Μέχρι που θα έφτανες για το καλύτερο ράμεν; - itravelling.gr

Σου βρήκαμε το καλύτερο ράμεν, το οποίο μαγειρεύεται 15 ώρες και είναι κρυμμένο στα βάθη της Ιαπωνίας.

Το ράμεν, η εκλεκτή λιχουδιά της Ιαπωνίας, έχει κατακτήσει τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, τα οποία σερβίρουν ιαπωνικό φαγητό. Η διάσημη ιαπωνική σούπα έχει κερδίσει τις καρδιές τόσο των θαυμαστών της ιαπωνικής γαστρονομίας, όσο και των foodies όλου του κόσμου, που ψάχνουν ιδιαίτερες γεύσεις σε κάθε τόπο. Εσύ πόσο μακριά θα έφτανες για να απολαύσεις το καλύτερο ράμεν της Ιαπωνίας;

Εάν τα χιλιόμετρα και ο κόπος για εσένα δεν μετρούν μπροστά στη γεύση, τότε στα βόρεια της Ιαπωνίας βρίσκεται ο παράδεισος σου! Ο λόγος για το Rishiri Island και το οικογενειακό κατάστημα Rishiri Ramen Miraku, όπου θα βρεις το εκλεκτό ράμεν. Εάν αναρωτιέσαι ακόμα γιατί είναι εκλεκτό, ίσως η πληροφορία πως για να μαγειρευτεί χρειάζεται 15 ώρες, θα σε καλύψει!

Μέχρι που θα έφτανες για το καλύτερο ράμεν; - itravelling.gr

Για να επισκεφτείς το Rishiri Ramen Miraku θέλει κόπο και υπομονή! Θα χρειαστεί να πάρεις ένα συνδυασμό αεροπλάνων, τρένων και πλοίων για να φτάσεις στο νησί του βορειότερου άκρου της Ιαπωνίας. Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει ακόμα μια φήμη, εκτός από το καλύτερο ράμεν, το περίεργο ωράριό του. Ειδικότερα, το Rishiri Ramen Miraku λειτουργεί από το 2007 και μένει ανοιχτό μόνο δυόμιση ώρες την ημέρα, από τις 11:30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Ο λόγος; Μα φυσικά η χρονοβόρα διαδικασία για τη συλλογή τοπικών προϊόντων και μαγειρέματος ώστε να κρατά την ποιότητα και τη γεύση πάντα ψηλά!

Μέχρι που θα έφτανες για το καλύτερο ράμεν; - itravelling.gr

Δες ΕΔΩ πώς θα φας άνετα με chopsticks 

Ειδικότερα, οι δύο ζωμοί της σούπας, ένας ζωικής και ένας φυτικής προέλευσης από φύκια Kombu για να γίνουν χρειάζονται 15 ώρες περίπου. Οι ζωμοί αυτοί αναμειγνύονται και δημιουργείται μια γλυκόξινη γεύση, που εκστασιάζει όλους όσους την δοκιμάζουν!

Πάρε μια γεύση για το καλύτερο ράμεν από το παρακάτω video:

Comments