Μια διαφορετική ξενάγηση στο πραγματικό Κάστρο του Κόμη Δράκουλα - itravelling.gr

Ζούμε «τρομακτικές» στιγμές παρέα με τον Κόμη Δράκουλα. Επισκεπτόμαστε τα κάστρα του περιβόητου βρικόλακα και μοιραζόμαστε την εμπειρία μαζί σου. Αντέχεις;

Θέλεις να ζήσεις για λίγο στο Κάστρο του Κόμη Δράκουλα; Λατρεύεις τις τρομακτικές ιστορίες; Τι κι αν πολλοί το συνδυάζουν με το ξενόφερτο Halloween, οι τουρίστες τρέχουν στη Ρουμανία για παρόμοιες ιστορίες όλο το χρόνο. Ο λόγος για το μύθο του διαβόητου βρικόλακα και τις ξεναγήσεις στο κάστρο του.

Το iTravelling.gr μπήκε στον πειρασμό και έκλεισε εισιτήρια για Ρουμανία και το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Κόμη Βλαντ

Μια διαφορετική ξενάγηση στο πραγματικό Κάστρο του Δράκουλα - itravelling.gr

Ο Βλαντ Ντρακούλ Γ’ γεννήθηκε το 1431 στην Τρανσυλαβανία. Κατά τη διπλωματική συνάντηση του 1442 με τον σουλτάνο Μουράτ Β’ έπεσε σε παγίδα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, κρατώντας ομήρους εκείνον και τους γιους του. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του είδε τα οθωμανικά βασανιστήρια με την πρακτική του «παλουκώματος», την ίδια τακτική που χρησιμοποίησε αργότερα για να εκδικηθεί για το θάνατο της οικογένειάς του αλλά και για να προστατέψει την περιοχή του.

Ο μύθος από την άλλη θέλει τον Βλαντ να ζήτησε βοήθεια μέσω μαύρης μαγείας για να σώσει τόσο την οικογένεια του, όσο και τον λαό του από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταμορφώνοντας τον εαυτό του σε βρικόλακα κατάφερε να πολεμήσει ένα μεγάλο στρατό πίνοντας του το αίμα. Περισσότερα για τη δράση του Βλαντ ως βρικόλακα μάθαμε από το βιβλίο του Στόκερ του 1897 αλλά και από μετέπειτα μεταφορές του στον κινηματογράφο.

Κάστρο Μπραν, το πρώτο κάστρο του Κόμη Δράκουλα

Μια διαφορετική ξενάγηση στο πραγματικό Κάστρο του Δράκουλα - itravelling.gr

Ταξιδεύοντας ως τη Ρουμανία θα συναντήσουμε το διάσημο κάστρο Μπραν. Αυτό κάστρο δέχεται καθημερινά εκατομμύρια τουρίστες ανά τον κόσμο, που θέλουν να περπατήσουν στα χνάρια του Κόμη Δράκουλα. Παρόλο που διαφημίζεται για τις «σκοτεινές» του δυνάμεις και διοργανώνονται μέχρι και βραδινές ξεναγήσεις για τυχόν θεάσεις φαντασμάτων, το κάστρο Μπραν δεν είναι σίγουρα στοιχειωμένο, αλλά ούτε και το βασικό κάστρο του Κόμη Δράκουλα.

Μια διαφορετική ξενάγηση στο πραγματικό Κάστρο του Δράκουλα - itravelling.gr

Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο κάστρο αποτελεί το πρώτο σπίτι του κόμη Βλαντ. Κατά τη ξενάγηση στο κάστρο Μπραν θα δούμε ένα κάστρο με καταπληκτική αρχιτεκτονική, πολλές σκάλες με δωμάτια που διατηρούν διακόσμηση της εποχής, μια τεράστια βιβλιοθήκη,  μια ακόμα έκθεση με όργανα βασανιστηρίων και κατάστημα με σουβενίρ. Για όποιον δεν του κοπεί η όρεξη, υπάρχει το εστιατόριο του κάστρου με θέα τα Καρπάθια Όρη.

Κάστρο Ποϊενάρι, το πραγματικό κάστρο του Κόμη Δράκουλα

Μια διαφορετική ξενάγηση στο πραγματικό Κάστρο του Δράκουλα - itravelling.gr

Εάν αντέχεις την ανάβαση και νιώθεις αρκετά θαρραλέος, τότε ακολούθησε μας στο πραγματικό κάστρο του Κόμη Δράκουλα, το οποίο μας περιμένει λίγο πιο μακριά από εκεί. Ο λόγος για το κάστρο Ποϊενάρι, το οποίο βρίσκεται απομονωμένο σε μια δύσβατη περιοχή της Βλαχίας. Με απόκοσμη ατμόσφαιρα, το κάστρο αυτό είναι που πρωταγωνιστεί σε όλες τις «τρομακτικές» ιστορίες για το διαβόητο βρικόλακα. Για να επισκεφτείς το συγκεκριμένο κάστρο έχει κάποιες δυσκολίες. Αρχικά, θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου ξεναγό, καθώς το μέρος θεωρείται λίγο επικίνδυνο. Η συγκοινωνία δεν είναι τακτική στην περιοχή, οπότε ενημερώσου πριν ξεκινήσεις για το δρόμο του Βρικόλακα. Εάν ξεπεράσεις τα παραπάνω θέματα, οπλίσου με υπομονή και μπόλικο νερό, γιατί θα πρέπει να ανέβεις μια τσιμεντένια σκάλα στα 1.480 μέτρα. Κούραση θα έχει, όμως η θέα στα φαράγγια και τις λίμνες θα σε ανταμείψει!

Μια διαφορετική ξενάγηση στο πραγματικό Κάστρο του Δράκουλα - itravelling.gr

iTravelling info:

Τι πρέπει να ξέρεις πριν επισκεφτείς τα κάστρα του Κόμη Δράκουλα:

Εάν θέλεις να ακολουθήσεις τα group ξεναγήσεων, κλείσε από νωρίς τη θέση σου γιατί δέχεται επισκέψεις από όλο τον κόσμο.

Αν πάλι αποφασίσεις να κάνεις ένα road trip, καλό θα είναι το αυτοκίνητό σου να φορά χειμερινά λάστιχα και να έχεις μαζί σου αλυσίδες. Ο καιρός στα Καρπάθια Όρη είναι απρόβλεπτος!

Τα εισιτήρια στα κάστρα δεν ξεπερνούν τα 5 ευρώ.

Comments