Μάθε τι δεν πρέπει να κάνεις σε κάθε χώρα - iTravelling

Αφού έφτιαξες βαλίτσα, μάθε τι δεν πρέπει να κάνεις σε κάθε χώρα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να φύγεις χωρίς πρόστιμο!

Όλοι περιμένουμε το κάθε μας ταξίδι με ανυπομονησία! Αφού οργάνωσες το ταξίδι σου, έφτιαξες βαλίτσα, σειρά έχουν οι κανόνες. Μπορεί η Μέση Ανατολή να φημίζεται για τους αυστηρούς κανόνες και θεσμούς της, όμως δεν είναι μόνο εκεί αυστηρά τα πράγματα. Εάν δε θέλεις να δεις της φυλακής τα σίδερα και να ξοδέψεις χρήματα μόνο για διασκέδαση και όχι για πρόστιμα, μάθε τι δεν πρέπει να κάνεις σε κάθε χώρα.

Το itravelling.gr σου βρήκε τι δεν πρέπει να κάνεις σε κάθε χώρα. Ακολουθούν οι 7 πιο διάσημοι προορισμοί σε Ευρώπη και Ασία.

Φλωρεντία, Ιταλία

Εάν ταξιδεύεις για Φλωρεντία, καλό θα είναι να είσαι με γεμάτο το στομάχι πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εκδρομή Γιατί; Από φέτος απαγορεύεται να φας κάποιο σνακ ή να πιεις αναψυκτικό στο δρόμο, δίπλα σε κεντρικές εκκλησίες και πλατείες. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, αυτό θεωρείται δείγμα ασέβειας προς την πόλη και τα ιστορικά της μνημεία. Γι’ αυτό φάε καλό πρωινό και βρες τα κατάλληλα εστιατόρια ανάλογα με το ποιες περιοχές θα εξερευνήσεις.

Σιγκαπούρη

Στην εξωτική Σιγκαπούρη θα δεις αρκετά περίεργα πράγματα στην καθημερινή τους ζωή και λίγες απαγορεύσεις. Αυτό όμως δεν ισχύει για την αγαπημένη σου τσίχλα. Οι ντόπιοι μισούν να βλέπουν ανθρώπους να μασούν τσίχλες. Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε από τους τουρίστες, που πετούσαν στα πεζοδρόμια τις τσίχλες τους, αρά… άφησε το πακέτο για την Ελλάδα.

Ρωσία

Όσο κι αν βαριέσαι να πλύνεις το αυτοκίνητο, στη Ρωσία θα υποχρεωθείς να το κάνεις! Κι όμως η ρωσική αστυνομία επιβάλλει σε όλους να πλένουν το αυτοκίνητό τους για να βλέπουν τις πινακίδες καθαρά. Είτε κάνεις ένα ονειρικό road trip στη Ρωσία, είτε νοικιάσεις αυτοκίνητο εκεί, έχει στο νου σου το καθάρισμα…

Γαλλία

Οι λεπτεπίλεπτοι Γάλλοι δεν αντέχουν  να τους ζητάς δανεικά, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα cent.

Αγγλία

Σε περίπτωση, που πιάσεις φιλίες με ντόπιους Άγγλους, απόφυγε να πας το θέμα στα οικονομικά. Εξαγριώνονται όταν κάποιος τους ρωτήσει πόσα χρήματα βγάζουν με το επάγγελμα τους. Η κουβέντα αυτή απαγορεύεται αυστηρά στις κλασσικές παμπ τους.

Ινδία

Εάν πηγαίνεις ρομαντικό ταξίδι στην Ινδία, άσε τις τρυφερότητες για το ξενοδοχείο. Εάν αγγίξεις το/τη σύζυγό σου, θεωρείται αγένεια και ίσως χρειαστεί να πας μέχρι το Ηθών της Ινδίας…

Βενετία, Ιταλία

Άφησε το κουλούρι σου για εσένα και μην ταΐσεις τα περιστέρια, γιατί και πρόστιμο θα φας και ίσως καμία κουτσουλιά δώρο..

Comments