Loukumami: Μερικοί το προτιμούν καυτό…

Η μετάβαση από το παγωμένο γιαούρτι στον καυτό λουκουμά γίνεται στο Loukumami.

 

Μετά την επέλαση του frozen yogurt, ο Βασίλης Χατζαντώνης έρχεται να ταράξει τα γαστρονομικά νερά. Τι κι αν έχει γεμίσει η Αθήνα -και όχι μόνο- με παγωμένες γωνιές, περπατώντας στο Χαλάνδρι (Κατσουλιέρη 6), θα το δεις. Είναι το Loukumami και σε περιμένει….

Το Loukumami ήρθε για να μείνει! Δεν είναι παραδοσιακό, δεν είναι μοντέρνο, δεν είναι ελληνικό, μα ούτε και ξένο, είναι ένα συνονθύλευμα όλων των παραπάνω. Είναι το πάντρεμα της παράδοσης και της μοντέρνας εποχής, είναι ο λουκουμάς στα καλύτερά του. To iTravelling.gr μυήθηκε στην ιστορία του λουκουμά και στη μεταφέρει.

Και πως προέκυψε το Loukumami;

Ο κ. Χατζαντώνης, 20 χρόνια στο χώρο της εστίασης, θέλησε να κάνει πραγματικότητα μια καινοτόμα ιδέα, που θα έχει διάρκεια στο χρόνο και δε θα αποτελέσει μια ευκαιριακή επιλογή. Ψάχνοντας για νέες ιδέες επισκέφτηκε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Ένα ταξίδι του στην Ισπανία όμως  έμελλε να αποτελέσει την έμπνευσή του. Η ιεροτελεστία της βουτιάς των churros στη ζεστή σάλτσα σοκολάτας ταρακούνησε το μυαλό του. Αυτή ήταν και η αρχή. Μελετώντας περισσότερο διάφορες γαστρονομικές ιστορίες του κόσμου διαπίστωσε πως κάθε χώρα έχει και τον δικό της λουκουμά, όπως η Ισπανία τα churros, η Ιταλία τα zeppole, ενώ η Γαλλία έχει τα δικά της beignet.

Όσον αφορά το όνομα, το Loukumami προέρχεται από τις λέξεις λουκουμάς, που είναι και η κεντρική ιδέα του καταστήματος και –mami, η οποία είναι η πέμπτη γεύση, η γεύση της νοστιμιάς.

Ένα junk food πολυτελείας

Έτσι, το 2014 εγκαινιάστηκε η μοντέρνα μορφή των λουκουμάδων στο κέντρο της Αθήνας. Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα της εποχής, το Loukumami εφάρμοσε τη δική του μόδα, την οποία και ακολούθησαν αρκετοί επιχειρηματίες αργότερα. Ο κ. Χατζαντώνης έκανε την επανάστασή του, δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες του για ένα junk food πολυτελείας. Θέλοντας να βγάλει τους λουκουμάδες από το χρονοντούλαπο, παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη εποχή, τις νέες απαιτήσεις των πελατών τόσο σε γεύση όσο και σε χρόνο. Τα τραπέζια στο Loukumami είναι λίγα και εσύ πια μπορείς να πάρεις την αγαπημένη σου επιλογή στο δρόμο. Με ευφάνταστο branding, σου δίνει τον λουκουμά στο χέρι.

Γεύσεις, χρώματα και αρώματα

Με εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινώς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν ελληνικούς παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι, αλλά και «πειραγμένους» με σοκολάτα, γλυκό του κουταλιού, καθώς και με μπισκότο. Τα ισπανικά churros, που έχουν κλέψει τις καρδιές των πελατών, μπορείτε να τα γευτείτε με ζάχαρη και κανέλα ή με την μυστική σοκολατένια συνταγή του Loukumami. Για εσάς, που δεν αρκείστε στα λίγα, επιλέξτε ένα μεγάλο churros γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, φιστίκι, καραμέλα ή βανίλια. Τώρα, εάν η γαλλική σας φινέτσα δεν επιτρέπει τις παραπάνω επιλογές, ένα beignet θα σας αλλάξει γνώμη. Με βελούδινη αφή το beignet επιλέξτε το σκέτο με πασπαλισμένη ζάχαρη ή στην πιο κολασμένη του εκδοχή με γέμιση φραμπουάζ, φιστικιού και άλλων καταπληκτικών επιλογών. Με τα toppings να ρέουν άφθονα και σε τιμές αρκετά χαμηλές, η τελική απόφασή σας θα είναι δύσκολη.

Όλα τα προϊόντα του Loukumami παρασκευάζονται στο υπόγειο εργαστήριο, που διαθέτει το κατάστημα. Πάντα φρέσκα, τα γλυκά του Loukumami προσφέρουν ύψιστη γεύση και ποιότητα λόγω των εξαιρετικών πρώτων υλών και την άρνηση των ζαχαροπλαστών του για χρήση έτοιμων προϊόντων και σκονών στα γλυκά τους.

iTravelling info:

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα: 10:00 – 18:00
Τρίτη – Πέμπτη: 10:00 – 22:00
Παρασκευή: 10:00 – 24:00
Σάββατο: 10:00 – 24:00
Κυριακή: 12:00 – 20:00

Comments

*Η αναδημοσίευση των άρθρων επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρουν πηγή με ενεργό σύνδεσμο στη σελίδα μας.