Jar by sweet mates - iTravelling

Η Μάνια Ντέλου μας ξεναγεί στο γλυκό κόσμο του Jar by sweet mates και μας μιλά για τις δύο αγάπες της: τη φωτογραφία και τη ζαχαροπλαστική.

Επιτυχημένο μοντέλο, σύζυγος και μητέρα δύο μικρών παιδιών, η Μάνια Ντέλου κατάφερε να συνδυάσει τις δύο αδυναμίες της, την οικογένεια και τη ζαχαροπλαστική. Εγκαταλείποντας το μόντελινγκ στα 22, τώρα πια σε ηλικία 42 ετών βρίσκεται ανάμεσα σε παιδικές δραστηριότητες και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες στο jar by sweet mates. «Δεν αποκόβομαι από την οικογένεια μου. Κάνω παράλληλα αυτό που αγαπώ απλά. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι από τα δύο μεμονωμένα».

Όπως εξομολογείται η ίδια στο iTravelling, η οικογένεια και τα παιδιά της είναι πηγή έμπνευσης, ενώ αποτελούν και τους επίσημους δοκιμαστές της. Ως εργαζόμενη μητέρα υποστηρίζει πως τα ωράρια της είναι αρκετά βολικά, Δευτέρα- Παρασκευή 8-6, ώστε να μπορεί να μοιράζεται ανάμεσα σε ρυθμική, ποδόσφαιρο και το jar by sweet matesΗ μεγάλη της αγάπη, η φωτογραφία, ήταν ο στόχος κάθε δημιουργίας της. «Έχω τρέλα με τη φωτογραφία. Πριν φτιάξω το ο,τιδήποτε σκέφτομαι πως θα το τοποθετήσω, έχω ήδη δει τι θα φωτογραφίσω. Εξάλλου, όλα στη ζωή μας έγιναν μέσα σ’ ένα κλικ». 

Μια «γλυκιά» αφορμή

Μία εντυπωσιακή τούρτα με ζαχαρόπαστα και πολύχρωμες φιγούρες έμελλε να γίνει η αφορμή για την ίδρυση του Jar by sweet mates. Όταν η κόρη της φίλης της Τζωρτζίνα είχε γενέθλια, οι δύο κυρίες και πλέον συνεργάτιδες, Μάνια Ντέλλου και Τζωρτζίνα Έλληνα αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή ό,τι είχαν μάθει από τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής. Τη δημιουργία μίας άκρως εντυπωσιακής και νόστιμης τούρτας ακολούθησε μια σειρά κολακευτικών σχολίων στην ιστοσελίδα τους στο Facebook. Φίλοι και γνωστοί ζητούσαν να φτιάξουν και για εκείνους ένα αντίστοιχο νόστιμο καλλιτέχνημα. Έτσι, ένα χρόνο μετά κατάφεραν να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό χώρο, το jar by sweet mates, παράγοντας με αγνά υλικά νόστιμα και πολύχρωμα γλυκά!

Εάν περιμένετε να δείτε στο jar by sweet mates κάτι συνηθισμένο, δυστυχώς θα απογοητευτείτε! Δεν είναι ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, αλλά αντίθετα ένας εναλλακτικός πολυχώρος. Με άκρως δελεαστικές βιτρίνες με γλυκά, που αλλάζουν κάθε εβδομάδα από την Αθανασία Σμαραγδή, γιγαντοοθόνη και πολλά τραπέζια, το jar by sweet mates είναι ένας χώρος ιδανικός για παρέες μικρών και μεγάλων με στόχο την απόλαυση των φρέσκων γλυκών. Οι υπεύθυνες αναλαμβάνουν παιδικά πάρτι, γιορτές, καθώς και διοργάνωση σεμιναρίων και εκθέσεων. Δεν είναι λίγες οι φορές, που ο χώρος κλείνει για ανδρικές συνάξεις με θέμα τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ημέρας. Στο πλαίσιο του παρεϊστικου χαρακτήρα, οι δύο ζαχαροπλάστες ανοίγουν το εργαστήρι τους και δείχνουν πως φτιάχνουν μία τούρτα βήμα-βήμα.

Ποιο είναι όμως η συνταγή της επιτυχίας;

Σύμφωνα με τη Μάνια Ντέλου, η φιλική σχέση των δύο ιδιοκτητριών ήταν το συστατικό, που έδεσε την συνεργασία αυτή. Οι αντίθετες προσωπικότητες, το άσπρο-μαύρο, όπως εξομολογείται στο itravelling.gr, τους οδήγησε στο ιδανικό αποτέλεσμα. «Είμαστε τα δύο άκρα. Η Τζωρτζίνα είναι της υπερβολής, θέλει χρώματα και πολλά πράγματα πάνω στη τούρτα, εγώ είμαι λιτή και απέριττη, έτσι οδηγούμαστε σ’ ένα άκρως ισορροπημένο αποτέλεσμα».

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού, ανάμεσά τους και πολλοί διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες. Η Μάνια Ντέλου μας κλείνει το μάτι και δείχνει με το δάχτυλο τα jarakia, τα μικρά γυάλινα βάζα, που στο εσωτερικό τους κρύβουν μία νόστιμη μους. Τηρώντας τις σωστές προδιαγραφές υγιεινής και με τη δυνατότητα επιλογής έξι γεύσεων μους, μπορείτε να πάρετε το jarακι από τη δουλειά μέχρι το σπίτι. Ένα γλυκό με λίγα λιπαρά αποτελεί ιδανική πρόταση για τους μικρούς αλλά και για τους διαιτητικούς φίλους. Πρώτα στις προτιμήσεις επίσης των πελατών έρχονται και τα Red velvet και Carrot cake.

Νέα επιχείρηση ενόψει κρίσης; Κι όμως..

Η Μάνια Ντέλου εξηγεί πως δεν ήταν εύκολη μια νέα επιχειρηματική κίνηση στην Ελλάδα του 2014-2015, όμως η ευχαρίστηση που παίρνει κανείς από την ικανοποίηση των πελατών είναι μεγάλο δώρο. «Η επιθυμία τους υλοποιείται και είναι γευστική. Εμείς εισπράττουμε τη χαρά τους».

Αν και αποτελεί μεγάλη επιχειρηματική επιτυχία, δεν υπάρχουν μελλοντικά επεκτατικά σχέδια για το Jar by sweet mates. Οι δύο επιχειρηματίες τρέφουν το φόβο της τυποποίησης των προϊόντων σε ενδεχόμενη επέκτασή της. «Τώρα φτιάχνουμε οι ίδιες τα γλυκά, σπάμε το αυγουλάκι, βάζουμε τη ζαχαρόπαστα. Θέλω να είμαι μέρος της διαδικασίας και όχι να το βλέπω από μακριά».

Το Jar by sweet mates ξεχωρίζει για τις πρωτότυπες τούρτες του με παιχνιδιάρικα σχέδια! Μπορείτε να βρείτε τούρτες για μικρούς και μεγάλους, σχέδια της φαντασίας σας που γίνονται απτή και νόστιμη πραγματικότητα! Η κάθε τούρτα είναι μοναδική, γιατί κάθε ιδέα είναι μοναδική!

Θέλοντας να γλυκάνουν τη ζωή όσων περισσότερων μπορούν, το Jar by sweet mates δίνει το 5% των κερδών από τις τούρτες στο Σύλλογο Όραμα της ΕΛΠΙΔΑΣ. «100% γλυκιά απόλαυση, 5% περισσότερη ΕΛΠΙΔΑ».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments