Μάθε γιατί φέτος θα ταξιδέψουν όλοι στην Κάλυμνο - itravelling.gr

Η Κάλυμνος και το Kalymnos Experience αποτελούν το must ταξιδιωτική εμπειρία για το 2021. Τα ξένα μέσα παραληρούν και εκλιπαρούν για διακοπές στο νησί. Μάθαμε το λόγο, εσύ αρκεί να το διαβάσεις.

Σε μια χρονιά που όλα είναι ρευστά και ο τουρισμός αποτελεί δύσκολο στοίχημα της κάθε χώρας, ένα ελληνικό νησί ξεχωρίζει και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες με μια υπόσχεση: όμορφα τοπία, ξέγνοιαστε στιγμές και φυσικά ελληνικό, ποιοτικό φαγητό. Ο λόγος για την Κάλυμνο, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων διεθνώς ως ένας από τους πιο δημοφιλείς γαστρονομικούς προορισμούς για το 2021. Τη φήμη της αυτή την οφείλει κυρίως στα βιολογικά προϊόντα της, στο Kalymnos Experience και στη λίστα του Lonely Planet.

Μάθε γιατί φέτος θα ταξιδέψουν όλοι στην Κάλυμνο - itravelling.gr

Το διεθνές ταξιδιωτικό περιοδικό σύνταξε τη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο, όσον αφορά τη βιωσιμότητα και η χώρα μας με βασικό εκπρόσωπο την Κάλυμνο στέφθηκαν νικήτριες για το περιοδικό. Μετά την πανδημία, η ανάγκη για ποιοτικές διακοπές και η αναζήτηση βιολογικών προϊόντων και υψηλών προδιαγραφών εμπειριών είναι μεγάλη. Με βασικό κριτήριο των ταξιδιωτών την επιστροφή στις ρίζες και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, η λίστα του Lonely Planet ξεπερνά τα στερεότυπα, αφήνει στην άκρη δημοφιλή νησιά με έντονη νυχτερινή ζωή και κάνει την Κάλυμνο να κερδίζει στα σημεία.

Κάλυμνος: Ένα νησί ελληνικών γεύσεων

Μάθε γιατί φέτος θα ταξιδέψουν όλοι στην Κάλυμνο - itravelling.gr

Η Κάλυμνος διεθνώς φημίζεται για το παραδοσιακό τρόπο ζωής της και κατ’ επέκταση για το ποιοτικό και βιολογικό γαστρονομικό της οδηγό. Ως ένα νησί μακροζωίας, όπως πολλοί το αποκαλούν, ξέρει τι θα πει καλό φαγητό και φροντίζει να το προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες της. Στην Κάλυμνο μπορεί κανείς να απολαύσει φρέσκα θαλασσινά, τα οποία μαγειρεύονται είτε με τον παραδοσιακό τρόπο στα κάρβουνα, ως σούπες, είτε μέσα σε κεφτέδες ή σάλτσες με θαλασσινό νερό. Ακόμα, γευστικά παξιμάδια με μυρωδικά, όσπρια σε γάστρα αλλά και μοσχαρίσια κρέατα αργοψημένα περιμένουν να εκπλήξουν ευχάριστα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Τουριστικές δραστηριότητες με αξία

Μάθε γιατί φέτος θα ταξιδέψουν όλοι στην Κάλυμνο - itravelling.gr

Μπορεί η Κάλυμνος να ξεχώρισε για τα βιολογικά προϊόντα της και τα άκρως νόστιμα πιάτα της, όμως δεν προσφέρει μόνο αυτό. Δίνει στους επισκέπτες της την ευκαιρία να γίνουν ένα με το τελικό προϊόν, να συμμετέχουν στη διαδικασία και να δουν σε πρώτο πλάνο πώς είναι μια μέρα πραγματικής ζωής σε αυτό το μικρό νησί. Ο αλιευτικός τουρισμός βρίσκεται στα πάνω του στο νησί, μαθαίνοντας στους νεότερους και απολαμβάνοντας το ψάρεμα οι παλαιότεροι πως γίνεται αυτό το νησί να στηρίζει την αγορά του σε αυτό τον κλάδο. Ακόμα, διοργανώνονται υποθαλάσσιες ξεναγήσεις με καταδύσεις στον κόσμο των σφουγγαριών, ενώ δε λείπουν οι ξεναγήσεις και οι πειραματισμοί στο τυροκομείο και τα αρτοποιεία του νησιού.

Ζήσε μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στην Κάλυμνο με το Kalymnos Experience

Comments