Το πανέμορφο αρχοντικό της Ύδρας Mandalay πωλείται έναντι 5,5 εκατομμυρίων προκαλώντας το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών.

Τα αρχοντικά της Ύδρας είναι μια ευχάριστη νότα στο νησί του Αργοσαρωνικού. Το μπλε της θάλασσας και το γκρι της πέτρας παντρεύονται δημιουργώντας ένα τοπίο έτοιμο για καρτ ποστάλ. Σήμερα, ένα από τα πιο επιβλητικά αρχοντικά της Ύδρας πωλείται έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο λόγος για το αρχοντικό Mandalay.

Το επιβλητικό αυτό αρχοντικό χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και βρίσκεται σε μία ήσυχη περιοχή, στους λόφους της Ύδρας, μόλις πέντε λεπτά από το λιμάνι. Οι αρχιτέκτονες του αρχοντικού έχουν γενοβέζικη καταγωγή και έχουν χτίσει έτσι το αρχοντικό ώστε να περιβάλλεται από έναν κήπο 4.600 τ.μ  γεμάτο κυπαρίσσια και ελιές.

Ματιά στο εσωτερικό του αρχοντικού Mandalay

Κατά την είσοδό σας στο αρχοντικό θα παρατηρήσετε τα ασπρόμαυρα μαρμάρινα πατώματα στο χώρο της υποδοχής, που θα σας οδηγήσουν προς το σαλόνι με το τζάκι και στην τραπεζαρία. Η κουζίνα διατηρεί τους παραδοσιακούς τόνους και είναι πλήρως εξοπλισμένη. Τα βλέμματα φυσικά κλέβει το γραφείο – βιβλιοθήκη, το οποίο έχει πανοραμική θέα στο νησί.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία στο εσωτερικό του σπιτιού είναι το μαρμάρινο μπάνιο με το θόλο. Στον ίδιο όροφο υπάρχουν επίσης η κρεβατοκάμαρα με τα δύο dressing rooms, ενώ η βεράντα προσφέρει στους ενοίκους του αρχοντικού ηρεμία, γαλήνη και υπέροχη θέα στο λιμάνι.

Όσον αφορά τις εξωτερικές αυλές, εκείνες οδηγούν προς το χώρο της πισίνας, που παραμένει ένας χώρος προστατευμένος από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά διαθέτει άπλετη θεά προς το υπόλοιπο οίκημα.  Εντός του οικοπέδου, υπάρχει και μια ιδιωτική εκκλησία, η οποία δένει αρμονικά με την αισθητική της κατοικίας.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από το αρχοντικό Mandalay στην Ύδρα:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments