιμότητα, στην άσκηση και στην ισορροπημένη διατροφή».

Navarino Challenge: Αέρας ανανέωσης, ευεξίας και γαστρονομικών εξερευνήσεων - itravelling.gr

Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Το Navarino Challenge δεν είναι απλά ένα event αθλητισμού και ευεξίας, αλλά κάθε χρόνο προάγει την αξία του εθελοντισμού. Ειδικότερα, η Corporate Affairs Manager του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, κα. Μάιρα Πασσιά δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ως Όμιλος, πιστεύουμε στη δύναμη της κίνησης και μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, έχουμε ως σκοπό να δημιουργούμε συναισθήματα και να μεταμορφώνουμε τις ζωές των ανθρώπων μέσα από την εξερεύνηση και την ανθρώπινη επαφή. Η ακεραιότητα, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η αριστεία και η αξιοπιστία είναι οι θεμελιώδεις αξίες που μας καθοδηγούν καθημερινά οι οποίες ταυτίζονται με αυτές του Navarino Challenge και βρίσκονται παράλληλα στους πυλώνες ΕΚΕ μας. Συμμετέχουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Navarino Challenge με όλη την κοινότητά μας. Θα είμαστε δίπλα σε κορυφαίους αθλητές όπως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο Παύλος Καγιαλής, ο Ιωάννης Ορφανός, ο Δημήτρης Παπανικολάου και θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις συνεργασίες μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Humanity Greece και φυσικά τον Θανάση Χούντρα, με μια σειρά ανακοινώσεων και δράσεων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα».

Navarino Challenge: Αέρας ανανέωσης, ευεξίας και γαστρονομικών εξερευνήσεων - itravelling.gr

Από αριστερά: εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, κ. Θανάσης Χούντρας, Corporate Affairs Manager Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, κα. Μάιρα Πασσιά, εμπνεύστρια του Humanity Greece, κα. Γεωργία Παράσχου / photo by Zagas Photography @ Navarino Challenge

Αντίστοιχα, η εμπνεύστρια του Humanity Greece, κα. Γεωργία Παράσχου δήλωσε: «Μέσα από το Navarino Challenge, προάγονται οι κοινές αξίες που συνδέουν τον Αθλητισμό και τον Εθελοντισμό, δίνοντας την ευκαιρία τόσο σε νέες και νέους να συνδράμουν δυναμικά στην τριήμερη διοργάνωση όσο και στην ανάδειξη σπουδαίων ομάδων της Κοινωνίας των Πολιτών. Για ακόμη μια χρονιά, το «Sharing is Caring» θα στηρίξει 12 μη κερδοσκοπικούς φορείς, οι οποίοι επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, περιβαλλοντικό και φιλοζωικό έργο. Η δράση αυτή, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δημοπρασίες που γίνονται στην Ελλάδα και στόχο έχει να στηρίξει ουσιαστικά φορείς και εθελοντικές ομάδες».

Navarino Challenge και ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ εκπαιδεύουν τους νέους οδηγούς

Μια ακόμα σημαντική δράση είναι το πρόγραμμα «Drive Change. Move Safe» σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή ασφαλούς οδήγησης, κ. Θανάσης Χούντρας και τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ. Ο κ. Χούντρας ευχαρίστησε θερμά τον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ για την εμπιστοσύνη και την όλη συνεργασία. Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ υιοθέτησε το θεωρητικό πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας «Drive Change. Move Safe», το οποίο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 εκπαίδευσε περισσότερους από 1.000 νέους και νέες. «Στόχος μας πλέον, μέσω του Navarino Challenge, είναι να εκπαιδεύσουμε τους νέους και τις νέες της Μεσσηνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

iTravelling info:

Για να μη χάνεις χρόνο, κάνε την εγγραφή σου στο τρέξιμο εδώ. Οι συμμετέχοντες στο τρέξιμο μπορούν να λάβουν άμεσα μέρος στις διαδρομές των 21,1χλμ, 10χλμ, 5χλμ και 1χλμ. Ο παιδικός αγώνας διεξάγεται χωρίς κόστος συμμετοχής.

Για να απολαύσεις ένα μοναδικό τριήμερο με υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Κλείσε τη διαμονή σου εδώ.

Comments