Μαύρα Βόλια: Η μαύρη παραλία της Χίου - iTravelling

Η παραλία Μαύρα Βόλια, η οποία πήρε το χρώμα της από την έκρηξη ενός ηφαιστείου στην αρχαιότητα, μαγεύει ακόμα τους επισκέπτες της.

Μία παραλία της Χίου έχει κλέψει τις εντυπώσεις Ελλήνων και ξένων τουριστών. Τα περίεργα χρώματά της, οι πέτρες αλλά και τα βαθιά νερά της παραλίας δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν. Ο λόγος για τα Μαύρα Βόλια της Χίου, τη διάσημη παραλία του νησιού. Τα Μαύρα Βόλια βρίσκονται περίπου 30 χλμ από την πόλη και δίπλα στο χωριό Εμπορειός. Εκτός από τα περίεργα χρώματα και τη σύνθεση της, μια «σκοτεινή» ιστορία κρύβει η παραλία, που δεν είναι άλλη από την έκρηξη ενός ηφαιστείου…

Η παραλία Μαύρα Βόλια, γνωστή και ως Μαύρος γιαλός, είναι στην ουσία μια κατάμαυρη παραλία με κρυστάλλινα, βαθιά και κυρίως παγωμένα νερά. Λόγω των μαύρων πετρών, που προήλθαν από την έκρηξη του ηφαιστείου στην αρχαιότητα, η θάλασσα παίρνει και εκείνη ένα σκούρο χρώμα. Τα Μαύρα Βόλια βρίσκονται κοντά στο –πλέον ανενεργό- ηφαίστειο Ψάρωνας στο οποίο χρωστάει τα στρογγυλά, γυαλιστερά, μαύρα βότσαλα της.

Δείτε το video:

Comments